Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forumowiczka44

ASeksualni

Polecane posty

Gość forumowiczka44

witam, jestem aseksualna, czyli nie odczuwam pociągu seksualnego fizycznego względem żadnej płci. Mam 22 lata, jestem atrakcyjna, w wieku dojrzewania próbowałam wiadomo, ale w żaden sposób nie sprawiało mi to przyjemności, seks kojarzy mi się z czymś niehigienicznym w końcu oddajemy tymi narządami swoje potrzeby fizjologiczne.... ogólnie ta sfera mogłaby dla mnie nie istnieć, nie czuję się chora czy pokrzywdzona w jakiś sposób, ie jestem też osoba wierzącą - jestem normalnym człowiekiem żyje jak każdy i jest mi z tym ok ;) Aseksualni kojarzą się z osobami które nie potrzebują emocjonalnych związków z innymi, ale to mylące, osobiście chciałabym poznać kogoś z kim wiązałaby mnie więź duchowa intelektualna, ale nie ma mowy o seksie, nikt nie zaakceptował dotychczas tego, że nie będzie seksu, zdominowani przez popęd ie rozumieją jak można tak żyć i wytrzymać.. ;)

Gość prawdziwa wnusia desznikusia
Szukasz asa na forum zrzeszającym największych zboczeńców Polonii!:D Idź lepiej na AVEN :)

Ja co prawda aseksualna nie jestem, ale z chęcią bym się do jakiegoś klubu aseksualnych na pewien czas wprosila. To byłoby interesujące moc patrzeć na świat bez dzielenia ludzi na seksownych i nieseksownych. Życ w świecie pozbawionym kopulacji. I A z drugiej strony czy jeśli jest się aseksualnym to jest się aseksualnym czy aheteroseksualnym? Tzn czy odczuwa się potrzebę bliskości (przytułanie, więzi emocjonalne itp.) z ludźmi obu płci na równi, czy preferuje się jednak plec przeciwna? Czy jeżeli odczuwa się niechęć do zbliżen (tradycyjnie pojetego seksu) to ma się na myśli plec przeciwna w takim samym stopniu jak plec własna? Czy jeżeli się pragnie więzi z płcią przeciwna bardziej niż z własna to można mówić o aseksualnosci? Czy tylko to fobia przed stosunkiem?

Gość Kokietka-pończoszka
Coś takiego istnieje,jak więź duchowa itd. ? Byłam sama 15 lat po śmierci męża i dzisiaj uważam,że to czas stracony bezpowrotnie.Mam kogoś takiego co dogodzi i to ho ho.To jest właśnie życie.Nie chcę Ci dowalać,ale lecz się i to szybko.Może tu też Ciebie niektórzy podleczą.

Gość mam tak samo i tez uwazam
ze to nieprawda ze aseksualni sa bezuuczuciowi, wrecz przeciwnie, odczuwaja glebiej sercem i rozumem a nie inna czescia ciala, mam ponad 30 lat i jak ktos pyta czemu i jak dlugo jestem singlem to ciezko odpowiedziec, bardzo ciezko

Gość asdzxcwergbyhnjki
ja całkowicie aseksualna nie jestem, ale mam bardzo małe potrzeby i jeszcze nigdy nie miałam orgazmu, choć mam 25 lat...