Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LIVVVIA

na ile dni gotujecie ZUPĘ??

Polecane posty

Gość gerwgerg
na dwa dni i jemy najczęściej bez zmian, w te dwa dni pod rząd - żal by mi było tylko na jeden dzień, bo drugiego dnia jest smaczniejsza :)

Gość mama dwóch dziewczynek
zupę gotuję najczęściej na 2 dni

Gość khgcyt
na pół roku a co będę przy garach stała !!!!

Gość kkkiiikkkaaa
Pewnie, że na 2-3 dni, większość zup zyskuje na smaku po odgrzaniu. Poza tym mi nie przeszkadza jedzenie nawet 3 dni pod rząd tego samego, jak smaczne to czemu nie:P

Gość ja gotuje zawsze wielki gar
zamrazam zupe, wlasciewie wszytko zamrazam co w tym dziewnego?? lubie gotowac, ale nie lubie sobie komlikwac zycia. zawsze w zamrazalce mam kilka zup, jakies mieso i warzywa, zeby jak weoce pozno z pracy dzieci i maz mogli cos szybko przygotowac do jedzenia.

wy codziennie robicie obiad z dwoch dan i jeszcze ciepla kolacje? ciasto albo jakis deser tez codziennie robicie?? jak wy sie wyrabiacie z praca domem gotowanie itd??

Gość ehhhhh wy głupie
mrozone powoduje że zatrzymany jest proces psucia i namnażania bakterii ale struktura warzy i ich wartość jest nie do poznania. Je się mało wartościowe ścierwo. Jak mam możliwość jeść świeże to jem świeże a warzywa i owoce częsciej świeże, surowe natomiast nienawidze mrozić i jeżeli już to robię to tylko z mięsem.

Gość grymaśnica
Na 2 dni, czasem na 3. Przechowuję w lodowce.

ze jak?? zawsze mi sie wydawalo, ze mrozenie najlepije ze wszytdkich metod konserwacji zachowuje witaminy i skladniki mineralne. a tu prosze, dzieki kafe wyprowadzilyscie mnie z bledu ;)

ja raczej nie lubię w ogóle mrożonego jedzenia, ale są dwa wyjątki: mrożę i to poporcjowaną zupę krem w dyni (bo dynia dostępna raz w roku) i mrożę warzywa z ogrodu typu marchewka, fasolki, groszki, pietruszka, seler itd.