Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika2424242

STUDIA PODYPLOMOWE - POMÓŻCIE PROSZĘ.

Polecane posty

Gość Mika2424242

Hej. Mam szansę iść na studia podyplomowe. Poradźcie mi jaki kierunek wybrać, jaki wy byście wybrały? (pod kątem m.in. żeby zdobyć nowe kwalifikacje na rynku pracy...) Pokażę Wam co mam do wyboru: Resocjalizacja i profilaktyka społeczna. Rewalidacja. Socjoterapia. Surdopedagogika. Szacowanie nieruchomości. Edukacja w zakresie nauczania muzyki z elementami terapii pedagogicznej. Edukacja w zakresie nauczania plastyki z elementami grafiki komputerowej. Edukacja w zakresie nauczania techniki i wychowania komunikacyjnego z elementami grafiki komputerowej. Wiedza o kulturze edukacja europejska. Wiedza o społeczeństwie i edukacja europejska. Wychowanie do życia w rodzinie i edukacja seksualna. Wychowanie fizyczne z gimnastyką korekcyjną z elementami zdrowia publicznego, pierwsza pomoc medyczna. Edukacja w zakresie nauczania zajęcia technicznych. Zamówienia publiczne. Zarządzanie logistyką. Zarządzanie oświatą. Zarządzanie zasobami ludzkimi. Zarządzanie placówkami opieki społecznej. Zarządzanie placówkami służby zdrowia. Zarządzanie technologią żywienia. Historia i społeczeństwo. Kadry i płace. Mediator sądowy i mediator rodzinny.

Gość Mika2424242
Psychologia zarządzania. Poradnictwo psychologiczno-pedagogiczne. Edukacja w zakresie higieny dla nauczycieli przedmiotów praktycznej nauki zawodu. Administracja elektroniczna. Terapia zajęciowa. Pomoc psychologiczno-pedagogiczna. Administracja europejska. Administracja publiczna. Bezpieczeństwo i higiena pracy. Doradztwo zawodowe. Doradztwo zawodowe i andragogika. Edukacja w zakresie nauczania biologii i promocji zdrowia. Edukacja dla bezpieczeństwa. Edukacja w zakresie nauczania przyrody dla szkół średnich. Kurs z zakresu pierwszej pomocy medycznej. Edukacja wczesnoszkolna i edukacja przedszkolna. Edukacja przedszkolna i systemy edukacyjne w Unii Europejskiej. Edukacja wczesnoszkolna i systemy edukacyjne w Unii Europejskiej. Edukacja zintegrowana i systemy edukacyjne w Unii Europejskiej. Edukacja w zakresie bibliotekoznawstwa i informacji naukowej. Edukacja w zakresie nauczania etyki. Edukacja w zakresie nauczania fizyki i astronomii z elementami informatyki. Edukacja w zakresie nauczania geografii i edukacja europejska. Gimnastyka - korekcyjno kompensacyjna, pierwsza pomoc medyczna. Historia i wiedza o społeczeństwie z elementami edukacji europejskiej. Informatyka dla nauczycieli. Kuratela sądowa i społeczna. Kwalifikacje pedagogiczne. Logopedia. Edukacja w zakresie nauczania matematyki z elementami informatyki. Oligofrenopedagogika. Pedagogika opiekuńczo-wychowawcza, z terapią pedagogiczną, pedagog szkolny. Pedagogika korekcyjno-kompensacyjna. Praca socjalna. Przedsiębiorczość. Edukacja w zakresie nauczania przyrody dla nauczycieli z elementami zdrowia publicznego. Rachunkowość i finanse.

Gość Mika2424242
help help help no proszę o poradę..

Gość praloniotruchtjapja
Wróćmy do meritum: co Cię interesuje, do czego masz predyspozycje?

Gość pikforfrff
nie ma pracy po tym dziecko, idż na fryzjerkę

Gość mika242424
To co mnie interesuje to mniej ważne, najważniejsze co mi da kwalifikacje i pracę..

