Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mbjhg

Mam ochotę na laptopa, który nie ma klawiszy home i end ;(

Polecane posty

Gość mbjhg

A bardzo mi się przydają, zwłaszcza do przewijania długaśnych tematów na kafe ;( I co ja mam z tym fantem zrobić? :(

Gość mbjhg
Korzysta ktoś z takiej klawiatury? Jak sobie radzicie z tym brakiem? :(

Gość znafca temató
Ty chcesz kupić maka kul :) ? czy inny

Gość znafca temató
Ty chcesz kupić maka kul :) ? czy inny

Gość Elektronikełe ausf.I
wykręć te klawisze

Gość mbjhg
samsung, nieważne jaki :o czy w takich lapkach jest jakiś substytut owych klawiszy? w systemie albo touchpadzie?

Gość nigdy nie uzywam tych
klawiszy o.O

Gość znafca temató
nie wiem może częściowo strzałki góra dół

Gość mbjhg
Zamiast strzałek to ja mam rolkę w myszce ;( Ale jak jest dłuższy tekst, to nie będę smyrać po rolce, bo mi palec odpadnie, a przeciąganie w dół paska przewijania w oknie też mnie jakoś nie bawi ;(

Gość mbjhg
No cóż... nie będę ukrywać, że dla mnie ta kwestia jest jedną z bardziej istotnych przy zakupie nowego sprzętu, ważniejszą nawet od wyglądu samego pudełka, w którym będę zmuszona ten jeden jedyny raz przetransportować laptopa z marketu do domu...... Zatem ponawiam pytanie tym razem już całkiem na poważnie i proszę o konkretne fachowe odpowiedzi.....:)

Gość mbjhg
w jaki sposób ? to byłoby dla mnie jak odkrycie roku

Gość mbjhg
Hmmm... Właśnie obczajam firegestures dla firefoxa... Wychodziłoby na to, że: >>przewinięcie strony na sam dół prawy przycisk, ruch w lewo i w dół Z pewnością jest to nieco wygodniejsze od przewijania paska z boku albo przesuwania przyciśniętej rolki, mimo to wolałabym uniknąć jakiegokolwiek wciskania klawiszy w myszce, jako że po dłuższym okresie pracy przy kompie klikanie daje mi się we znaki......i wtedy oderwanie ręki od myszki w celu skorzystania z klawiatury daje nieznaczną ulgę naprężonym stawom :D No i zostaje problem dokumentów w wordzie, pdfów - rozumiem, że ta wtyczka działa tylko w oknie przeglądarki i trzeba by było dla każdego programu zainstalować osobne, o ile takowe w ogóle istnieją....:(

Gość mbjhg
wiem, wiem... leniwa jestem i nic mi się nie podoba :P dzięki za próbę pomocy, niestety najwyraźniej mnie dogodzić nie sposób :D i dlatego teraz jestem w kropce, bo nadal zamierzam obstawać przy klawiszach jako najlepszej dla mnie opcji :o

Gość mbjhg
a co do tego sharp keys... nie widzę możliwości, żeby zamienić aż dwa klawisze, jeden co najwyżej :(

Gość ale bym ci
mam samsunga i ma klawisze home i end tylko na strzałkach kierunkowych prawo lewo tylko jeszcze nei wybadałam w jakiej kombinacji ich użyć żeby zadziałały

Gość ale bym ci
mam samsunga i ma klawisze home i end tylko NAD STRZAŁKAMI KIERUNKOWYMI prawo lewo tylko jeszcze nei wybadałam w jakiej kombinacji ich użyć żeby zadziałały

Gość mbjhg
...faktycznie :) Znalazłam informację, że jest w tym moim samsungu kombinacja klawiszy dla home,end,pgup,pgdn. Trzeba nacisnąć FN po lewej stronie i jedną ze strzałek po prawej... beznadziejne rozwiązanie :( Na szczęście po długich i wyczerpujących przemyśleniach połączonych z głęboką analizą moich potrzeb oraz dokładnymi oględzinami układu klawiatury doszłam do wniosku, że w gruncie rzeczy wystarczy mi zamiana tylko jednego klawisza wspomnianym programikiem, a do kombinacji dla pozostałych jakoś się przyzwyczaję...:D xxxxx Dziękuję za podpowiedzi - problem został rozwiązany!!