Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaMamusia

Zatrucie ciążowe, stan przedrzucawkowy

Polecane posty

Gość pytającaMamusia

Hej dziewczyny, jestem w 35tc skończonym. Od tygodnia muszę mierzyć ciśnienie, non stop to pierwsze między 135-140... Miałam robione badania wyszło białko w moczu. Na jutro mam skierowanie do szpitala, będą badać pod kontem nadciśnienia. Ale moje pytanie brzmi tak: jak to jest jeśli by się jednak okazało że to właśnie zatrucie ciążowe?? Pytam dziewczyn które to przeszły. Nie wiem czego mogę się spodziewać.

Gość to dostaniesz kroplówkę
i bedziesz leżeć , za mało jak sie pije to powstaje zatrucie ciążowe.Ile piłaś ? 2l?

Gość pytającamamuśka
pytanie było do kobiet które mają o tym pojęcie a ty widocznie go nie masz skoro myślisz, że powodem zatrucia jest zbyt mała ilość wypitej wody....

Gość pytającaMamusia
up

Gość pytającaMamusia
up

Gość pelargonija
ja miałam białko w moczu, w 32 tygodniu, nie miałam zatrucia ciążowego tylko kolkę nerkową :-( infekcja układu moczowego. szpital, leczenie 2 tygodniowe. ale cisnienie mialam normalne..

Gość teżmama
ja mialam jedno i drugie.... Jak najszybciej zglos sie do szpitala, i koniecznie obserwuj swoj organizm bardzo uwaznie, u mnie zaczelo sie od wymiotow, i bólu w okolicach wątroby ale takiego bolu ze o malo nie zeszłam... Wszystko to byla godzina moze 1,5... Urodzilam w 35 tyg, przez cc maly wazyl 2 kg na szczescie byl dzielny gorzej ze mną, jakis 1,5 roku dochodzilam do siebie.. Ale mialam tez inne komplikacje bardzo powazne...

Gość upperman
up

Gość kakulka21
ja to przeszłam ale juz dawno ,bo 17 lat temu ale też miałam wysokie cisnienie i białko w moczu,byłam w szpitalu ,brałam leki ale jak mi cisnienie skoczyło od razu zrobili cesarke bo takie skoki grożą odklejeniem łozyska no i rzucawką,synek urodził się w 35 tyg ,ale przez to cisnienie i uciekajace z moczem białko ważył tylko 1650,wszystko dobrze się skończyło ale radzę bardzo uważać,mierzyć ,a najlepiej do szpitala,pod stałą kontrol.pozdrawiam

Gość pytającaMamusia
ja jestem na 3 topikach obecnie :)

kolina z Lublina-- nie pomyślałam.. chciałam dobrze :/ masz racje to nie była dobra propozycja. ale jeśli Ty chcesz pogadac to zajrzyj :)

kolina z Lublina-- masz rację.. to nie był dobry pomysł.. ale chciałam dobrze :/ ale jeśli Ty chcesz pogadać to zajrzyj :)

Gość babukkia
miałam nadciśnienie i od 5mc brałam leki. u ciebie już końcówka więc ak ciśnienie będize za wysokie to dla twojego i dziecka bezpieczeńtwa mogą wcześniej wywołać poród.

Gość bosche co z tymi
postami??

Gość tez mialam
w 38 tyg moje cisnienie zaczeło rosnac najpierw miałam 140 na 90 po kilku dniach 150 na 90 i białko w moczy a w 39 tyg 169/110 juz mnie ze szpitala nie wypuscili,mialam całodobowa zbiórke moczu zby sprawdzic ile jest białak i jak tylko dostałam wyniki to wywoływali mi poród

Gość gdzie te posty
????

Ja zatrucie ciązowe miałam w 34 tyg. poszłam do szpitala okazało sie że mam dużo białka w moczu. Byłam na obserwacji i po trzech dniach padła decyzja o cesarce. moja córeczka urodziła sie w 34 tygodniu miała 2 kg i 49 cm jest zdrowa wogóle nie choruje ma już 1,5 roku i dogoniła dzieciaczki w jej wieku :)