Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pamiętaj, że normy

Laski z tego działu są najbardziej hermetycznym środowiskiem z całej kafe.

Polecane posty

Gość pamiętaj, że normy

-Na żaden topik powyżej 4 stron nie można się wbić. -Jak się nawet wbijesz, przywitają się z tobą - nie będą odpisywać na twoje posty czy pytania. -Jak już na jakimś topie zacznie gderać jedna kwoka z drugą, to nie ma zmiłuj - nie dadzą ci wtrącić ani slowa do dyskusji. -W większości laski są tutaj niemiłe. Dlaczego tak jest?

Gość buhb
nie wiem czemu ale az dziw ze to matki

Gość pamiętaj, że normy
dokładnie. ja dzisiaj zrobiłam taki teścik z nudów i próbowałam się wbić na 3 tematy o różnej tematyce. Nie udało mi się niestety, totalny ignor.

Gość hmmm dlatego sie nie wchodzi
tam gdzie cie nie chca :P

Prawda. Pisałam z dziewczynami na dietach i tam kiedy by się nowe dziewczyny nie pojawiły to zaraz były ciepło witane i czuły się jak u siebie. Tu jest jak jest. Jak Cię zignorują to pół biedy.

Gość to zależy na którym topiku
zauważyłam że nawet stare bywalczynie są ignorowane jak się grupka trzech uzbiera. Na szczescie na topiku gdzie jestem nie mamy tego problemu

Gość no to może ja Ci napiszę
ze swojego punktu widzenia, dlaczego tak trudno wbić się na topik tematyczny- sama udzielam sie w jednym od kilku miesięcy i na początku bardzo chętnie witałyśmy nowe dziewczyny, natomiast znudziło mi sie w kóło pocieszanie zrzędzących i jęczących lasek, którym się wydaje, że świat się kręci wokół ich osoby. Ze starymi dziewczynami potrafimy rozmawiać na przeróżne tematy w miłej atmosferze, natomiast nowe dziewczyny sama zaczęłam ignorować, bo ilez można o tym samym skoro i tak nic do nich nie dociera??? być może swoim sposobem krzywdzę te, które są nowe i fajne, ale kilka razy złamalam tą swoja zasadę i doszłam do wniosku, że nie ma sensu

Gość fevdvvfev2
na dodatek są fałszywe i słodkopierdzące, słodzą sobie tekstami w stylu "kochana przykro mi, że nie było 2 kresek". Taaa, tak im kurde przykro, że aż żal.

bn

Gość Masz sporo racji autorko
Nie mówię nawet o dołączaniu do grupy- ale czasem zdarzało się, że miałam pytanie do dziewczyn z bromergonu albo tym podobnych, typowo tematycznych watków. Pytania pozostawały bez odzewu- nie mówiąc już o bliższej "znajomości". Ale faktem jest też, że czasem ktoś po prostu do grupy nie pasuje- stąd trochę tego ignorowania. Widziałam takie dziewczyny, które próbowały wbić się w grono specyficzne mimo, że zupełnie odbiegały charakterem od reszty towarzystwa. Wtedy trudno jest znaleźć wspólny język

Gość katastrofffa
3 cie zignoruja,2 zezwa od najgorszych areszta bedzie udawala ,ze zna sie najlepiej na temacie i zacznie ci wjezdzac na ambicje.Nie wiem skad w tych kobietach tyle jadu.

Gość nie wszędzie tak jest
Jest tu kilka topików gdzie po jakimś czasie dołączają kolejne osoby np na spełnionych które czasem podczytuję. jakoś do nich nie dołączyłam,bo mi tak głupio-one już się znają, mają swoje maile,telefony i pewnie dużo o sobie wiedzą,więc mi by tak było dziwnie być poza tematem w wielu kwestiach. ale to raczej chodzi o topy które są już kilka miesięcy,że tam trudno wejść. a co do staraczek to w ogóle dziwne i specyficzne środowisko nawiedzonych dziewczyn.

nn,

w dzisiejszych czasach czy to matki czy tez nie, kobiety ogolnie mają mało kultury osobistej, więc nie ma czemu się dziwić. Na innych forach jest duzo większa kultura wypowiedzi, dziewczyne sobie odpisują i potrafią normalnie dyskutowac i się wspierać. Kafeteria to jeden wielki smietnik bez zasad, gdzie najwiecej dziewczyn ma tutaj po 15-20 lat i podszywają się pod roznych ludzi udając matki, ojców itp. więc nie mozna się spodziewać ze odpowiedzi beda na poziomie.

Gość a co powiecie o wolnych
topikach ?:D tam się dzieje,co jedna to mądrzejsza i lepszych "rad" udziela :D a jak ktos ją wyprowadzi z błędu to niestety ale zaczyna się lawina obelg bezpodstawnych :D

Gość czopek czoper
Czop

Gość Bądź sobą
Na topiku który założyłam tego nie ma. Mamy 10 stron i każda nowa jest miłe widziana:) luty/marzec 2013 :) tylko wiadomo temat ograniczony skierowany do konkretnych dziewczyn:) Często odpisujemy raz dziennie albo raz na kilka dni-zależy bo nikt nie siedzi na kafe 24/7

Gość napisze z perspektywy osoby
która od dawna sie tutaj udziela, pisze na stałe na dwóch tematach. Otóż nowe kobiety, która chcą dołączyc do forum witaja sie, krótko pisza o sobie, wcale nie są zaintersowane prowadzeniem rozmowy, wymiana poglądów itd. Wiekszość z nowych pisze tylko i wyłącznie o sobie, nic nie mają do zaoferowania innym dziewczynom, nie czytaja czesto innych wpisów, tylko wpadną, napiszą co o nich i oczekują zaintersesowania całego świata. Dziwne, ze nie mogą sie zaaklimatyzować ?

