Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojonamamusiapomocy

Wskazanie do wczesniejszego porodu?

Polecane posty

Gość Zaniepokojonamamusiapomocy

Dziewczyny jestem w 36 tygodniu ciąży lub 38 wg. USG. Od półtora/dwóch tygodni paskudnie boli mnie krocze! Nie mogę się przerwacać na łóżku, chodzenie sprawia ból itd. Mam czasami boleści jak na miesiączkę. W poniedziałek mam wizytę i mam pytanie: czy takie bóle mocne i ogólnie złe samopoczucie może być wskazaniem do wypisania przez lekarza skierowania na wywołanie?

Gość gustagusciki
dotad dopuki nic nie zagraza zyciu tobie czy dziecku nie sadze zeby od tak cie skierowali na wywolanie bo cie cos tam boli boli.

Gość elfikowaaa2
raczej nie daj dziecku w spokoju sie urodzic, wywolywanie porodu to nie bułka z masłem :o poza tym niech dziecko siedzi w brzuchu jak najdluzej , uwierz mi dla niego to zbawienne :) no chyba, że wystapią normalne przesłanki do wywolania porodu badz zkaonczenia go cc jak np: wysokie cisnienie, obrzeki, tetno płodu nie miarodajne itp itd... ale bóle krocza na tym etapie to normalka!!!! jak i bóle takie jak na @

autorko wczesniejszy porod wywolują tylko wtedy jesli istnieje zagrozenie jakiekolwiek dla Ciebie lub dziecka, lub po prostu wysokie ryzyko iz cos pojdzie nie tak, powodow jest kilka, ale mimo iz jestes juz bardzo zniecierpliwiona tak jak ktos napisal- daj sie dziecku urodzic, fakt ze się źle czujesz jest w sumie normalny, bo 99 procent ciężarnych nie moze wytrzymac koncówki , to ze krocze boli i nie mozesz się podniesc to całkiem normalne. Tak ze nie panikuj i siedz cierpliwie jeszcze troszke. Zazwyczaj dziecko samo wie kiedy ma się urodzić , ciaże trzeba donosic a nie przerwac wtedy kiedy sie chce bo myslimy ze to juz, ze juz jest dziecko gotowe.

Gość katastrofffa
Wypisac co najwyzej to ci moze doktor recepte na paracetamol przeciwbolowy ;)

Gość gość
Oj oczywiście wszystko trzeba obgadać z lekarzem prowadzącym ciążę. On wie najlepiej co zrobić w danym momencie. Ja miałam taką fajną lekarkę prowadzącą ciążę, nazywała się Beata Chołys Duszyńska i ona fajna taka była. Bardzo dobrze prowadziła moją ciążę.