Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mania2105

Spuchnięta warga

Polecane posty

Gość Mania2105

pomocy! przed wczoraj chłopak robił mi palcówke a wczoraj rano mnie wargi sromowe swędziały.. zbagatelizowałam to i popołudniu się kochaliśmy.. wieczorem poczułam świąd i pieczenie.. a dziś rano jak wstałam to łechtaczaka i lewa warga sromowa jest opuchnięta (wystaje poza duże wargi sromowe).. powiedzcie co mam zrobić żeby to znikło bo nie chcę iść do lekarza.. dodam również ze mam 17 lat. i nigdy takiego czegoś nie miałam.. POMOCY!!!

kup sobie w aptece maść clotrimazolum bez recepty może ci pomoże na pewno nie zaszkodzi a pójście do ginekologa nie jest wstydem :)

Gość grzybniazchojnia
to bedzie pewnie poczatek grzybicy, lub uczulenie. kup sobie lacibios femina - bez recepty, masc clotrimazol ok 5zl i smaruj. mozesz te z kupic jakies globulki dopochwowe bez recepty. nie jedz slodyczy i jedz i pij duzo kwasnego - na wypadek gdyby to byla grzybica to nie bedzue mia dobrych warunkow do rozwijania sie.

Gość douczcie się
rumianek sobie kup w sklepie spożywczym, zaparz i przemywaj

Gość zły pomysł
Nie podmywaj się rumiankiem, ponieważ powoduje on alergie, najlepiej będzie jak umyjesz się płynem do higieny intymnej z kwasem mlekowym i jak najszybciej pójdziesz do ginekologa, to nie są żarty. Na następny raz poproś chłopaka żeby przed pettingiem umył ręce, a po ty umyj się płynem do higieny intymnej i posmaruj provag żelem z kwasem mlekowym, który chroni przed infekcjami. Higiena to podstawa, możesz żel stosować codziennie w ramach profilaktyki i właściwej pielęgnacji sfer intymnych.

Gość angelllla
Twój chłopak przeniósł ci do pochwy szkodliwe bakterie i stąd te problemy. Jeśli pojawią się serowate upławy to oznaka grzybicy i koniecznie powinnaś udać się do ginekologa. W aptece bez recepty dostaniesz kapsułki dopochwowe - mi pomaga invag, który polecił mi mój ginekolog, on szybko i skutecznie działa bo kolonizuje pochwę w lactobacillus - powinno pomóc.

Gość agula8
clotrimazolum powinno pomóc na swędznie-do tego możesz zakładać przez kilka dni na noc probiotyk dopochwowy-np.lactovaginal. Ale nie odpuszczaj sobie wizyty u lekarza, bo na forum nikt diagnozy Ci nie postawi. A na przyszłość dobrze jest wziąść prysznic przed zbliżeniem.