Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia84

PLAMIENIE PRZY BETA HCG 102 ORAZ BRAK PĘCHERZYKA

Polecane posty

Gość kinia84

Witam, Od ok 3 tygodniu chodzę po ginekologach, gdyż 31 grudnia ( po ok 10 dniach od okresu) miałam ponowne krwawienie i ból brzucha. Poszłam do ginekologa i przepisał mi leki w tym DUPHASTON oraz EXACYL. Po ok tygodniu udałam się ponownie na kontrolę, ale już do innego ginekologa. Nadal miałam plamienia. Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że mam cystę na jajniku (ok 4cm). Kazał zrobić test ciążowy przez rozpoczęciem brania tabletek LESINE. Oczywiście test zrobiłam i wyszedł ku mojemu zaskoczeniu pozytywnie. Poszłam za dwa dni na badanie krwi i wyszło BETA HCG 102. Wydawał mi się to niski wynik, ale lekarzem nie jestem... Dzisiaj posżłam do lekarza, a on stwierdził, że w ciązy nie jestem, bo to za niski wynik. Zrobił też USG, nic nie widać. Cysty na jajniku nie ma, w ciągu tygodnia niby zniknęła ??? Nie wiem jak mam to wszytsko interpretować?? Miał ktoś może podobne doświadczenia. jeśli tak to proszę o komentarze, może jakiś punkt odniesienia coś rozjaśni w mojej głowie.

Gość Przy takim
wyniku bety nic dziwnego, że na usg nie widać nawet pęcherzyka o ile ciąża jest.

Gość kinia84
Ja rozumiem, że jest to niski wynik, natomiast od jakiegoś miesiąca coś jest nie tak z moim cyklem i nie wiem do końca co. Lekarz też mało profesjonalnie mnie potraktowal (bylam na NFZ), choć uspokajał że wszystko jest ok. Jak ok, jak nadal mam plamienia. Poza tym tu cysta, tu pozytywny test... nie wiem co mam mysleć. Jutro zrobię ponowne badanie HCG, jeśli wyjdzie takie niskie to będę mieć pewność. Nie wiem tylko co z tą cystą się stało :/

Gość zxzx
podwyższone hcg moze być efektem właśnie tej torbieli na jajniku. Gdzieś czytałam że torbiel z reguły wchłania się ok jednego cyklu

Gość kinia84
Jestem ogólnie dobrej myśli, nie wiem czemu czuję takie parcie na dolnej partii brzucha i łapie mnie czasami takie dziwne kłucie... to mnie zastanawia

nie, nie może być wynikiem torbieli. powtórz wynik. mogłaś poronić, możesz być w ciąży pozamacicznej.

Gość gttyt
powtórz bete i idz do innego gina