Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elfikowaaa2

pogorszenie kaszlu po kilku dniach + gorączka u 2 latka :(

Polecane posty

Gość elfikowaaa2

Mamy doradzcie mi co mam robic w poniedzialek moje dziecko dostalo kaszlu takiego suchego, zamieniajacego sie z dnia na dzien na mokry fajny urywajacy sie innych objawow brak... bylam u pediatry zeby go osluichac i bylo czysto mamy groprinosin, pulneo, deflegmin i przepisala bispetol ale ja nie podalam mu tego biseptolu bo uwazam ze nie warto go szprycowac tym swinstwem a lekarka na WSZYSTKO przepisuje biseptol :/ a dzis w nopcy 5 dni od wizyty kaszel co chwile, mokry, szczekajacy, co chwile :( i az do teraz :( i stan podgoraczkowy 37 :( jestem załamana , tyle dni to choroba powinna ustepowac a tu sie rozkreca :( mam recepte na biseptol i nie wiem co ropbic :( jestm zła na pediatre bo ona z automatu przepisuje zawsze te same leki :( pulneo , deflegmin, biseptol, wizyta trwa 10 min i po sprawie :( a dziecko mojhe co chwile choruje od grudnia :( i te leki na niego chyba nie dzialaja !!!!!!!! jak bylam oprywatnie u lekarza to dostalam inhalacje, jakies leki na alergie , odstawilam mleko ale to nic nei dalo bo przy alergicznym akszlu goraczki nie ma przeciez ! mam dosc juz tej zimy i tych chorób u niego :( a leki sa g.... warte :(

Gość elfikowaaa2
na prawde nikt nic nie podpowie??? :( byłam w aptece wykupilam biseptol ale nie wiem czy mu dac :(

Gość izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
biseptol?? matko tego nie podaja juz chyba od 30 lat, to okropny syf, 37 to normalna temperatura, nie rob niczego sama

Gość elfikowaaa2
na taka odp czekałam :( :( wiem ze 37 to nie goraczka ale przy koncówce choroby kaszel sie pogarsza i nagle pojawia sie stan podgoraczkowy???????????????

Gość tuza
Mój synek (lat 4) miał podobne objawy. Najpierw suchy kaszel i osłuchowo ok, a za parę dni mokry i (jak zwykle u niego) zapalenie oskrzel. Zero temp. i innych objawów. Ja nie podawałabym biseptolu tylko ponowie odwiedziła lekarza. Dużo zdrówka:-)

Gość elfikowaaa2
dzieki nie podąłam biseptolu :( w pon pojdziemy do pediatry daje mu groprinosin, pulneo, stodal, deflegmin, pneumolan póki co stan podgoraczkowy 36,9 ale kaszel okroopny :( i do tego zaczęły mu ropieć oczka :( dosłownie godzine temu :(

Gość do elfikowaaa2
genralnie głupio robisz, bo teraz faszerujesz dzieciaka toną leków , które jak widzisz nic nie dają, bo jesteś mądrzejsza od lekarza. Biseptol nie jest antybiotykiem a lekiem przeciwbakteryjnym, więc podanie właśnie tego typu leku jest jak najbardziej zasadne. Teraz, skoro zaczęły ropiec oczy, pewnie doszło do nadkażenia bakteryjnego i rozwinie sie zapalenie spojówek.

Gość poprzedniczka ma rację
Zmień pediatrę, będzie Ci lepsze leki niż biseptol zapisywał. Niemniej faszerowanie dziecka m. in. pulneo i ogólnie milionem leków przy braku gorączki to jakaś mega głupota. 36,9 to żaden stan podgorączkowy to temperatura NORMALNA, a jak po kilku dniach stan dziecka się pogarsza to prawdopodobnie jest nadkażenie bakteryjne i idź do lekarza bo będzie potrzebny antybiotyk.

Gość ojtam ojtam
ja nie eksperymentuje na takich małych dzieciach - starsze dzieci czy ja bym nie dawała - ale 2 latkowi bym dała bym biseptol zaraz jak lekarka przepisała - już by zdrowiał a tak to potrzymasz do poniedziałku to na bank będą oskrzela oby nie płuca..

Gość elfikowaaa2
i ma 38,9 :( ale wariuje jak zwykle, bawi sie.. kaszel mokry nie wiem co robic, chyba jutro pojade do szpitala bo boje sie do poniedzialku czekac...

Gość elfikowaaa2
chyba postawie mu jutro bańki :( bo co mi pozozstaje ???? na zmiane chorujemy raz ja potem syn i znowu :(

Gość malika...
jak mu ropieja oczka i ma ok 39 stopni to bardzo mozliwe, ze ma czerwone gardlo, powiekszone migdaly, stmtad mu poszlo zapalenie ucha i od ucha ropiejace oczka. takze trzeba sie wybrac do lekarza. czy juz mowi dziecko? pytaj, czy nie boli uszko. u nas taka wlasnie droga byla, ale ja mam 2,5 latka i on przy ropiejacych oczach juz sam mowil, ze go boli uszko. wszystko zaczelo sie od kaszlu.

