Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hankabezwianka98099

Tym razem nie teściowa a TESC

Polecane posty

Gość hankabezwianka98099

mnie wyprowadza w równowagi ;/ z przyczyn, ze tak się wyrażę rodzinnych :) mieszkamy z tesciami (moimi tesciami), oni na dole, my mamy mieszkanko na gorze. I jak to zwykle bywa najwiekszy problem jest zwykle z tesciowa, ale tym razem ja mam problem z tesciem. On wtraca sie we wszystko, wszystko chce wiedziec, trzeba mu ciiagle przytakiwac, zadaje 1000 pytan, wszystko chce zebysmy robili wspolni sniadanka, kawki, obiadki, mowi nam np. ze dzisiaj nie musimy w domu siedzie, mozemy isc na impreze. Na co moj maz odpowiedzial, ze my wiemy co mamy robić! Normalnie już nie mam na niego sily... Jak mu wytlumaczyc, ze jestesmy dorosli i bedziemy robic co nam sie podoba.

Gość hankabezwianka98099
Podpowiedzcie coś....

Gość katherinaa6589
ciesz się że twój maż jest po twojej stronie a nie robi wszystko co mu mówi tatuś/mamusia :) i jesli teściowa jest konkretniejsza to moze pogadajcie z nią żeby mu to wytłumaczyła

Gość widać, że brak ci parę
punktów do normy ajkiu.

Gość martyna kownacka
tesciowej knebla, tescia do piwnicy zamknac, a najlepiej to sie wyprowadzic

Gość kieubacha
Wyprowadźcie się, a jeżeli nie ma takiej opcji, to się z nim rozmówcie szczerze.

Gość sejaja
W tej sytuacji największa rola Twojego męża. To on powinien być mediatorem, a raczej konkretnym facetem. Stanowczo powiedzieć teściowi wprost, że Wam się to nie podoba.

Gość martyna kownacka
tesciowej knebel, tescia do piwnicy zamknac a najlepiej to sie wyprowadzic

Gość zuuzuu93
No dobrze, dobrze, że jest po tojej stronie, można porozmawiać, ale obawiam się, że natury człowieka się nie zmieni

Gość hankabezwianka98099
najgorsze jest to,ze nie mamy sie gdzie wyprowadzić,a teść pozwala sobie klepać mnie po tyłku

Gość ja dorabiam od 300
Teściu chce Wam ojcować. :) Znam ten ból, bo mam taką teściową, ale jej przeszło po 3 latach, jak w kółko mówiłam, że nie i jestem dorosła i krótko mówiąc, były spięcia. Niby mieszkaliśmy osobno, ale przychodziła i mówi do mnie, firany dawaj, bo piorę. A ja na to, ze ja wiem jak i kiedy firany mam sobie prać... Uważałam to za atak i niegrzecznie dopowiadałam, ale dzisiaj nawet kubka po mnie nie umyje i do mieszkania nie wchodzi, jak nas nie ma.

Gość superrrbbba
kuchnie tez maacie tam na gorze??

Gość znam ten bol,[[[[[
Moj tesc tez jest strasznie ,ciekawski ,wszedzie wsadza ten swoj nos,ale tesciowa to poprostu przekracza wszystkie grance,podglada nas,podsluchuje,potrafi patrzec na slady ,czy gdzies szlismy,albo czy ktos u nas byl ,po sladach opon na sniegu,przesiadywanie w oknie i patrzenie przez firanke to standard.

Gość hankabezwianka98099
Tak, mamy swoją kuchnie. Naweet jak sie z nim, nie zgadzam to przytakuję, żeby mieć spokój. Ale może żle robie, może powinnam się postawić i np. powiedzieć, że się nie zgadzam, skoro się nie zgadzam w jakiejs kwesti