Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doradzcie...

Jak mam reagowac?

Polecane posty

Gość Doradzcie...

moj 20 miesieczny syn w grudniu przeszedl powaznie zapalenie nosogardla oraz krtani ,w tym czasie 7 dni lezelismy w szpitalu a choroba trwala w sumie ponad 3 tygodnie.Ostatnie 2 tygodnie byl zdrowy i od piatku wieczorami goraczka wahajaca sie miedzy 37,2 a 37,6.Takze woda z nosa ciagle leci.Pomagam synkowi tylko w infekcji herbatka z rumianka,czyszcze nosek sopelkiem i zakraplam sola morska i to wszystko.Wczoraj dalam pol lyzczeki ibum bo temp wskoczyla na 37,9.Dzisiaj temp 37,4 ale z nosa coraz wieceje leci.Co mam robic,martwie sie ze maly znow tak ciezko zachoruje.A i wieczorem dostaje lyzeczke tranu.

Gość Doradzcie...
prosze doradzzie,bo wczesniej dziecko nie chorowalo mi wogole i nie jestem przygotowana do tego.nie chce od razu biegac po anybiotyki,jakie metody domowe,albo jakies witaminy z apteki,no nie wiem.

Gość rurrrrrrrrrra
ja pojechalabym na pogotowie ,co prawda temp.37,9 to jeszcze nie az taka tragedia -ja u moich dzieciaczkow zaczynam zbijac jak jest ok 38,2 chyba ze jest to wieczor przed pojsciem spac wtedy podaje lek wczesniej zeby nie budzic itp...ale skoro twoj maluch chorowal ,byl w szpitalu to lepiej isc po rade do fachowcow

Gość rurrrrrrrrrra
jedz na pogotowie ,bo pobycie w szpitalu lepiej dmuchac na zimne

Gość Doradzcie...
Nie chce juz jechac na pogotowie,bo mam dosyc tego szpitala.Dzieciak nie kaszle,tylko ten stan podgoraczkowy i ta woda z nosa.Jutro wezwe lekarza do domu bo nie chce go brac do przychodni gdzie kolejki na godzine czekania i jeszcze cos znow wiekszego zlapie.prosze abyscie mi doradzily jak mam dzialas dzisiaj.Czy to co robie wystarczy czy jeszcze cos?moge wyslac meza do apteki po cos ale nie wiem czy warto bo tylko ta goraczka i nosek.

Gość Doradzcie...
up

Gość ojtam ojtam
sama możesz dać ibum na goroączkę - lepszy niz panadol bo przeciwzapalny, nasivin do nosa psikać - ja przy początkach choroby odrazu daję probiotyk jaki tam mam i syrop rubipect jak kaszel jest albo katar wielki żeby nie siadło na gardło czy oskrzela albo ceruvit junior w syropie - przy cięższej goroączce i kaszlu pulneo - niby syropki są od 3 roku życia ale daję mniej i dawałam od 1,5 roczku synka - iinhalacja z oilbas

Gość ojtam ojtam
omega 3 z vit D też podaję teraz w zimie no i przede wszystkim słucham lekarzy - jak dają antybiotyk to podaje go dziecku - na nim nie eksperymentuje i nie czekam aż się pogorszy... można jeszcze podać wapno i vitaminę C ale wystarczy butelka Bobofruta i ma 300% dziennego zapotrzebowania na vit C.