Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinokia

boczne przyparcie rzepki

Polecane posty

Gość pinokia

od dwóch lat męczę się z bocznym przyparciem rzepki. byłam u kilku specjalistów, pierwszy powiedział, że mam zapomnieć o uprawianiu sportów i skierował mnie na operację. stwierdził też, że jak nie będę o siebie dbać grozi mi wózek inwalidzki. chyba podejrzewał u mnie chondromalację. kolejni lekarze stawiali na artroskopię a obecny, który mnie leczy próbuje robić to zachowawczo. w skrócie leczenie wyglądało tak: -krioterapia(10x) -laser(10x) -ćwiczenia na wyciągu(10x) -zastrzyki w staw -ćwiczenia na wyciągu(10x) -ćwiczenia rehabilitacyjne na sali gim i w domu(kilka miesięcy) -krioterapia -prądy aktualnie powinnam znowu isc na cwiczenia rehab na sali gim na pol roku ale zwatpilam w ich powodzenie, poza tym cwiczenia nie sa latwe a ja pracuje i nie mam sily znowu przechodzic przez te cwiczenia w ktore zreszta nie wierze bo do tej pory jest ciagle coraz gorzej nic nie przynosi efektow. coraz trudniej mi sie poruszac, ostatnio zaczal mi nawalac tez kregoslup(chyba od dzwigania na wyprostowanych nogach) i biodro.. nie musze wspomniec ze schody są mordęgą... moj lekarz chce uniknac artro ale ja nie widze nadziei w leczeniu zachowawczym. radzicie zmienic lekarza? w marcu mam rezonans. wiem ze artro jest ryzykowna. co mam robic? myslicie, ze moj stan moze sie jeszcze pogorszyc?

Gość gość
Tu tylko osteopata lub dobry fizjoterapeuta. Też mi najpierw padły kolana (przyparcie) a poźniej niezidentyfikowane bóle kręgosłupa i talerza biodrowego. Tylko praca manualna z terapeutą może być efektywna. To co piszesz to rehab chyba z NFZ czyli komedia. Ta dysfunkacja musi mieć jakąś przyczyne -biodra miednica lub kręgi (kręgozmyki). Coś musiało pierwsze "polecieć" i dać dolegliwości rzutowane na dany narząd ruchu. Artro to osteczność a mądry lekarz nie wysyła na operacje od razu

Gość ffinka
Doradze skutecznie skutecznie medycyną naturalną .Podaj nr tel