Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paczuszka

Jestem w ciazy , miesiac po poronieniu . Pomozecie ?

Polecane posty

Gość Paczuszka

Czesc dziewczyny :) 15.12 przestalam krwawic po poronieniu samoistnym , plod obumarl w 10 tyg. Dzis zrobilam test i jestem w ciazy , choc nie mialam jescze okresu . W poniedzialek skontaktuje sie od razu z lekarzem i wypytam , choc szczerze nie ufam praktyce lekarskiej jaka sie tutaj stosuje we wczesnej ciazy . dodam ze mieszkam w UK . Po pierwsze , po poronieniu zrobilam wszelkie mozliwe badania na wlasna reke wszystko w porzadku po za podwyzszonym cholesterolem , co tutaj raczej nie ma nic do rzeczy . ktos podsunol mi mysl , ze najprawdopodobniej niedobor progesteronu spowodowal utrate poprzedniej ciazy i powinnam szukac pod tym katem . Lekarz w polskim laboratorium powiedzial ze od radza robienie teraz poziomu progesteronu , gdyz wynik bedzie mial sie nijako do poziomu w ciazy , i takie badanie powinno sie robic w ciazy. Powiedzial tez ze powinnam sie zaopatrzyc w polska luteine albo duphaston i brac od razu jak tylko sie zorientuje ze jestem w ciazy . No i teraz Was pytam ? Brac na wszelki wypadek czy nie ? 10 lutego mamy poleciec na wakacje do Hiszpani . Moze jednak odpuscic > ? Tak jak pisalam skonsultuje to wszystko z lekarzem , ale chcialabym uslyszec wasza opinie .

Gość a ja myślę sobie że
Powinnaś brać tylko, że jesteś pewna, że ten test nie pokazuje jeszcze hormonów po tamtej ciąży? Bo wiesz czasem poziom hormonów długo się jeszcze utrzymuje...

Gość a ja myślę sobie że
Paczuszka to trzymam kciuki, bierz na wszeli wypadek luteinę lub duphaston, ja od początku ciąży biorę 2x1 duphaston, poprzednią ciąże też straciłam, ale o drugą starałam się ponad rok.

Gość Bądź sobą
To w takim razie życzę powodzenia:) chciałam ci napisać o tym poziomie hormonów po poronieniu ale ktoś już napisał a ty odpowiedziałaś :)

Gość anette11111
a miałaś po poronieniu oczyszczanie macicy?

Gość tez przyszla
Przecież pisze że poroniła samoistnie więc pewnie czyszczenie nie było konieczne. Na twoim miejscu załatwiłabym sobie luteinę z Polski a wyjazd na wakacje sobie odpuściła.

Gość sdddsdsds
mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i że macica juz zregenerowala sie na tyle, ze da rade "udzwignac" zarodek. A kiedy bedziesz w Polsce? Mam chyba z 3 opakowania duphastonu, ktory pozostal mi po poprzedniej ciazy (obumarla na etapie 8 tc). W obecnej ciazy brałam luteine. Jesli zaczynasz brac duphaston to go juz nie zamieniaj. Z jakiej czesciu UK jestes? Moze przez znajomych dalaoby rade Ci przekazac leki?

Gość Paczuszka
Jestem ze skraju Londynu , z pod samego Heathrow . W Polsce mieszkam na slasku i teoretycznie si enie wybieram , jesli jednak zrezygnuje z wakacji pojade do lekarza do Polski .Bylabym Ci bardzo wdzieczna .. Jedyne czego sie obawiam to czy branie na zapas nie zaszkodzi ? 30.12 mialam badanie kontrolne po usg , podobno juz endometrium bylo prawidlowe , wiec wydaje mi sie ze nie ma zadnych przeciwskazan .. Nie wiem , jutro bede dzownic na odzial wczesnej ciazy i mam nadzieje ze przyjma mnie jak najszybciej to mozliwe .

Gość sdddsdsds
ja mam znajomych akurat w szkocji wiec nie ma jak w UK. Zostaje PL wiec daj znac czy bedziesz. Ja jestem z centrum wiec zostaje nam wysylka

Gość do sdddsdsds
a co , poczty nie ma żeby jej wysłać ? już daru sobie tą "dobroć" jakbys chciała pomóc to byś wysłała te tabletki List do UK 5zł kosztuje... Autorko co się tyczy tego "lekarza" w laboratorium to jakiś osioł ! zaraz po poronieniu progesteron gwałtownie spada do normalnego poziomu jeśli spadnie bliżej dolnej granicy to trzeba brać luteine no i pytanie w którym dc byłby robiony. -trzeba więc głupie tłumaczenie! Ciekawe jak ty załatwiłaś ten duphaston w Polskim sklepie jak to na receptę jest w Polsce już widzę jak go dostaniesz,no chyba że ktoś ma "znajomości" gdzieś. Lepiej mogłaś iść do polskiego lekarza i prosić o receptę na utrogestan który jest w uk dostępny

Gość charaker?
branie na zapas na pewno nie zaszkodzi poroniłam pierwszą ciążę i lekarz kazał mi zacząć brać jak tylko reorientując się że znowu jestem w ciąży.

