Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przespana

egoizm czy rewanż?

Polecane posty

Gość przespana

Powiedzcie czy jestem egoistką?Mam taki problem.Mam poukładane spokojne życie na emeryturze.Po dwudziestu latach odezwał się do mnie przyrodni brat z prośbą o przysługę.Planuję odmowę-ponieważ mam złe doświadczenia z przeszłości związane z naszymi relacjami -kilka razy oszukał mnie w drobnych sprawach ale jednak nie mam do niego zaufania.Sprawa z którą się do mnie zwrócił jest dla niego kluczowa a ja nie chciałabym się tym zajmować,ponieważ tak jak powiedziałam mam poukładane życie i cenię sobie święty spokój.Dodam tylko,że poznałam go po śmierci naszego ojca,on wcześniej wiedziął że istnieję i nie szukał kontaktu.Miałam bardzo ciężkie życie bo nasz ojciec zostawił mnie jak miałam 3 miesiące i związał się z jego matką.Wiem,że on za to nie odpowiada,niemniej jednak nie czuję z nim żadnej więzi rodzinnej.

Gość jamerraczczx
no ale nie wiemy co to za sprawa, czy chodzi o przewóz narkotyków, pożyczkę czy szukanie pracy itp

Gość przespana
może ktoś mi podpowie jak mam postąpić?

skoro nie chcial przedtem kontaktu to teraz niech spada.powiedz mu wprost nie mu nie pomorzesz ,tylko zrob to raz a dobitnie-mozesz powolac sie na jego poprzednie klamstewka z ze w tej chwili nie masz czasu wiec i nie masz ochoty na pomoc dla niego

Gość przespana
nie -mój brat ma mieszkanie socjalne i żeby je utrzymać chce mi fikcyjnie podarować 5 arową działke podejrzewam ,.że z tego mogę mieć tylko kłopoty.

Gość przespana
fikcyjnie-czyli ja mam mu podarować ją z powrotem,Dla mnie to kant i tyle.

Gość przespana
może ktoś ma in n e zdanie?

Gość przespana
mam zamiar odmówić-ale żle się z tym czuję.Czy słusznie.

Gość jaka,ś
i co zrobiłaś?

Gość przespana
odmówiłam.Obraził się.I dobrze