Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikadorrrooooo

do tych, którzy w miarę umieją gotować, pytanie

Polecane posty

Gość mikadorrrooooo

jak robicie fasolke po bretońsku? tylko krótko i na temat ps. nie interesują mnie wersje nowoczesne, ulepszane, poproszę o przepis na klasykę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mikadorrrooooo
halooo HELPPPP

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
namocz fasolę duży jaś, boczek wędzony pokrój w kostkę. Fasolę gotuj z dodatkiem ziela angielskie, liścia laurowego. Sól i pieprz lub ostra papryka do smaku. Sól dosyp jak fasola , będzie prawie miękka. Wody dużo nie lej, lepiej uzupełniać. Na koniec dodajesz koncentrat pomidorowy i zgniecione ze 2 ząbki czosnku i majeranek. Zagotuj wszystko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość S89
No i majeranek którego tam nie ma :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ningam
Ja robie tak - gotuje fasole jas do miekkosci. Osobno w garnku smaze pokrojona w kostke kielbase z cebula. Do usmazonej kielbasy dodaje przecier pomidorowy. Na koniec wrzucam wszystko do gotujacej sie fasoli i zageszczam woda z maka, ewentualnie dodaje smietany. Przyprawy wedlug uznania. Do wywaru mozna dodac kostke rosolowa, ale pewnie niektorzy sie do tego przyczepia. Gdy mam malo czasu to uzywam fasoli w puszce razem z woda, w ktorej jest umoczona. Do tego tez mozna sie przyczepic :) Proporcji nie podam, bo robie oczywiscie na oko. Konsystencja powinna byc gesta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mikadorrrooooo
a jak robicie fasolkę, aby po niej nie pierdzieć i nie dostać rozwolnienia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jadwiziczka
huhuhu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×