Gość Paczuszka
Co do tych badan to nie wiem , nie znam sie na tym sugerowalam sie tym co powiedzial lekarz . Moze faktycznie masz racje .. Polski sklep ktory tutaj mamy , zalatwia wszystkie leki ktore sa w polsce na recepte procz psychotropowych . Moze faktycznie wlasciciel ma znajomosci ? Cena za opakowanie w Polsce to okolo 30 zl , tutaj jest to 20 funtow czyli prawie 100 zl . Przebitka niesamowita , ale coz - nie to teraz jest wazne -innego wyjscia nie mam . Tak jak mowilam jutro bede dzwonic na oddzial wczesnej ciazy i jesli tym razem potraktuja mnie powaznie , moze uda mi sie namowic ich na recpty . choc szczerze nie wierze bo w pierwszej ciazy jak tylko zapytalam , to juz mnie oburzeni uciszyli ze tutaj sie takich praktyk nie stosuje do 12 tyg , podtrzymywanie ciazy ? Nie ma na to czasu ani pieniedzy , to natura ze slabsze osobniki odpadaja. ale jesli to tylko za niski poziom progesteronu to dlaczego mam to kolejny raz przechodzic ?

Gość hdwa
przyczyną jeszcze mogą byc problemy z tarczyca - tsh jeśli okazało sie że płód obumarł na przykład. Więc są dwie możliwości- tarczyca albo progesteron. Oby tylko to drugie! Nie rozumiem tej selekcji naturalnej w anglii bo często wina za poronienie leży po stronie matki właśnie dlatego że ma problemy hormonalne i płód tu nie ma nic do tego więc jest to chore. Ja sama doskonale wiem,że jeśli zostałabym w UK w pierwszym trymestrze nie miałabym dziecka a ono było i jest wyjątkowo silne i przetrwało wszystko, słaby to był mój organizm musiałam leżeć i brać ogromne dawki progesteronu ale się udało i potomstwo jest-udało się dzięki Polsce i Polskiemu lekarzowi Ty natomiast autorko jeśli masz problem tego typu to w pierwszym trymestrze nie leć przypadkiem do Polski, ciśnienie ma ogromny wpływ na niewykształcone jeszcze łożysko - wykształca się dopiero w 16tc. Może się to źle skończyć- ja leciałam w jedną stronę w drugą już mi zabroniono i tak był to cud podobno,że nic się nie stało

Gość Paczuszka
Miedzy innymi badanie tarczycy zrobilam po poronieniu i jest w normie. do Polski sie nie wybieram , ale 12.02 mam poleciec na wakacje do Hiszpani i chyba juz powoli zaczne szukac kogos kto ewentualnie je odkupi...

Gość hdwa
lepiej nie leć jak zależy Ci na tej ciąży

Gość sdddsdsds
ej Ty co bezposrednio do mnie pijesz! Nie wiesz ze listem lekow sie nie przesyła? ! Jak zawartosc na przepasc to poco wysyłac! Wyobraz sobie ze stac mnie na wydanie na znaczek do UK ale dla niektorch faktycznie moglby byc to problem. Dzieki takim ludziom jak Ty odechciewa sie pomagac innym! A w PL moglabym wyslac kurierem i nie byloby problemu z dostarczeniem. Jestes ograniczona i wylewa sie z Ciebie jad!!

Gość do sdddsdsds
akurat wysyłałam nie jeden raz siostrze tabletki do uk ,znajomej do niemiec i JAKOŚ TABLETKI DOCHODZĄ i można je wysyłać kretynko więc jak masz informacje z dupy wzięte to masz problem !!

Gość sdddsdsds
ostatnio koperty ze kartkami były porozrywane z UK, no tak ale Ty wiesz lepiej! Przeciez masz nawet wieksza wiedze niz dyoplomowany lekarz!! I nie zycze sobie zeby taka wredota jak ty zwracala sie do mnie KRETYNKO! Idz pluj jadem gdzie indziej żmijo

Gość yyyyyyyyyyyyy...yyyyyy
sdsd nie przejmuj sie tu wlasnie siedza takie pizdy ktore w domu są ponizane i wyzywaja sie na innych, ta co do ciebie tak uderza zapewne jest jedna z nich.

Gość do sdddsdsds
tak się tłumacz... twoją dobrocią to się można podetrzeć

Gość yyyyyyyyyyyyy...yyyyyy
mnie jak chłop pierze to tez tak wyzywam inne

Gość dbsndbsdn
A może to gonadotropina obecna jeszcze po ostatniej ciąży?

Gość Paczuszka
Ja nic nie wykluczam , choc obstawiam ze to ciaza , wiem jak sie czuje i jak czulam sie w poprzedniej ciazy . Jutro zadzwonie na early Pregnancy Unit i mam nadzieje ze mnie przyjma i wszystko bedzie jasne. Mysle tez zeby we wtorek zrobic badanie Beta Hcg i w piatek kolejne - wtedy bede mogla byc pewna na 100 %

Gość Malgozia
Ja poronilam ponad pol roku temu w 15tc. Po 5 miesiacach znow bylam w ciazy. w 6 i 8 tc mialam plamienia, ale tym razem natychmiast spakowalam manele i polecialam do Polski. lekarz zapisal mi Luteine, Acard i kazal sie oszczedzac. Od tej pory, odpukac, jest OK. Wniosek: lec do PL do jakiegos dobrego gina. Hiszpanie odpusc sobie do 2 trymestru.

Gość vinievienne
to nie ciaza, masz po tak wczesnej ciazy wysoki pozim beta hcg no i cóż, test wykazał jego obecność, wybierz sie do lekarza sprawdzic

Gość dbnfdgdfgo
do sddsdsds - glupia kurwo spierdalaj stad!

Gość Paczuszka
Wszystko sie okaze nie dlugo ! Byle tylko jutro potrakrowali mnie powaznie .. Dam znac!

Gość Paczuszka
Jestem w ciazy :)