Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zabawowa Karolinka

Czy ślub w wieku 18 lat to dobra decyzja?

Polecane posty

Gość Zabawowa Karolinka

Czy to nie za szybko? Chłopak i dziewczyna powinni się chyba wyszaleć? Czemu nastolatkom tak śpieszno do ślubu?

Gość twoja mala dzintara
ZŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! w 38 i to za wczesnie

Gość jfsdfchk
Wyszaleć? Masz na myśli seks bez zobowiązań i puszczanie się?

Gość matiii87
ja mam 25 lat i wcale mi sie nie spieszy do stałego zwiazku a co dopiero do slubu, na razie mam pare fajnych kolezanek i nie potrzebuje kobiety na stale, moze jak bede po 30 to zaczne szukac jakiejs na stale

Gość Zabawowa Karolinka
Nie mam nic przeciwko stosunkom bez zobowiązań i nie nazwała bym tego puszczaniem się, ale raczej chodziło mi o to że każdy powinien przejść kilka dłuższych związków, jak to się mówi spróbować wody z nie jednego źródła, żeby wiedzieć kogo szukamy na "resztę życia". PS puszczaniem dla mnie jest dawanie dupy za drinka w klubie, czy tylko po to żeby pokazać koleżankom jaką jej "ruchacz" ma super brykę, zwykła forma kurewstwa tylko z inną argumentacją.

Gość Zabawowa Karolinka
nikt nie odpowie?

Zobowiązywać się do czegoś należy wtedy, gdy jest się do tego gotowym. Nastolatki do tego gotowymi nie są. A przynajmniej ja takich nie poznałem. I nie ma to nic wspólnego ze zdarciem krocza na kolejnych przygodach emocjonalno-erotycznych.

slub w wieku 18 lat to zła decyzja. Dlatego że ślub słuzy ludziom ktorzy mają zamiar założyć rodzinę przede wszystkim, wspolne nazwisko, prawa i obowiązki. Mozna wziąć sobie slub w tym wieku tylko pytanie po co. To nie tylko przysięganie sobie milosci i wiernosci ale przede wszystkim stajecie się rodziną w swietle prawa. a w wieku 18 lat to akurat roznie wychodzi z chlopakiem, to jeszcze taki wiek w ktorym ludzie rozstają sie z partnerem częściej niz wtedy gdy są starsi. Poza tym cala szopka ze slubem , rodzina, goscie, pieniądze... lepiej pobyc ze sobą, pomieszkac kilka lat, i ewentualnie wtedy- jesli jestesmy dalej zakochani i szczesliwi podjac decyzje o zawarciu zwiazku malzenskiego. Taką decyzje powinni podejmowac ludzie bardziej dojrzali niz ktos kto dopiero odebrał dowod osobisty z Urzedu.

slub w wieku 18 lat to zła decyzja. Dlatego że ślub słuzy ludziom ktorzy mają zamiar założyć rodzinę przede wszystkim, wspolne nazwisko, prawa i obowiązki. Mozna wziąć sobie slub w tym wieku tylko pytanie po co. To nie tylko przysięganie sobie milosci i wiernosci ale przede wszystkim stajecie się rodziną w swietle prawa. a w wieku 18 lat to akurat roznie wychodzi z chlopakiem, to jeszcze taki wiek w ktorym ludzie rozstają sie z partnerem częściej niz wtedy gdy są starsi. Poza tym cala szopka ze slubem , rodzina, goscie, pieniądze... lepiej pobyc ze sobą, pomieszkac kilka lat, i ewentualnie wtedy- jesli jestesmy dalej zakochani i szczesliwi podjac decyzje o zawarciu zwiazku malzenskiego. Taką decyzje powinni podejmowac ludzie bardziej dojrzali niz ktos kto dopiero odebrał dowod osobisty z Urzedu.