Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadoma..?

kurde niedługo termin a ja nie umiem nawet przec!

Polecane posty

Gość niewiadoma..?

nie wiem jak to wszystko wyglada.. boje sie ze cos sie stanie mi albo malemu.. slyszalam o jakis oddechach i wgll.. nie jestem chyba gotowa! ;(

Gość htth
POPCHNI WOZEK Z KAPUSTA TO SIE NAUCZYSZ:P

Gość tego uczą na szkole rodzenia
ale jak nie chodziłaś to trudno. ja akurat lekcję z parcia opuściłam i dało radę;) nie martw się, to zadna filozofia, wręcz natura. raczej będa ci kazali wsztrzymac parcie niż na siłę przeć

Gość zxxxxbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Matko jaki bezmózgowiec :D. A jak srasz to co , nie przesz? Też mi problem. Jak cię skurcze wezmą to się raz , dwa nauczysz głupia krowo.

Gość niewiadoma..?
u mnie w szpitalu mamy niemiły personel i boje sie ze beda na mnie wrzeszczec i tylko pogorsza sprawe..

Gość lokefew
zapłać za CC

Gość tymooszka
A skad masz umiec? na zadnych szkolach rodzenia i tak nie sprzedadza ci pogladu na to,jak to bedzie wygladalo i jak to sie czuje. Najprosciej rzecz ujmujac -prze sie dokladnie tak samo,jak kupe. dokladnie

rozmawiałam z moją mamą ostatnio i mi powiedziała, że ona też nie wiedziała jak przeć, bo przecież 30 lat temu nie było szkół rodzenia. Położna w szpitalu Ci wszystko powie, głowa do góry :-) to sama natura :)

Gość no wlasnie nie do konca
Tak samo jak na kupe.ale podobnie. Trzeba podobnie miesnie aktywowac,ale troche inne. Nie raz slyszalam komentarz poloznych:ona nie umie przec,prze jak na kupe. W szkole rodzenia ucza tego. Ja mam to przed soba,bo nauke zaczyna sie dopiero jak ciaza jest juz donoszona. Polozna odpowiednio lapie za brzuch i karze przec.wtedy czuje czy dobrze sie to robi.zazwyczaj po kilku takich parciach wiadomo o co chodzi. Tak samo z oddechem,ale jego warto wczesniej sie nauczyc.bo potem po paru glebszych(wdechach ;))moze w glowie sie zakrecic. A oddychanie przeponowe dobrze dotlenia podczas skurczy.

Gość tymooszka
Nie naucza cie na sucho. ja bylam w szkole rodzenia (takiej weekendowej,wszystko w jeden weekend), byly oddechy,nauka parcia,a i tak to dopiero trzeba poczuc w naturze. jestem przekonana,ze rodzaca by z tym sobie poradzila calkiem sama bez zarnych instrukcji

Gość jkdsf;
i właśnie dlatego miałam cc :O