Gość malika...
no i strasznie duzo tych lekow na raz, juz sam grospirosin powinien go byl postawic na nogi. pulneo tez jest silnym lekkiem i moze powodowac wiekszy kaszel.

Gość malika...
strasznie duzo mocnych lekow podajesz na raz. zmienilabym lekarza.

Gość Mama Izy
Cześć, u mnie była gorączka 3 dni no i szczekający suchy kaszel, okropny doprowadzał córcie do wymiotów wręcz. Załamka 5 dni dziecko spało na mnie. Dostałam BISEPTOL I INHALACJE PULMICORD BERODUAL. Dotego syrop przeciwkaszlowy i hydroxyzynę na uspokojenie córki. Co pomogło. Inhalacje na pewno, ale opatulałam dziecko kołdrą i mąż otwierał okno na 10 minut i zamykał. I TO WŁAŚNIE JEJ POMAGAŁO, POWODOWAŁO OBKURCZENIE KRTANI. Pożyczyłam też od bratowej stężone dawki berodualu w bubie, to też pomagało. Bisetolu nie dawałam. Zbijałam gorączkę paracetolem. Mała nie ma już gorączki,ciągle ma katar, ale słabszy, kaszel ma ale już mi się nie dusi, dziś nie wymiotowała i poraz pierwszy od 2 tygodni zjadła obiad. Teraz spi spokojnie od 2h i ani razu nie zakaszlała.

nie chce cię broń Boże straszyć, ale córka tak mi kaszlała jak tobie, lekarka przepisała nam flegaminę, syrop z cebuli i bańki i też po paru dniach, zamiast lepiej było gorzej, córka dostała temperaturę, pojechaliśmy do lekarza okazało się że zapalenie oskrzeli, drugiego dnia, znów pojechaliśmy bo wymiotowała i okazało się, że ma zapalenie płuc :-( i biedulka miała zastrzyki. Teraz mam nauczkę i nie bagatelizuję żadnego kaszlu i ciągle ją osłuchuję słuchawkami. Powodzenia i zdrowia życzę

Gość elfikowaaa2
dzieki dziewczyny za odzew na moje "oko" choc moge sie mylic ale obserwuje go i znam i uwazam ze gardlo i krtan wporzadku bo po pierwsze nie ma chrypki, mimo tego 38,8 wariuje, bawi sie , lata, smieje, dokucza jak zawsze, zjada ładnie wszystko a wiem ze przy gardle czy krtani nie bardzo chce sie je bo boli,.wiem bo sama mialam 2 tyg temu zapalenie krtani i angine ropna na raz :( poza tym otwiera mi ąłdnie gardlo i jest czysciutkie nie ma zaczerwienienia... ropa z oczek juz nie leci ??? nie wiem co to bylo wczoraj... no wlasnie zaczelo sie w poniedzialek od kaszlu suchego, przechodzil wiec nie dawalam biseptolu i byl juz taki mokry kończył sie ...a w pt ze zdwojoną siłą :( kaszel+najpierw stan podgoraczkowy i dzis w nocy dawalam ibum bo mial 38,8 :( + mega katarrrrrrrr ale fajnie sie z nim uporalismy poprzez inhalacje solą fizjologiczną i kilkoma kropklami olbasu na poduszke ... u lekarza bylam w poniedzialek przy tym kaszlu by go osluchala i bylo czysciutko... i tak jak pisalam w czwartek bylo juz po wszystkim praktycznie ... teraz wstał dam mu pneumolan , ibum wole to niz pulneo przeciwzapalne, no i ten biseptol nieszczesny skoro groprinosin go nie postawil na nogi :( ehhhhhhhhh i jutro lekarz.. aha zaraz jade po bańki ... musialam sie wygadac :)

Gość elfikowaaa2
nietutejsza...... nie pisz tak, że masz nauczke przeciez zrobiłas co mogłas :( jak sie mialo rozwinąć zapalneie to nie ma bata :( przeciez bylas u lekarza, wspomagalas lekami ... nie wszystko zależy od nas, Ty postaralas sie jak mogłaś ! :) ogolnie to moje dziecko choruje mi non stop od konca listopada :( tydzien przerwy i choroba i tak co chwile :( odstawilam mleko bo alergolog powiedzial ze to przez to b o synek miał skaze , ale dupa mleka nie pije od poczatku grudnia a kaszel sie pojawia... zaznacze ze syn ma 2 lata i to jego pierwsza choroba w zyciu przed andrzejkami :( nie chorowal mi w gole nie mial goraczki nawet na zeby ...