Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfstrgrdthfggdfgsdhy

rosnący dług w kruku.

Polecane posty

Gość Zadłużony.........
"Zbite odsetki" to odsetki, których nie zapłaciłem bo bank mi je umorzył ("zwolnienie z długu"). Czyli płacąc 500 zł. za negocjacje zaoszczędziłem 6.000 zł.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
acha :) rozumiem :) bo mój mąż ma długi, bank sprzedał dług firmie windykacjyjne, spłacamy im co miesiac kase i zastanawiam sie na jakiej zasadzie to wszystko działa

Gość Hopla hopla hopla
Z nimi ustalasz termin, zawierasz umowę.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no własnie ustalilismy kwote miesiaczna ale o terminie nie było w ogóle mowy

Gość kurde no.......
można taki dług spłacać latami ,ale on będzie szybciej przyrastał niż malał. Można iść na ugodę ale firma ta nie pójdzie na 30- 50 zł miesięcznie. Oni kupują dług od banku zwykle za 5 - 10% wartości, można się z nimi kłócić oczywiście :) możesz zażądać kserokopii dokumentów kupna długu itp , można pisać o częściowe umorzenie zadłużenia ale zawsze są jakieś dziwne warunki z ich strony np. wpłacić w ciągu 7 dni 2/3 kwoty zadłużenia a resztę umarzają , i tak są na dużym plusie

Gość gość
dług zaciagniety y karty kredytowej po 3 latach się przedawnia

Gość gość
sprawdź datę wymagalności spłaty kredytu, na umowie z bankiem po trzech latach dług się przedawnia (pod warunkiem że nie obiecywałaś spłaty) jeśli nie było żadnego nakazu zapłaty z sądu, pism od komornika nikt ci nic nie może zrobić nie dyskutuj z nikim, nie obiecuj zapłaty ani nic nie wpłacaj sprawdź dokładnie umowę kredytu najprawdopodobniej bank z którym zawarłaś umowę kredytu odsprzedał dług firmie windykacyjnej bo wiedział że dług jest przedawniony

Gość gość
windykatorzy wykorzystują niewiedzę społeczeństwa i wymuszają spłatę przedawnionych kredytów jeśli faktycznie należałaby im się spłata długu podaliby cię do sądu, ty dostałabyś zawiadomienie o nakazie zapłaty, miałabyś 2 tygodnie na odwołanie, w takim odwołaniu do sądu wystarczy PODNIEŚĆ ZARZUT PRZEDAWNIENIA DŁUGU i sąd odrzuca sprawę, wierzyciele, banki i komornicy mogą cię cmoknąć w tyłek bo nic wtedy im się nie należy jeśli do tej pory nie zgłosili sprawy do e- sądu w Lublinie to znak że dług jest przedawniony i próbują jedynie wyłudzić pieniądze i cię zastraszyć nigdy nei obiecuj telefonicznie ani pisemnie spłacania długu bo to jest traktowane jako akt przerywający bieg przedawnienia zadłużenia i wtedy czas przedawnienia od tego momentu liczy się od nowa

Gość gość
miałam podobny problem, dług z 2008 roku, wydzwaniali wierzyciele z firm windykacyjnych, straszyli komornikiem i sądem, unikałam ich, nie odpowiadałam na telefony....straszyli że jak nie zapłacę do lipca zeszłego roku to skierują sprawę do sądu..... cholerni oszuści, do dziś nie zgłosili do sądu bo nie mieli podstaw, liczyli na to że mnie zastraszą i zgodzę się na spłaty w ratach, chcieli wydębić pieniądze które im się nie należały firmy windykacyjne skupują od banków przedawnione długi za psie grosze a potem próbują zastraszyć dłużników i wyłudzić całość długu

Gość upadlosckonsumencka
zanowni Państwo, wszyscy, którzy mają problemy z długami i nie są w stanie ich spłacić, być może są osobami niewypłacalnymi. Proszę się jednak nie martwić, gdyż dla takich osób ustawa przewiduje ogłoszenie upadłości konsumenckiej, czyli możliwość wyjścia z długów i zaczęcia życia na nowo. Wszyscy zainteresowani wyjściem z długów i rozpoczęciem swojego życia na nowo od czystej kartki, proszeni są o wejście: http://upadlosckonsumencka.com.pl/ Dajcie Państwo sobie drugą szansę, Pozdrawiamy.

Gość daria8l
Skoro to temat o długu to polecam wszystkim przeczytać http://samodzielnawindykacja.pl/zaplata-przedawnionego-dlugu/ Wiele osób ma mylne pojęcie, na temat przedawnienia długu. Należysz do nich? Nie dowiesz się tego, jeżeli nie odwiedzisz poniższej strony. Przyznam się, że nie byłam do końca świadoma tego, co znaczy przedawnienie długu?

Gość gość
Problemy z firmami windykacyjnymi np. kruk pomagają rozwiązywać prawnicy z anuluj-dług.pl

Gość gość
problemy z krukiem? przeciez z nimi to sie najlatwiej dogadac na swiecie...

Gość gość
haha to prawda oni sami przeciez zawsze raty rpoponuja i jakies bonusy za splacanie jeszcze czasem

Gość gość
moze sie podszywal ktos. slyszalem, ze byly takie akcje, ze udawaly kruka rozne firmy

Gość gość
dla mnie kruk to też najlepsza windykacja bo najłatwiej można się z nimi dogadać. albo załatwić przez e-kruka, nawet nie trzeba z nikim rozmawiać.