Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykończona matka...

Niemowlę wypija 130 ml mieszanki majać dwa miesiące ... to dużo czy mało ?

Polecane posty

Gość wykończona matka...

Jestem już padnięta po dzisiejszym dniu. Malec co wypije mleko to płacze i płacze. Karmię go sztucznie ponieważ pierś absolutnie nie wystarczała. Pije co dwie godziny 130 ml bebika na przemian z herbatką hipp . Urodził się 4400 , ma dwa miesiące i waży 6500. Czy to nie za dużo? Teściowa proponuje bym dała mu łyżkę budyniu do mleka lub troszkę kleiku. Czy to nie za wcześnie ? Nie chcę utuczyć dziecka :/ ale z drugiej strony nie mam już sił. Wypije mleko i wkłada palce do buzi, gdy robię malutką dokładkę wyciąga język odpychając butelkę..robi tak gdy już nie chce pić, a paluchy ciągle ssie i płacze i płacze :/ pomocy.....

To jest za wcześnie , moze ma kolki ? Zobacz czy nie napina się przy placzu , to są objawy kolki Pomasuj mu brzuszek kladąc nawet na brzuch i masując po pleckach też albo cieple oklady na brzuszek to często pomaga

Gość wykończona matka...
Kolek nigdy nie miał,sporadycznie zaparcia. Teraz znów pije herbatę ze smakiem :/ raptem pół godziny po mleku. I tak cały dzień :/

Gość wykończona matka...
Kończy mi się cierpliwość :(

Gość a smoczek
probowalas????

Gość a smoczek
na kleik za wczesnie, od czwartego miesiaca mozna podawac, a pomysl z budyniem niepowazny

Czujesz ze by wypic mógl więcej , bo twoj bobas duzy się urodził. Ja takiego syna tez urodzilam to cos wiem a napewno za duzo nie wazy

Nie możesz karmić dziecka gdy zapłacze.Co dwie godziny powinno dziecku w zupełności wystarczyć.Gdy mały płacze podawaj picie, herbatkę,wyciąg z dzkiej róży,rumianek itp.Jeżeli wkłada paluszki do buzi to nie znaczy że jest głodny:D W żadnym wypadku nie mieszaj z mlekiem budyniu,nie rób kleiku, stanowczo za wcześnie.Rozbijesz dziecku żołądeczek i dopiero będzie problem.Czy nie chodzisz do lekarza pediatry dla dzieci zdrowych? Powinnaś zasięgnąć porady od lekarza.Uważam że dziecko ma troszkę nadwagę.Zawsze po karmieniu dziecku powinno się odbić, może to jest przyczyna że płacze?

Gość słowiczka ucieknęła
uważam, dużo, bardzo dużo

Autorko napisz jaki jest długie twoje dzicko bo do tejwagi tez jest ważne Moj syn urodził się ważąc 4500 g ale mierzył przy urodzeniu 60 cm

Gość wykończona matka...
Gdy się urodził miał 60 cm, teraz bardzo się wydłużył choć mierzony od porodu nie był. Pediatra nic nie mówił na temat tego,że waży za dużo. Tylko,że jest duży chłopak i karmić na żądanie i tylko tyle...W żadnym wypadku nie jest otyły, nie miał fałdek itd . Smoczka za każdym razem wypluwa bo pewnie by chciał,żeby z niego mleko leciało, a jak nie leci to ssie intensywnie aż w końcu wypluwa i płacz. A może zwiększyć mu ml ze 130 na 140 ?

zwi ększ mu rację mleka , mój nawet co godzinę chccial piers bo jego karmilam do pol roku piersia ale moje mleko bylo tłuste i duzo jego mialam, bo nawet szklankę jeszcze odciagalam po karmieniu ;)i widzialam jakie jest

i nie martw się że jest grube , bo przy tej długości jest normalne , niz przy dzieciach 50 cm i kilka, teraz ma pewnie więcej centymetrow

nie mart tym się ze jest gruby bo to nieprawda , nie możesz porownywać takiego duzego dziecka do 50-cio kilku centymetrowe. Pewnie ma więcej już centymetrów niż w jego wieku te mniejsze dzieci

Przeczytaj to sobie co znalazlam w necie x Odpowiedź eksperta Lekarz Monika Szafarowska Witam! Niemowlę do 6 m.ż. powinno przybywać na wadze około 600-700 g miesięcznie. Pani synek urodził się z wagą 2880, więc po ukończeniu 3 miesiąca życia powinien ważyć około 4800 g. Jeśli waży 5500 g ,na pewno nie jest to za mało. Bardziej niepokojący jest zdecydowanie mniejszy przyrost masy ciała w ostatnim czasie. W ocenie przyrostu masy ciała u niemowlaków stosuje się siatki centylowe, zamieszczone m.in. w książeczce zdrowia dziecka. Otrzymane wyniki powinny mieścić się w tym samym lub sąsiednim kanale centylowym. Nagły brak przyrostu masy ciała może świadczyć o istniejącej nieprawidłowości. Natomiast kwestia wypróżnień niemowląt karmionych piersią jest bardzo indywidualna (od kilku wypróżnień dziennie, do wypróżnień co kilka dni - nawet co 10 dni). Jeśli zauważa Pani niepokojące zmiany w zachowaniu Pani synka, proponuję niezwłocznie skonsultować się z lekarzem pediatrą. Pozdrawiam serdecznie!

ja bym jeszcze zmienila butelke, znajoma syna karmila butla i do 3 miesiaca plakal - niewidziala czemu, zmienila z aventa na lovi i placz jak reka odjol, wogole inne dziecko...

Gość Matylda1980
Moim zdaniem nie do końca można sie sugerować wypowiedzią Pani dr, ja potraktowałabym tą notkę jako podpowiedź jedynie. Ilość mleka to kwestia indywidualna! Dlatego najlepiej jest się skonsultować z lekarzem. Zdarza się czasem, że dziecko dostaje kolkę, z różnych przyczyn, faktycznie, zazwyczaj z powodu przejedzenia, ale to nie jest powód do paniki, wystarczy podać środek na kolki np. i n f a c o l i problem znika.

Gość gość
Jeśli boicie się o kolkę jelitową to polecam bardzo dobry specyfik INFACOL na kolki jelitowe. Bezpieczny dla maluchów.