Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama Anielki:-)

Pytanie do doświadczonych mam o wózek - POMÓŻCIE

Polecane posty

Pytam was, ponieważ po raz pierwszy będę mamą i kompletnie nie mam doświadczenia w tych sprawach. Jaki wielofunkcyjny wózek możecie mi polecić, tak do 2400 zł.? Taki, który wam się sprawdził. Czym się przede wszystkim kierować przy zakupie wózka? Jeżeli macie jakieś negatywne doświadczenia z konkretnym producentem czy modelem, również proszę o informację, będę wiedziała czego uniknąć. A i uprzedzam pytanie, nie mam żadnych koleżanek, których mogłabym zapytać, mam bratową z dwójką dzieci, która patrzy, żeby było jak najtaniej, a mi troszkę na jakości zależy.

Gość jfdijfidjd
Espiro Enzo Evo a czym się kierowac: skrętne koła nie za ciezki amortyzacja regulowane podnozek nie za mala gondola

jfdijfidjd - kupowałaś na Allegro czy w sklepie?

Gość 9309334
dużo mam chwali jedo fyn ale slyszalam duzo negatywow na temat wersji spacerowej

Gość jfdijfidjd
na allegro bo taniej ale wcześniej w sklepie oglądalam.

Gość only yll
ja moge polecic Quinny speedy...sprawdzil sie przy 3 dzieci plusy: lekki zwrotny sklada sie do formatu A4 :) pompowane kola..sprawdza sie na polskich drogach minusy: mala siatka na zakupy.. ale ogolnie moge ten wozek wszystkim polecic...tam nie ma co sie popsuc, zlamac czy odleciec:)

Gość goracamamuska
polecam ci ten model z reka na sercu mamy go juz 3 rok ani jesdnej wady ani usterki . gondola super ,skreca sie nie samowicie ,mocny stelarz przy czy jest super lekki i wygodny ma duzo kompozycji pod wzgledem kolorystycznym i jest jeszcze wersja 4-kolowa jesli ktos nie lubi 3 kolowych ale naprawde jestem mega zadowolona dodam ze na stronie producenta do tej pory kosztuje prawie tysiac euro ,ale na allegro znajdziesz w przystepnej cenie i mozna widzialam juz uzywany nawet zadbany za 600zl kupic a firma i wozek na prawde sa niesamowite goraco polecam mama bobaska :))) http://allegro.pl/listing.php/search?string=abc+design+3tec&category=82610&sg=0&order=d

znowu nie wyświetla postów ;/

Dziękuję za Wasze odpowiedzi właśnie przeglądam te wózki na Allegro ;)

Gość w tesco to najlepiej brac
Według mnie, bez skretnych kol (skretne moze miec potem spacerowka parasolka dla chodzacego dziecka, a nie gleboki), kola mompowane, paski albo wahacze zamiast pseudo amortyzacji, regulacje wysokosci raczki, duza gondole z regulowanym oparciem, zeby jak najdluzej sluzyla, ciemne kolory (zadnych jasnych wstawek ani pstrokacizny), niezaleznie regulowane oparcie i podnuzej (nie kubelkowe siedzisko), spory kosz, dobrej jakosci tapicerke (nie sztuczna, oddychajaca). Waga nie jest az tak wazna jesli wozek jest bujany i dobrze wywazony. Waga, wymiary i skretne kola maja znaczenie wylacznie przy sztywnych wozkach (nie bujanych) i tych ktore misza byc czesto skladane do bagaznika albo wnoszone do blokow. Ja popelnilam wszystkie mozliwe bledy przy wyborze wozka i dzis za nie place... Przy drugim dziecku bede juz madrzejsza. A i jeszcze jedno: unikaj zestawow 3w1 jesli fotelik w zestawie jest bez crash testow i nie lec na wyglad wozka. Niestety pewnie i tak popelnisz wiekszosc tych bledow, bo pierworodki juz tak maja, ze kupuja rzeczy ktore ciesza oko nie myslac o stronie praktycznej i komforcie dziecka ani swoim. Na szczescie z reguly budza sie przy drugim.

A przy okazji wybralas sliczne imie dla corki! :) Bylam ostatnio na chrzcinach pewnej malej Anielki i jest przekochanym dzieckiem. Takim aniołkiem (dosłownie). :)

pompowane (przepraszam za literowki, pisze szybko i nie sprawdzam postow)

Gość osz kurde
wejdź sobie na bobowozki.pl mają bardzo duży wybór,lepiej się ogląda niż na allegro:)

Gość lilka__
Hej ;) Ja również będe pierwszy raz mamą i tak samo doświadczenia zero w takim temacie , a wybór wózka to naprawde skomplikowana czynność. Ciężko wybrac taki który będzie jednocześnie bezpieczny, funkcjonalny a zarazem ładny ;) Ostatnio w sklepie sprzedawca polecił mi wózki Espiro ( model to już zależy od wymagań ) - wydają się dość konkretne tylko jak to będzie w praktyce ? X-lander podobno jest już przereklamowany chociaż jest jednym z bezpieczniejszych wózków Na początku myślałam jeszcze o firmie Bebetto jednak oprócz wyglądu często sprawia problemy . I jak tu wybrać coś co naprawdę będziesz nam dobrze służyło ?

Gość Polka.matka. Z
Mutsy evo jest the best

,,

Gość kafe to
gówno niestety:/Nie da się pisać ani czytać!

Gość ooooooooooooooo
co sie dzieje z kafe???

do najlepiej brać w tesco - masz rację, do tej pory jak oglądam wózki to przede wszystkim patrzę na wygląd, bo czytając te techniczne parametry i tak nie wiem, czym się kierować ;-). A co do imienia dziękuję - bardziej wybrał je mój mężulo niż ja, ale bardzo mi się spodobało :)

Gość kafe to
gówno niestety:/Nie da się pisać ani czytać!

Witaj na początku odradzam ci wózki nie stabilne tzn takie na trzech kółkach , najlepiej złap go z boku [tak jak nieraz dziecko chce zajrzeć do wózka] i pociągnij i zobacz jak się przewraca. Gdy dziecko zacznie już siedzieć i chodzić i tak zmienisz wózek na lżejszy i mniejszy , więc kup taki , żeby teraz był wygodny dla niemowlaczka :) dla starszaka będzie potrzebny inny. Wózki wielofunkcyjne aż tak się nie sprawdzają :)

..m

joanno sprawdziłaś na sobie? dużo mam je poleca, no i nie ukrywam względy ekonomiczne też mają znaczenie;-)

kochana mam 3 dzieci i te wózki nie są wcale stabilne , idź do pierwszego sklepu z wózkami i złap je z boku, przekonasz się,:) na spacerach zobaczysz, że są ciekawskie dzieci i czasem zaglądają wołając dzidzia. podjeżdżając pod krawężnik musisz też trzeba uważać. Może masz jakąś znajomą, która ma taki wózek , spróbuj i zobaczysz jak się sprawdza na drodze. Ja w każdym bądź razie nie polecam. Dobrze napisała tu '' w tesco to najlepiej brac ''. Powinien się łatwo byjać, przy tym nie skrzypieć , więc wybrałabym na paskach .

jest tu jakiś moderator??

joanno dziękuję bardzo za Twoją opinie;)