Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koczur

Ginekolog a miesiączka

Polecane posty

Gość Koczur

Cześć, mam pytanko :) Czy jesli nie miałam okresu od pół roku i pójdę do ginekologa na badanie, to będzie w stanie powiedzieć, że nie miesiączkuję? Czy nie będzie żadnych widocznych zmian? Z góry dziękuję :)

jak Cie zbada to bedzie wiedziala - pewnie wezmie tez wymaz ale na jego wynik sie czeka wiec odrazu nie bedzie nic wiadomo

Tak, to jest super widoczne na USG wewnątrz waginalnym. Ja miałam 3 dni temu to USG i babka się mnie zapytała czy niedawno miałam okres i odpowiedziałam że dosłownie tydzień temu.

Gość gkdbejcic
Prawdopodobnie bez problemu wyczuje podczas badania "rencyma", bo pewnie masz duza torbiel.

Gość kroileka
a tak z ciekawości to Ty chcesz żeby się zorientowała lekarka czy nie???? bo jeśli tak to po co ma się lekarz zastanawiać, poznawać, przecież na pewno o tym powiesz, a jeśli pytasz bo nie chcesz mówić to nie rozumiem jak można nie mieć pół roku okresu i nie mówić o tym lekarzowi????? No chyba, że pytasz tak po prostu z ciekawości, to raczej pozna, nie wiem jak , ale raczej będzie wiedział/a

Jestem zdania, że lekarzowi należy mówić prawdę. Lekarze są przyzwyczajeni do słuchania o różnych wstydliwych problemach, dla nich są to po prostu cenne informacje, bo umożliwiają przeprowadzenie diagnostyki różnicowej, zlecenie odpowiednich badań itd.