Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majamoniamała

PROBLEM Z CYTATEM I PRZYPISEM POMOCY!

Polecane posty

Gość Majamoniamała

WITAM, mam problem, ponieważ nie wiem jak zacytować tekst. Polega on na tym, że w danej książce jest taka informacja, która chciałabym przytoczyć w swojej pracy, ale okazało się, że ten tekst mam już przypisy, czyli pochodzi z innego źródła. Najgorsze jest to, że praktycznie każde zdanie,(a jest ich z 6), którego potrzebuje ma oddzielny przypis. Moje pytanie brzmi czy mam cytować każde oddzielnie i w przypisie napisać: "to z czego autor korzystał, cyt.za. książka, którą posiadam" zachowując ogólne normy tworzenia przypisów. Czy wziąć wszystko w cudzysłów i w przypisie napisać "wszystkie źródla, z których korzystał, cyt. za. książka, którą posiadam"? A i to źródło z którego korzystał to są rozporządzenia i zarządzenia. Mam nadzieję, że tego nie pogmatwałam za bardzo... wrzucam link tej książki, ten mój potrzebny element jest na str 84 pierwszy akapit na tej stronie. mam nadzieję, że link przejdzie i że mi pomożecie :) http://books.google.pl/books?id=-IyLYpdEHvAC&pg=PA133&lpg=PA133&dq=s.+pieprzny+policja.+organizacja+i+funkcjonowanie+s.+84&source=bl&ots=vmoyZJ68K9&sig=zqArXPvfBwbEYe5ssNwIQrJ7tsY&hl=pl&sa=X&ei=hKf9UPS5EaTa4QT2toCADw&ved=0CD4Q6AEwBA#v=onepage&q=s.%20pieprzny%20policja.%20organizacja%20i%20funkcjonowanie%20s.%2084&f=false

Gość turyry21
a ile dajesz?

Gość Majamoniamała
proszę jeszcze raz o pomoc, stoję w miejscu i nie wiem co dalej...