Gość mama marysi 09
to moze załozmy nowy topik dla nas co wy na to sprobujemy sie poznac zaklimatyzowac moze nam sie uda podtrzymac znajomosc na dluzszy czas ja mam 4 letnia coreczke ale chetnie podyskutuje rowniez o ciazy problemach wychowawczych jesli jestescie chetne zapraszam

Gość mama marysi 09
naprawde nikt nie ma ochoty sie przylaczyc

Gość katastrofffa
mama marysi 09 a juz ci chcialam napisac ,ze dobrze ,ze nie pochwalilas sie imieniem swojej corki.tutaj zadne imie nie jest wystarczajaco dobre ;) no chyba ,ze twoj nick to taka zmylka dla przeciwnika ;)

Gość absolutnie zgadzam się z Autor
ką. I jak ktoś dobrze wyżej napisał - to ze nie odpisują to jeszcze pół biedy. Większość jedzie jak po kobyle i mądrzy się jakby rozumy pozjadała :o przestałam tu wchodzić, udzielać się i pisać pod czarnym Nickiem, bo miałam dość wyzywania i mnie i innych. I też byłam na 2 topikach w które w ogóle nie mogłam się wbić. Niby "no miło, że jesteś" i na tym koniec. Odpisywały tylko do siebie, mimo, że się nawet nie rozpisałam na mój temat tylko raczej odpisywałam na posty innych. Więc może jest trochę topików gdzie jest miło i przyjemnie na TYM właśnie forum, ale ogólnie to naprawdę króluje brak taktu i klasy, rządzą prawa złośliwości i bycia najmądrzejszym. A szkoda, bo często panie naprawdę chcą szczerze pogadać, oderwać się od codziennej rutyny i może usłyszeć miłe słowo...

Gość mama marysi 09
no coz widze ze sprawdza sie to o czym tu piszecie powyzej szkoda mojego zachodu na przekonywanie do wspolnego dyskutowania tak na powaznie od serca bez zajadłosci wymadrzania pozdrawiam serdecznie forumowiczki

Gość katastrofffa
mama marysi 09 : mysle ,ze na tym topiku nie przeskoczysz ot tak po prostu z jednego tematu na drugi.Lepiej zalozyc jakis nowy temat do plotkowania :D bo tu beda dziewczyny po prostu wyrazac swoja opinie na ten temat i w sumie slusznie :)

Gość PANI A.
cos w tym jest, tzn nie na kazdym topicu ale jest. w zeszlym roku dolaczylam do jednego z tematu o objawach ciazowych i do dzis jest spoko, piszemy, witamy nowe, staramy sie nie lekcewazyc ich problemow choć są takie ze juz rewce opadaja ,bo tak nudzą my swoje, one swoje... ale np niedawno dolaczylam do topicu mam ktore rodza niedlugo(nie chce mowic jaki...) i dziwnie sie tam czulam, przestalam z nimi pisac bo mimo ze na poczatku cos sie tam do mnie odzywaly to powstala miedzy nimi taka grupka ktora "ciucia" tylko miedzy soba a inne posty sa omijane....do porodu jeszcze ho ho ho, a te wariatki juz ciuszki kupuja, wybieraja wozki, lozeczka, odciagacze pokarmu...szalone..... nie idze sie wbic z pytaniem bo i tak zostanie pominiete....wiec szkoda na nie czasu.... sa "w dupe uprzejme" ale pwoiedz cos nie po ich mysli to zaraz naskocza.....

no dobra wchodzę na kafe od jakiegoś czasu ale nie czaję o co chodzi z tymi topikami jak chcę się wypowiedzieć an jakis temat to po prostu odpisuję jak załozyłam nowy to tez ktoś sięwypowiedział raz miło raz nie takie sytuacje sa chyba wszedzie chyba na tym forum powinno własnie polegać żeby gadać z ludźmi i poznawać ich opinie?

Witam zgadzam się z Wami że bardzo ciężko jest się dostać na jakiś "topik" piszę na kilku nie będe pisałą tu konkretów bo to nic nie da, są to tematy odnośnie mojego dziecka na jedynm jak zapytałam "czy moge sie przyłączyć do rozmowy' dostałąm miłą odpowiedź "pewnie, jasne Witamy Cię" ale po dłuższym czasie pisania tam rzeczywiście te "stałe" forumowiczki odpisują tylko miedzy sobą nie zwracając uwagi na mnie, już prae razy zapytałam o coś ale moje pytanie pozostało bez odpwoeidzi no nie jest to miłe, natomiast na 2 topiku napisałam to samo co na poprzednim i tam naprawdę szczerze z przyjaźnią mnie przyjęto są miłe dziewczyny, zaprzyjaźniłyśmy sie i jest fajnie. x To chyba zależy na kogo się trafi ale większość to wredne baby które to są najmądrzejsze na świecie. x mama marysi 09 - jesli chcesz porozmawić na różne tematy zapraszam na ten topik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5468199&start=240 panuje to miła i przyjazna atmosfera dla nowych, też jestem mamą 4 letniej dziewczynki. Zapraszam Cię odezwij się.