Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mamusia <3

Kosmetyki dla noworodka, niemowlaka

Polecane posty

Gość Przyszła mamusia <3

Pytanie do doświadczonych mamuś które wypróbowały kosmetyki dla noworodków, niemowlaków. Jakie marki polecacie ?

Gość zalezy jakie
ja uzywalam kosmetyki emolium, są troszke drozsze ale wydajne i bardzo dobre

Gość Przyszła mamusia <3
Emolium można dostać w sklepie czy w aptece ? :)

ja szczególnie odradzam krem na zimę mustela, drogi, uczula i ma zbyt intensywny zapach, który mnie drażni...olian, skarb matki płyn do kąpieli jest ok.

Gość moja ma 9 miesiecy
a ja polecam serie pharmaceris baby. to specjalne kosmetyki przeznaczone dla dziecka od 1 dnia zycia . natomiast na opakowaniach tak słynnego emollium nie widziałam tej informacji, nawet na ich stronie nie było. pharmaceris stosowałam chyba tylko przez pierwsze 3-4 miesiace kiedy skórka dziecka jest najbardziej wrażliwa. potem przeszłam na hippa.

Gość zalezy jakie
emolium w aptece . co do informacji an opakowaniu nie wiem czy pisze czy nie ale ja uzuwalam od urodzenia

Gość ja uzywam szarego mydła
do całego ciała i oliwy z oliwek

Gość fizimizi
......,,,.....

Gość U nas sprawdzone to:
Mydło Biały Jeleń Krem do pupy Babydream Sensitive Olejek ze słodkich migdałów Krem na pogodę Babydream Chusteczki Toujours Sensitive

Gość U nas sprawdzone to:
.

Gość Mamabruna
Uzywamy do kapieli Oliatum, do smarowania oliwki Hipp a do pupy Linomag. Wszystko jest piekne i zadbane, bez podraznien:)

Ja używam, oliwkę bambino, mydełko też bambino, szmponik mustelli ale jak mi sie skończy to będę też bambino. Miałam na początku kosmetyki Nivea lecz niestety moje dziecko dostało uczulenia przezłam więc na bambino i szczerze polecam nie są drogie a bardzo dobre

Gość MojaDobraRada
Nie kupujcie emolientów w aptece. Znajdźcie aptekę na allegro, która ma dużo pozytywnych opinii i dużo sprzedanych tego typu kosmetyków. Ceny do 30% niższe niż w realu i to po uwzględnieniu kosztów przesyłki. Tylko trzeba zamówić hurtem na jakiś czas. Ja osobiście polecam Emolium, ale jest dużo innych dobrych.

Gość żadnych kosmetyków
dla noworodka nie stosuję, tylko woda, jedynym kosmetykiem jest mój pokarm - smarowałam nim pępuszek. Mieszkam w Niemczech, stosuję się do zaleceń mojej położnej.

Moje dzieci już duże i dawno temu używałam kosmetyków dla noworodków;) jednak bardzo chwaliłam sobie bambino. Naprawdę oliwka ślicznie pachnie, mydło również, a do pupy używałam pamiętam linomag, jednak również przeszłam na bambino. Właściwie to mi wystarczało. Potem szampon też bambino. Także nie widziwiałam, a dzieci nigdy żadnych problemów nie miało.

Gość Zabawki mają bawić i
Ja byłam pod szkołą rodem z Austrii i sluchałam tutejszych połoznych dla których jedynym konieczny kosmetykiem dla noworodka (jedyny właściwym) była maść słonecznikowa do całego ciała bądź oliwa z oliwek (taka naturalna dostepna w każdym sklepie) , puder bezzapachowy penaten do osuszania pępka, woda z rumiankiem do przemywania pupy i jak niemowle kończy miesiąc to jakiś bezzapachowy delikatny żel do mycia ciała i włosków. Dopóki malec nie skończy miesiąca zaleca się do wody dodawać pokarm matki , wywar z rumianku i to ma natłuścić i oczyścić delikatną skórę noworodka.