Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Serce pęka...

Dziękuję Panie Tusk, dziś właśnie pożegnałam swoje kolejne dziecko na lotnisku

Polecane posty

//"ale jeszcze nigdy nie widziałam, żeby od pracowników marketu czy sklepiku ktoś wymagał znajomości języków obcych." bo i nikt tutaj nie mówił, że takie są wymagania, to twoje urojenie, żeby tylko zostać w dyskusji, w której twoja kompromitacja jest absolutna// ­ oh, rly? proszę bardzo, cytuję z poprzedniej strony. ­ ­ " 01:05 [zgłoś do usunięcia] jak do ściany z tą żabą....... " żaba na odwyku "ani be ani me po angielsku" a po co przeciętnej kasjerce angielski? może jeszcze rosyjski i niemiecki ma znać, co?" No cóż, można być na kasie na stacji benzynowej, a tam już można spotkać obcokrajowca, nie? " ­ no i kto się skompromitował?

Gość fajny tekst dzisiaj czytałem
od 30 lat zagraniczna ojfopfjpfojopgg, przekaż swoje przesłanie prawie całej Afryce, Ameryce Południowej, Azji i wielu tubylcom "raju" w którym aktualnie żyjesz. Powiedz to tym wszystkim Hiszpanom, Włochom, Holendrom itd, którzy wybrali polski dobrobyt. Zaproś ich wszystkich do siebie i USZCZĘSLIWISZ w prosty sposób WSZYSTKICH LUDZI. A "pseudoplski" nasz rząd? .....do rozwałki........ ????

Autorko topiku, nie dziękuj Tuskowi, dziękuj sobie, jeśli jesteś emerytką, i wielkiej rzeszy emerytów, którzy nabyli (nieraz na lewo) słuszne prawa i w tym kraju nie starcza już na nic, bo emerytura ma być, bo to święte prawo. Największa część budżetu państwa idzie na emerytury. Tu jest przyczyna, czemu nie ma na żłobki, rodziny wielodzietne, mieszkania dla nich itd. Niech żyje nam emerycki stan. A młodzi? Tak, oczywiście na lotnisko i bye bye.

"pokaż mi zdanie, w którym wcześniej mówiłaś o ludziach, którzy już mają pracę. znów manipulujesz i się ogłupiasz" ­ ty jesteś taka durna czy tylko udajesz? a może z czytaniem masz problem? ­ dyskusja zaczęła się od tego: ­ " 23:51 [zgłoś do usunięcia] żaba za mniej niż 3000zł na rękę to nawet na ogłoszenie nie odpowiada" ­ i wyraźnie pisałam o znalezieniu ogłoszeń w serwisach ogólnodostępnych jak pracuj.pl etc., a nie na jakiejś stronie PUP, więc przestań już się ośmieszać.

Gość 1:0 dla zaby tym
to ja knur i zyeb żaba piszę sama o sobie żeby podnieść sobie samoocenę :(:O

Gość Hymn Emigrantów
Nie mieszkam w Polszy od kilku lat, mam w 4 literach ten polityczny świat, w UK mi lepiej, kaska mi leci, ... chociaż nie zmywam, bo z socjala leci, z kaską mi lepiej, bez kaski mi źle -czy zrozumiesz to Polsko w końcu czy nie? PO co mi żale, PO co mi smutki, wole za to na wyspach popijać smutki. Za nasza i wasza wolność w Europie, za nasza godność, honor w ukropie, czy to we Włoszech, na plantacji grona, czy to w UK na zmywaku dola, czy tez w dublińskim pubie sprzątanie, czy tez w niemieckim hausie bieganie. W każdym bądź razie temat ten sam- Dużo by mówić i tu i tam, W najkrótszych słowach ból w sercu zostanie- Polsko w końcu daj żyć swym dziatkom dostatnie! Choć wiemy wszyscy, pragniemy szczęścia, w Polsce do niego droga bez przejścia.

Gość offerma
lemingi.

Gość żaba no to pokaż te swoje
słowa, no czekamy wciąż. nie wykręcaj się i nie uciekaj. no słuchamy, słuchamy. nic nie masz do powiedzenia, czy zasłonisz sie kolejną odzywką "szkoda mi czasu na imbecyli"?:D

Gość siaaalalalalal tralalalala
i co lemingi, dalej tu siedzicie?:D

Gość Sassankaa12
Dobrze tak Tuskowi, jeden robol mniej, my też uciekamy w tym kraju nie da się normalnie funkcjonować. Ja i mój narzeczony jesteśmy po studiach technicznych i jak się okazuje nie ma w tym kraju pracy dla ludzi z naszym wykształceniem :)

siedzą lemingi

Sasanka, to nie kraju wina, że złe studia zrobiliście:) trzeba być elastycznym, a nie tylko zrobić szkołę i czekać, że się praca znajdzie dokładnie taka:D

Gość offerma
dalej głosujcie na peło

Gość ja teeeż
Byłam za granicą, wróciłam, załozyłam firmę, inwestowałam, zatrudniałam, przez krótki czas nawet były zyski, przenoszę fimę za granicę, wyjeżdzam......Tu nawet nie chodzi o kasę, ale o spokojne życie

Gość nie wiecie co piszecie
Co to za glupie stwierdzenie, ze "to Tusk ma Ci prace znalezc?! Moze noe znalezc ale to wlasnie rzad powinien zapewnic te miejsca pracy. Kumacie! Ja akurat pracuje zeby nie bylo ale wiem co dzieje sie w urzedach pracy, znajomi wyjezdzaja. Moze i praca jest ale na smieciowyxh umowach za smieszne pieniadze, przeciez mlodzi ludzie chca cos z tego zycia miec a nie tak ciulac dlatego wyjezdzaja. TAK to rzad ma zapewnic miejsca pracy. To jest ich wina bo wszystko likwiduja, zamykaja, sa masowe zwolnienia. Nie widzicie tego? No nie, nie widzicie bo w tv tego nie mowia. Wszystko niszcza i rozsprzadaja, dzialaja w interesie innych panstw. Nawet ten nieszczesny Smolensk jest tego przykladem. Placa Wam za to wychwalanie Tuska bo nie uwierze ze widzac co sie dzieje mozna go bronic.

