Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda_1021

POMOCY gorączka 40 stopni u dziecka , ospałosc , w szpitalu nic nie wykryli

Polecane posty

Gość magda_1021

witam serdecznie Moja 20 miesięczna córeczka ma od 3 dni gorączke która się wacha od 38 do 39.8. są też chwile gdy ma 36.8 . cały czas chce spać potrafi nawet usnąć po kąpieli gdy ją ubieram . byłysmy w szpitalu bo przed pierwszą gorączką dostała pokrzywki która się pojawiała w różnych miejscach i znikała.trwała tylko 1 dzien i jedna noc . byłysmy w szpitalu 3 dni i ciagle gorączkowała badania wychodzily w normie tylko jakies tam niewielkie wyszlo OB wieksze niz powinno byc. ale nieznacznie.wzielam córke do domu oa ciagle spi , goraczkuje po zbiciu temperatury jest spokoju ok 6-7-8 godzin i dalej gorączka teraz ok 38.5 . jak spi czuje ze główka się jej poci . i plecki. czy to dobrze ,ze tyle spi ?lekarza nic nie wykryli , mówią ze to jakis wirus czy to jest prawda? proszę o pilna odpowiedz

Gość vdfdss
myślisz że tu są mądrzejsi od lekarzy ?

Gość fvcxvvxc
3 dniówka? a może i jakiś inny wirus, bo teraz szaleje i jest właśnie taka gorączka

Gość magda_1021
nie wiem .może miał tu ktoś taki przypadek i wie coś tym . coś jest nie tak z dzieckiem skoro gorączkuje i caly czas spi a badania wyszly dobre itd

Gość magda_1021
3-dniowka nie bo juz by minela a w szpitalu miala dzien przerwy bez gorączki. jestem zalamana.jak to doktorka stwierdzila " dziecko jest w dobrej formie fizycznej " . tylko dziwi mnie to i zastanawia czy kazdemu tak mowi przy prawie 40-dziestu stopniach gorączki ;/

Gość HDYCC
a jak śpi to nie odgina główki w tył?

Gość MMM333
Wygląda na trzydniówkę....

W tej chwili panuje pelno wirusow,dlatego tez u dziecka podwyzszone OB.Jesli idzie o spanie,to przy wysokiej goraczce jest to normalne u dzieci,ze sa senne.Rob corce oklady na glowke,w pachwinach i pod pachami

Gość magda_1021
nie spi w roznych pozycjach.potrafi sie obudzic i na kolanach kleczec i tak zaspac znowu . musze od wczoraj ją na siłe brac na rece zeby obudzic. ale to i tak nie za bardzo pomaga bo jak ja nie zabawiam to spowrotem na rekach usypia :(

Gość karolina 36
grypa? lub jakaś pochodna grypy

Gość dsvfvcx
a dlaczego dziecko zabrałaś ze szpitala?

Gość magda_1021
tak bardzo mi z tym zle - narazie nie robie bo zbilam gorączke ale strasznie spocona jest głowka i plecki.

Gość pod słońcem toskanii
Nie wiem na co Ty czekasz. Dziecko Ci leci przez ręce i ledwo żyje a Ty na forum pytasz? Leć choćby do rodzinnego, wezwij pogotowie. Zrób COKOLWIEK by zbaczył ją inny lekarz.

a wymiotuje? mój 2,5 letni syn miał dokładnie tak samo. Zbita gorączka powracała po kilku godzinach i ciągle spał. Trwało to 3-4 dni. Do tego kilka razy zwymiotował. Dawaliśmy mu czopki nurofen dla dzieci i za którymś razem gorączka nie wróciła. Oczywiście ciągle byliśmy w kontakcie z lekarzem. Lekarz twierdzi że to był jakiś wirus.

Gość magda_1021
poniewaz Pani ordynatorka stwierdzila ze dziecko jezeli matka chce moze isc do domu bo badania ma wszystkie dobre gorączke bedziemy zbijac a wrazie czego moge wrocic . ja w sumie bylam za tym poniewaz tam bylo pelno dziecki z zapaleniem pluc i jakimis bakteriami zakaznymi. a tego jeszcze nie potrzebuje dodatkowo

Gość dsvfvcx
normalne, bo się poci a mocz?

Gość mala_poduszka
Witaj, u mojej 3 letniej córki kazda infekcja zaczyna sie wysoką gorączką do 40 st. Az spływa nam z rąk. kilka razy bylo tak ze dziecko gorączkowało tydzien czasu i lekarze nic nie wykryli. Kazali tylko zbijac gorączke. Po tygodniu samo przeszlo. Do dzis dnia nie wiem co to bylo.

Gość magda_1021
tak bardzo mi z tym zle - troche mnei uspokoilas bo w szpitalu tez mi mowili ze mozliwe ze to jakis wirus . ale dziwilo mnie to ze badania dobre wychodzily przy takiej gorącze.

Gość magda_1021
tak bardzo mi z tym zle - troche mnei uspokoilas bo w szpitalu tez mi mowili ze mozliwe ze to jakis wirus . ale dziwilo mnie to ze badania dobre wychodzily przy takiej gorącze.

Gość magda_1021
dsvfvcx - robili wszystkie badania z krwi , mocz z kału na pasożyty i wszystko ok . dziwnie , prawda?

Gość karolina 36
teraz jest masa wirusów moje dziecko też z jakimś walczy lekarz mówi, że niby jest ok, ale kazał dawać nurofen itp. i obserwować

Gość magda_1021
mala_poduszka - a czy też tak spała i się pociła?

Gość dsvfvcx
ale co miało nie wyjść dobre w badaniach? czerwone krwinki czy płytki? jak było crp i jest w normie to wirus, najczęściej wirus, chociaż zakażenie też może być, ale b. rzadko

Gość magda_1021
Marunia29 - też o tym myslałam ,że jezeli jutro sie nic nie poprawi to wybiore się do oddziału w Rzeszowie

Gość dsvfvcx
tylko ob i crp pokaże, ze coś jest nie tak, jak wirus to crp w normie czasem limfocyty szaleją, ale to czasem

Gość tanas
mój synek 2,5 letni tez niedawno przechodzil taka grype. Goraczka powracala co 3- 4 godziny. Trwalo to 2 dni i tez podczas goraczki spal, a jak spadala to sie bardzo pocil.

Gość mala_poduszka
naszej córce tez dobre badania wychodziły. I lekarz kazał zbijac gorączke czopkami i okladami a jak cos nie tak to od razu kazali na szpital jechac. Ale jak podawalismy co 8 h jakis srodek na zbicie goraczki to bylo okey. I po tygodniu przeszlo wiec pewnie tez jakis wirus. A i przypomnialo mi sie któryms razem przy wysokiej gorączce miala rzadsze kupy.

Autorko,czasem tak jest,ze dzieciaczki goraczkuja bez specjalnego powodu.Ja tez bylam w szoku,ze moj synek jest tylko przeziebiony,a tu taka wysoka goraczka.Na szczescie po 4 dnia temeraturka spadla i bylo dobrze.Jesli moge cos doradzic,to zbijajac temerature podawaj na przemian czopek i syrop na zbicie

Gość tanas
mi tez lekarz kazal na zmiane syrop i czopek