Gość ?DDDD?D
a jakie masz wogole studia magisterskie? Bo tak ni wpipe ni w oko cos innego??? Jak juz to polecam Kadry i place Zamówienia publiczne. Zarządzanie logistyką. Zarządzanie oświatą. Zarządzanie zasobami ludzkim

Gość mika242424
napiszcie co wybralibyście dla siebie :D

Gość mika242424
licencjat mam socjologia+praca socjalna, a mgr pedagogika opiekunczo-wychowawcza

Gość skarpetka22
ja szukam szewca i nie ma!

Gość gimnastyka brzmi fajnie
Ale tak serio to wiesz, programy to do siebie mają, że ładnie i poważnie brzmią, bo to reklama. Wiadomo, że w czasie rocznych czy półtorarocznych studiów podyplomowych nie nauczysz się nowego zawodu: poznasz podstawy, poszerzysz już posiadane kwalifikacje. Dlatego nie jest od czapy pytanie o to jakie masz studia magisterskie i w jakim zawodzie pracujesz.

Gość skarpetka22
..a taką pedagogiką to nawet se nie podetrzesz co to za studia? parodia idź na medycynę, zarobisz 10 tys/m-c

Gość mika242424
Odpowiedziałam juz jakie mam wykształcenie, pracuję jako referent póki co, i chciałabym się dowiedzieć jaki kierunek na moim miejscu wybrałybyście:D

Gość mika242424
Medycyna? nie mam ani zdolnosci ani 6lat czasu.

Gość zscdew
prace to ty mozesz dać tym wykładającym na podyplomówkach i tyle :)

Gość mama dwóch dziewczynek
ciekawi mnie jakie masz mgr, bo rozrzut jest spory tych podyplomówek. Ciekawe i myślę rozsądne będą studia związane z finansami, szacowanie nieruchomości, ale to zależy też od zainteresowań. Jeżeli chodzi o pracę w oświacie to znam doskonale grunt i powiem Ci, że robi się studia podyplomowe pracując, większość w/w jest niepotrzebnych do prowadzenia zajęć, wystarczy kurs kwalifikacyjny albo mieszczą się już w studiach mgr. Zarządzanie oświatą dotyczy z kolei kadry dyrektorskiej, więc to z kolei kierunek dla doświadczonych już n-li, pracowników sektora oświaty... trudno doradzać nie znając zainteresowań i potrzeb.

Gość mama dwóch dziewczynek
dopiero widzę posty o kierunku i pracy... w takim razie teraz to zależy, czy chcesz pracować w oświacie, czy nie bardzo ;-) ja mam bardzo ściśle sprecyzowane zainteresowania i pracę, już na tym etapie nic z tych bym chyba dla siebie nie wybrała, ale może coś z finansami/logistyką/szacowaniem nieruchomości. Tylko kwestia, czy możesz podjąć szacowanie nieruchomości po pedagogice? Często te podyplomówki to tylko nabijanie kasy szkołom, wykładowcom... bo tak na prawdę szans na pracy nie dają. Chyba, że ktoś już pracuje i się specjalizuje.

Gość WSEIiI
Szanowni Państwo, dynamiczne zmiany zachodzące w świecie wymagają dziś od nauczycieli wszechstronności i opanowania nie tylko nauczanego przedmiotu, ale też dziedzin pokrewnych i bycia „na bieżąco z nowymi treściami czy literaturą. Nie wystarcza już wiedza zdobyta podczas studiów, często kilkanaście lat wcześniej. Dlatego pedagodzy dokształcają się między innymi na podyplomowych studiach kwalifikacyjnych. Popularnością cieszą się między innymi takie kierunki, jak logopedia, oligofrenopedagogika, wychowanie przedszkolne, resocjalizacja i socjoterapia oraz zarządzanie oświatą. Dzięki studiom podyplomowym można uzyskać nowe kompetencje zawodowe, pozwalające na rozwój specjalizacji, a także zdobyć uprawnienia do nauczania drugiego przedmiotu lub prowadzenia zajęć dodatkowych. Wyższa Szkoła Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej

Gość gość
Idź na informatykę na PWSBiA, ten kierunek się opłaca, teraz potrzeba informatyków.