Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dwujajówki

Maria i Oskar - imiona dla bliźniąt. Jak wam się podobają?

Polecane posty

Gość Dwujajówki

Ewentualnie zamiast Marii i Oskara - Marianna i Oskar. Co powiecie o tej kombinacji?

powiem tak imiona oba ładne ale jedno z nich jest zwykłe pospolite Maria a drugie nowoczesne Oskar :) chyba że chciałaś odrobinę nowoczesności a za razem normalności to jak najbardziej ok :) ja jednak dała bym albo oba oryginalne albo oba tradycyjne ale wybór należy do Ciebie :)

Gość Dwujajówki
Czy ja wiem, czy to drugie jest takie nowoczesne? Dla mnie zawsze brzmiało tradycyjnie. Oskar to stare imię. Może po prostu nie pojawiało się dotychczas tak często w Polsce, ale wielu seniorów na świcie nosi (i nosiło) to imię.

Gość eh...................
my mieliśmy mieć Marysie :) tak naprawdę nie muszą do siebie pasować, przecież teraz są bliźniakami ale potem będą odrębnymi ludźmi...

Gość kiki i koko
no właśnie jedno tradycyjne a drugie amerykanskie

Gość GretaBarbooo
Maria - ok Oskar - mi się nie podoba; przekombinowane

Gość imie oskar kojarzy mi
się z ksiązka Oskar i Pani Róza i przez to nie dałabym tak mojemu dziecku na imię, bałabym się ze będzie tak cierpiał jak bohater książki i umrze młodo :(

Gość apudlinaa
ja mam Marie gdybym miała syna byłby Jan Maria i Jan

Gość wxdefrgthyjuik
do tej co jej się Oskar z książką kojarzy- pierdzielisz jak potłuczona. Mnóstwo bohaterów książek i filmów cierpi czy umiera. Imion Ci zabraknie:D hjklgvhjkn Te dwa imiona nie pasują do siebie. Faktycznie Maria jest z tych starych, klasycznych. Oskar zaś należy do grupy Igorów i Nikosiów. Nie oceniam imion samych w sobie ale połączenie dla mnie do bani. Spotykam dziewczynę na placu zabaw, która ma Jasia i Nikolę. Też nie pasuje mi to nijak

Gość matka alergika...
ladne obydwa

moim zdaniem okropne- wybacz dla dziewczynki Maja jest ładnie, ale dziecki kiedys staja sie dorosłe i jak to brzmi Pani Maju ? Jak pszczólka, infantylnie strasznie Oskar - nigdy mi sie to imie nie podobalało, zachodnio brzmiace, nijak sie ma do naszych polskich nazwisk. Wymyślne do przesady , mam sąsiada Oskara I Natana Bełkot.:O I tak samo w doroslym zyciu- Panie Oskarze ?? dla mnie to nie brzmi dobrze ale rodzicom ma sie podobać ;)

Gość szczerość do bólu
apudlina sorry ale mi by się kojarzyło Jan Maria Rokita :D

moim zdaniem okropne- wybacz dla dziewczynki Maja jest ładnie, ale dziecki kiedys staja sie dorosłe i jak to brzmi Pani Maju ? Jak pszczólka, infantylnie strasznie Oskar - nigdy mi sie to imie nie podobalało, zachodnio brzmiace, nijak sie ma do naszych polskich nazwisk. Wymyślne do przesady , mam sąsiada Oskara I Natana Bełkot.:O I tak samo w doroslym zyciu- Panie Oskarze ?? dla mnie to nie brzmi dobrze ale rodzicom ma sie podobać ;)

świetnie :) no tak.. jedno takie staro- dawne - a chłopczyka natomiast bardziej nowoczesne.. ale co z tego ?:) ten kontrast chyba jeszcze bardziej dodaję uroku i sprawia , że imionka są idealnym pomysłem :) nie zmieniaj nic , jeśli oba Ci się podobają :) i powodzenia :)

Gość do wxdefrgthyjuik
ty za to jestes popierdolona i co z tego,że autorka jedno chce dać imię nowoczesne a drugie starodawne, że co ? że bliźniaki to zobowiązuje to do czegoś? każdy daje imię takie jakie mu się podoba tępa dzido !

Mam na imię Maria i osobiście nie lubię tego imienia....Jakbym mogła to bym sobie sama dała Kaśka, Olka...obojętnie jakieś normalne):):):):)Jak facet do mnie na randce Marysiu mówił to mnie krew jasna zalewała:):):):)Ale może Twojej córci przypasuje:):) Oskar ładnie choć mam skojarzenie z synem kolezanki-potworny łobuz nie do opanowania:).....ale imiona zawsze się jakoś kojarzą....

Gość szczerość do bólu
ja mam koleżankę Marysie i uwielbia swoje imię, my mieliśmy tak dać bo chcieliśmy po babci :)

mi jakos te imiona do siebie nie pasuja...moze Anna Maria....i Oskar, wazne aby tobie sie podobalo

Gość Dwujajówki
A co z kombinacją: Marianna i Oskar

Gość wxdefrgthyjuik
Moim zdaniem już bardziej pasują:)