Gość nie wiecie co piszecie
Nawet nie wiecie jakie przekrety robi nasz rzad. Ale to trzeba wiedziec co i gdzie czytac bo na tvn i polsacie tefo Ci nie powiedza. Ok PiS to nie jest idealna partia ale to okropne PO i ten FALSZYWY tusk na czele to najgorsze zlo. Na 100% sie o ttm przekonacie, albo wasze dzieci ale to juz bedzie za pozno.

Gość wiemy co piszemy ,
Na caly swiecie sa problemy z praca.Nawet po najlepeszych uniwersytetach. Sztuczne miejsca pracy owszem, sa np w Chinach,gdzie sa nawet etaty hostessy/staczki? przed sklepem na szpilkach w mroz - ma stac caly dzien- nikomu to nie potrzebne, ale ma etat. Tusk ma stworzyc iles tam niepotrzebnych miejsc pracy dla np. socjologow,czy kulturoznawcow - , placic pensje ? za co, z czego? i co z tego miec panstwo? Dopiero upadnie.

Gość wiemy co piszemy ,
i co, wiesz o przekretach i nie podajesz do prokuratury? tylko jojczysz na kafe? Od rzadu wymagasz ,zeby dzialal sprawnie, a co sam/a robisz?

A jaki ma wpływ Tusk na Ilość miejsc pracy i wysokośc wynagrodzenia? Skończył sie dawny ustrój i mamy wolny rynek. Już nie ma PGRów, państwowych zakładów pracy i przyzakładówek w których można było zostawić dzieci idąc do roboty. Gdyby ludzie nie godzili sie na byle warunki to płace by byly wyższe i warunki lepsze ale zawsze sie znajdzie banda chamów, która przyjedzie z wiochy pracować na granicy godności bo to i tak lepsze niz przezucac obornik. Poza tym znając mentalność polskiego 'biznesmena prywaciaeza" gdyby obnizyc koszty zatrudnienia to i tak oszczędzone pieniadze przeznaczyliby na nowe futro dla swojej Gieni a nie na podwyzki i premie.

Gość wiemy co piszemy ,
bo wszystko ktos ma dac. POlecam , jesli ktos nie zna ,swietna bajke o koniku polnym i mrowce w wersji wygloszonej na wykladze u Lazarskiego rok temu: http://www.youtube.com/watch?v=DuCgpOgkZ0g

Gość hdhdsa
Podobno pan premier, powiedział że to nie problem sprowadzić do naszego kraju ludzi innych narodowości w zamian za tych, co wyjechali. Tyle się przejmuje Polakami, ważne, że soje dzieci ma przy sobie i nawet nie wiedzą, co to bieda, wprost przeciwnie, żyją z naszych podatków, jak w raju. Czy takie słowa do narodu mówi, ktoś kto kocha naród?!!

Gość Ja mam podobnie nawett
Mam 55 lat Wczoraj syn wylecial na studia Corka wylatuje jutro

Gość zastanawiam sie własnie
w Polsce nawet jakby rząd dopłacał przedsiebiorcom to i tak by płacili gówniane pieniadze bo taka u nas mentalnośc i trzeba pokoleń żeby to zmienić

Gość Zuzanna Amelia & 22
Ja mam podobnie nawett - Ile lat maja Twoje dzieci i gdzie wylecialy ? Beda razem w jednym miescie ?

Gość moje tez studiuja - kazde
na innym kontynencie- uważam, ze fajnie, ciesze sie,za maja taka mozliwosc. Dzieci wychowujemy dla swiata, nie dla siebie. Dorastaja i szukaja swojego iejsca, eksperymentuja. Zawsze sie dorosle dzieci zegnalo - kiedys wsadzalo z kuferkiem do bryczki ,teraz na lotnisku, bo swiat sie zmniejszyl- normalna sytuacja, nie ma o co rozdzerac szat.

Gość moje tez studiuja - kazde
Arge,n jakby u nas byl wolny rynek i nagle kazali placic wszytki za leczenie, szkoly, nie doplacali do kin, teatrow itd - dopiero bylby wrzask. Ludzie sie przyzwycaili ,ze panstwo a dawac- tyle,ze nie mysla - z czego.

Gość Ja mam podobnie nawett
Syn w tym tygodniu bedzie mial 22 lata, jest na 4tym roku Corka dopiero co skonczyla tydzien temu 19 lat Staram sie byc twardy ale bardzo mi ich brakuje Studiuja w USA, do siebie maja 4 godziny samochodem. Widuja sie rzadko bo nie maja jak, syn gra w pilke i ma treningi codziennie. Nie ma czasu zeby mogl pojechac do siostry wiec raz na 1.5 miesiaca to max