Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modyfikowanee

Jak zmienić dziecku mleko???

Polecane posty

Gość modyfikowanee

Witam, jestem mama 5 m-cznej dziewczynki. Mała jest od urodzenia na mleku BEBILON (zadnym specjalnym tylko normalnym), teraz chcialabym spróbowac zmienic jej mleczko na jakies tansze np. Bebiko ktore chwali sobie wiele mam. Nie wiem czy przy zmianie mleka wprowadza sie np raz dziennie nowe mleczko a reszte to co dotychczas i tak przez jakis czas i stopniowo zwiekszac porcje nowego mleka? Czy do butelki dawac np 3 miarki bebilonu i 2 bebiko...? choc ten pierwszy wariant wydaje mi sie bardziej rozsądny :)

Droga Mamo, obie opisane przez Ciebie metody zmiany mleka modyfikowane są dobre. To od Ciebie zależy, czy w jednym karmieniu będziesz podawała zmieszany Bebilon z Bebikiem, czy w odstępie co 2-3 dni zaczniesz wprowadzać kolejne karmienia Bebikiem w miejsce karmień Bebilonem. Okres przejściowy powinien trwać około tygodnia. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań zapraszam do kontaktu.