Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalalala121212

czy mozliwe ruchy w 13/14tc??

Polecane posty

Gość tralalalala121212

jak w temacie. teraz jestem w 14/15tc i od dobrych kilku dni odczuwam hmmm ruchy dziecka?? na poczatku myslalam, ze to praca jelit, ale dzisiaj chyba naprawde czuje jak sie dziecko rusza. to moja druga ciaza i pamietam z pierwszej jak czuc te ruchy. moze miec to zwiazek z umiejscowieniem lozyska? jest na przedniej scianie. w poprzedniej ciazy bylo na tylnej i pierwsze slabe ruchy poczulam w 17/18tc. konkretne ruchy czulam w 20tc. czy umiejscowienie lozyska moze wplywac na wielkosc brzucha? w poprzedniej ciazy stal sie widoczny w 5mcu a teraz juz jest widoczny. czy to moze dlatego, ze po poprzedniej zostalo mi kilka kg do zgubienia?

Gość w drugiej ciąży
poczułam pierwsze ruchy dziecka właśnie w 14tc byłam bardzo zaskoczona, bo w pierwszej poczułam coś tam w 20 tc, a i tak słabo

Gość Jeśli na przedniej
ścianie to wątpie, że już byś je czuła... Zwłaszcza, że kopie Cię jakieś 10 cm, które siły ma jeszcze nie wiele.

ja w pierwszej ciąży czułam "jakieś" ruchy właśnie koło 13-15 tc, a w obecnej ciąży dopiero po 20tc cokolwiek poczułam :)

Gość tralalalala121212
no ja wiem ile dziecko ma teraz cm i ile wazy dlatego jestem zaskoczona. dzisiaj ewidentnie poczulam jak mnie dotknelo od srodka. bardzo wczesnie i to az dziwne, ze takie malenstwo juz daje o sobie znac :)

Gość tralalalala121212
no i nie mowie tu o kopaniu bo doskonale pamietam kopniaki z pierwszej po 30tc :) to jest jak to slynne dotniecie skrzydel motyla.

ja jestem w 13 tygodniu i tez niedowierzalam czu to sa ruchy dziecka ale lekarz po zrobieniu usg powiedzial ze juz moge czuc bo to moja 2 ciaza :)