Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaaolaolaaaa

dziewczyny jak radzicie sobie w ciazy bez kawy?

Polecane posty

Gość olaaolaolaaaa

jak w temacie..strasznie mi jej brakuje (bylam wrecz uzalezniona)

Gość xjnck
a pilas dla smaku czy pobudzenia?

Gość xfgv
to pij i nie stekaj.

Gość olaaolaolaaaa
i jedno i drugie, smak uwielbiam a nieda sie ukryc,ze bylam uzalezniona od kawy i tigerow...teraz strasznie mi ciezko i odczuwam absolutny brak enegrii i sobie wyobrazam np smak goracej kawy lub schlodzonego tigera...meczy mnie to i dlatego sie zastanawiam czy niektore przyszle mamusie tez tak maja

Gość olaaolaolaaaa
no oczywiscie,ze nie pije, zdrowie dziecka najwazniejsze,ale nie zmiania to faktu,ze odczuwam tego brak

Gość malinowkaaaaaaaa
a niby czemu nie pijesz?

Gość xjnck
uzaleznilas sie od kofeiny. teraz jest szansa ze sie odzwyczaisz. energydrinki sa niezdrowe i w wielu krajach trzeba byc pelnoletnim aby je kupic. i zauwazylam ze osoby ktore juz nie moga pic kawy pija inke. a jak chcesz sie pobudzic to czarna herbata albo biala

Gość malinowkaaaaaaaa
ze kawa dziecku zaszkodzi? ja nawet sobie wypijesz raz czy dwa kawe czy tigera to dziecko sie na pewno nie rozchoruje od tego :-) ja cala pierwsza ciąże pilam cole litrami bo tylko to pomagalo na mulenie i wymiotowanie, teraz jestem w drugiej ciązy i wlasnie kawke popijam alko bron boze ale kawa, jeszcze z mlekiem czemu nie

Gość olaaolaolaaaa
no wlasnie nie poje wogole kawy (sa niby opinie ,ze mozna z mlekiem inne,ze nic) wiec wole nie ryzykowac i nie narazac dziecka,ale ejst to dla mnie niesamowicie trudne bo pilam kilka kaw dziennie a jeszcze jakas puszka schlodzona i teraz juz wariuje (jestem w 4 miesiacu) ..tez slyszalam o ince jako zamienniku,ale kiedys kilka lat temu wypilam taka inke i dla mnie to wogole nie przypomina kawy w smaku :(

Gość olaaolaolaaaa
no coli tez nie pije....zadnych gazowanych-tak sobie postanowilam zeby nie dostarczac dziecku niezdrowych substancji....i powiem Wam ,ze juz nie wiem ogolnie co pic, bo jedynie gazowane zimne napoje dawaly mi ukojenie, a teraz woda,ktorfej nienawidze, herbatka i jakies soczki,ktore wcale nie gasza pragnienia a poteguja

Gość sssssssua
no bez przesady może żyć przestań

cole tez sobie chlapne czasem. Wszystko z umiarem :) no poza alkoholem i innymi uzywkami

Gość xjnck
inka nie smakuje jak kawa ale jest rownie ohydna:)

Gość xfgv
hehe ty tak serio?

Gość olaaolaolaaaa
no napoje gazowane czy kawa nie sa sensem mojego zycia wiec dlaczego mam przestac zyc ;-) w ciazy trzeba sobie odmawiac roznych rzeczy np.papierosow i nie rozumiem kompletnie tego komentarza "moze zyc przestan",chyba niema w tym nic zlego,ze jesli mam wybor dostarczyc malemu rozwijajacemu sie organizmowi cos zdrowego lub niezdrowego to moge zrezygnowac z czegos na rzecz zdrowszego

Gość xfgv
oddychanie szkodzi dziecku.przeatan jak najszybciej.bo sie hiperdotleni

Gość mama dwóch dziewczynek
ja w obu ciążach i podczas karmienia piłam kawę - 1 dziennie z mlekiem. A w drugiej ciąży tak za mną chodziła coca cola, że pozwalałam sobie w niedzielę na szklankę, lekko odgazowanej. Ciąża to nie choroba, bez przesady z tymi zakazami. Na szczęście mój lekarz ma takie samo zdanie i mówi, że lampka winka czerwonego, małe piwo czy kawa właśnie są jak najbardziej dozwolone ;-) Piwo piłam karmi, nie dużo, bo raczej wogóle nie lubię takich napojów, ale w upały czasami popijałam schłodzone.

Gość mama007
mam niskie ciśnienie i w ciąży piłam 2 kawy z jednej łyżeczki, z mlekiem. To duzo mniej, niż wcześniej, ale lekarz mi pozwolił. A "brak mocy" w ciąży, zwłaszcza na początku, to normalne i nie musi być związane z brakiem kawy.

Gość Codziennie piję kawę, nie
jestem świrem

Gość yiugyiyg
yjhytgu

Gość ja piłam z ekspresu
ciśnieniowego, jest zdrowsza.Lekarz nie widzial przeszkód do jednej dziennie

Nie radzimy,bo pijemy. Jak nie masz nadciśnienia,to czemu nie? Fakt,że teraz pije raczej rozpuszczalna i bezkofeinowa,ale herbaty to 2-3 nieraz. W 1trym nie piłam,bo wiadomo,stracha miałam.

Gość DanielC
Dlatego właśnie warto pić taką kawę i herbatę która jest zdrowa. Po co brać dodatkowe suplementy, skoro można pijąc ulubioną kawę odkwaszać swój organizm i wpływać na jego zdrowie? Każdego dnia polecamy coś innym.. Fryzjera, dobry film w kinie, ulubioną herbatę.. A gdyby tak producenci płacili nam za to że polecamy ich produkt? Zapraszam na stronę : szansa.ganodermakawa.pl

Gość Twoje10minut_pl
Moja znajoma popijała kawę zbożową. Ja też nie wyobrażam sobie dnia bez filiżanki kawy. Nie piję jej wiele w ciągu dnia, ale do śniadanka zawsze. Potem do smaku popołudniu. Myślę, że jeśli lekarz nie zabroni, to jedna mała filiżanka cappuccino na pewno nie zaszkodzi :)