Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keralain

gorączka

Polecane posty

Gość keralain

Moja 2letnia corka ma goraczke od czwartku zaczelo sie o 4 rano, podaje jej ibufen co 8 godzin,dzis dalam o 16 i teraz powinnam dac o 24 ale mala znowu ma 38,8 dalam paracetamol czy o 24 powinnam znowu dac ibufen bez wzgledu na to czy ma temperature?

Gość dsvfvcx
jak już dałaś to co się pytasz?

Gość keralain
dzieki

Gość wifigdansk
moja tez tak miala dwukrotnie-gorączkę ( z przerwami) miala ok.tydzień,wkoncu pojechałam na całodobowy dyżur i poprosiłam o augmentin (ktory pomógł rewelacyjnie za pierwszym razem), w obu przypadkach było podejrzenie zapalenia ukladu moczowego,za pierwszym razem (mala miala ok.7 mies.) nie udało mi się pobrać moczu wiec nie robilam badań ale antybiotyk pomógł,za 2 razem-czyli całkiem niedawno pare miesiecy temu,oczywiscie dałam mocz do badania i krew,i wyniki były "liczne bakterie w moczu", po zakonczeniu antybiotyku kolejne badania i zero-tak wiec tak ejst w naszym przypadku ale co dziecko to inny organizm i inna historia,mysle ze powinnas jej zrobic badania krwi i moczu (niestety takie biedne dziecko z gorączką trzeba wyciagac z łózka i prowadzic o 7 rano na pobranie krwi no ale cóż... to wkońcu dla jej dobra),czyli-najpierw pediatra a jesli teraz jest zle to jedzcie na całodobowy dyżur. czopki pomagają ale tylko na chwilę.

Gość jesli temp. bedzie wysoka to p
odawaj na zmiane. ibuprofen z paracetamolem co 3-4h, jesli nie bedzie rosla to nie podawaj, bo nie bedziesz wiedziala czy juz spadla na dobre czy zbilas

Gość wifigdansk
moja tez tak miala dwukrotnie-gorączkę ( z przerwami) miala ok.tydzień,wkoncu pojechałam na całodobowy dyżur i poprosiłam o augmentin (ktory pomógł rewelacyjnie za pierwszym razem), w obu przypadkach było podejrzenie zapalenia ukladu moczowego,za pierwszym razem (mala miala ok.7 mies.) nie udało mi się pobrać moczu wiec nie robilam badań ale antybiotyk pomógł,za 2 razem-czyli całkiem niedawno pare miesiecy temu,oczywiscie dałam mocz do badania i krew,i wyniki były "liczne bakterie w moczu", po zakonczeniu antybiotyku kolejne badania i zero-tak wiec tak ejst w naszym przypadku ale co dziecko to inny organizm i inna historia,mysle ze powinnas jej zrobic badania krwi i moczu (niestety takie biedne dziecko z gorączką trzeba wyciagac z łózka i prowadzic o 7 rano na pobranie krwi no ale cóż... to wkońcu dla jej dobra),czyli-najpierw pediatra a jesli teraz jest zle to jedzcie na całodobowy dyżur. czopki pomagają ale tylko na chwilę.

Gość notatak
ibufen jeśli się nie mylę możesz podać minimum w przerwach co 4 godziny. możesz podawać właśnie ibufen z paracetamolem na zmianę, wtedy ich działania się łączą, jednak nie częściej jak co 4-5 godzin.

Gość wlasnieze czopki
sa duzo lepsze i wcale nie działaja nachwile

Gość wifigdansk
sorki 2 razy mi sie wysłało; p

Gość wifigdansk
czopki-owszem nie na chwilę w dosłownym tego słowa znaczeniu (czyli np na 5 min),pomagają na pare godz. a za jakis czas gorączka wraca,bynajmniej u mnie tak było-trwało ok tydzien,nieraz przez cały dzien nie było gorączki a w nocy ok.40 tak ze i nawet miala dreszcze a to b.niebezpieczne dla organizmu,jesli goraczka nie przechodzi po ok 3 dniach to lepiej udac się do lekarza.

Gość keralain
wifigdansk

Gość keralain
wifigdansk

Gość keralain
wifigdansk moja tez ma skierowanie na badanie moczu bo narzeka zde ja tam boli ale dopiero w poniedzialek to zrobimy po 13 beda wyniki i od razu do lekarza, moze to ten sam przypadek co wasz