Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaMyslaca87

Praca na kasie w biedronce, tesco itp. to WSTYD

Polecane posty

Gość Heniuś
Żadna uczciwa praca to nie powód do wstydu - ja szanuję nawet sprzątaczki, zawsze powiem im "dzień dobry", jestem dla nich miły podobnie jak dla kasjerek, kelnerek, kucharek, cieciów, śmieciarzy itp. itd. Wstyd to nie praca, tylko bycie zatrudnionym jak np. politycy, urzędnicy, górnicy, nauczyciele itp. Wstyd to bycie uprzywilejowanym i dobrze sytuowanym a wyciąganie do biedaków rąk po więcej - jak robią politycy i ich rodzinki w związkach zawodowych, szwagier strajkuje by wujek miał pretekst do sypnięcia hajsem - w ten sposób w kopalniach dostają średnio po 10 tys. przy przerostach zatrudnienia od 500 do 1000% a uczciwi ludzie tyrają na ich 17stki (tak, w niektórych kopalniach pensji jest 17) za 1600 i to po 10-12 godzin wykręcając grubo ponad 150% europejskiej normy (polskie prywatne firmy mają jedną z najwyższych efektywności na świecie). Wstyd to bycie 30 letnim emerytem z 4 tys. emerytury przyznanej za rozbijanie drogich aut i uwodzenie celebrytek. W końcu wstyd to lenistwo i życie na zasiłku. Jest kilka milionów ludzi w tym kraju którzy powinni się wstydzić - uczciwie pracujący - nie dajcie się podeptać i wmówić sobie, że bez wujka w partii jesteście nikim i musicie się wstydzić.

Gość gość
Jestem kasjerką, mam 24 lata, studiuję. Nie wstydzę się tego, co robię. Dzięki tej pracy rozwijam swoje zdolności interpersonalne, lubię kontakt z drugim człowiekiem. W Polsce praca w sektorze obsługi klienta jest ujmą, za granicą to inaczej wygląda, co przekłada się na jakość obsługi. Rozbrajają mnie komentarze mam, które mówią do swych dzieci: "widzisz, jak nie będziesz się uczyć, to będziesz siedzieć na kasie (sic!)."

Gość gość
Autorko, jesteś dziwna, piszesz że to wstyd siedzieć na kasie w biedronce, podczas gdy , wiele osób Ci powie, że wstyd w takich sklepach robić zakupy. Co taka wykształcona, dobrze uposażona osoba robi w biedronce? zakupy?_biedactwo, widać , że nie masz aż tak tak dobrze płatnej pracy, która się chwalisz.

Gość gość
Wstyd jest nie pracować jeżeli ma się mozliwosc zatrudnienia w biedronce lub byc bezrobotnym. A ten kto napisał, ze wstyd jest robic zakupy w biedronce, to widac ma słabe informacje. Moze pare lat temu było wstyd, jak zadnych porzadnych produktow nie mieli w sprzedazy. Teraz mozna kupic prawie wszystko, jest świezy łosos, pstrągi, polędwiczki wieprzowe,wędzony łosoś, szynka szwarcwaldzka, zdarzają się dobre jakościowo żółte sery, zawsze duży wybór swiezych owocow i warzyw. Po co mam przepłacać w innym sklepie?

Gość gość
Autorka tego tematu jest po prostu głupia:)

Gość gość
WSTYD AUTORKO TO BYC TAKIM POLGLOWKIEM JAK TY:)

Gość leleaaa8899
Szczerze mówiąc na kierowniczym stanowisku Biedronka płaci lepiej niż urząd miasta Krakowa także z czym do ludzi... a zawsze można zrobić doświadczenie, dużo firm pyta później o umiejętność zarządzania ludźmi jak ktoś się nie zna to będzie żył w świecie stereotypów i to jest jego problem :) ja robię swoje też jestem po studiach i się nie wstydzę tego że jestem kierownikiem sklepu i siedzę czasem na kasie :) jestem młoda, w przyszłości może dzięki temu będą ze mnie ludzie :)

Gość gość
żaden wstyd, u mnie w mieście tez tak jest że w marketach czy sieciówkach odzieżowych ludzie zarabiają tyle samo co np. w urzędzie miasta czy w starostwie. Referent czy pracownik administracyjny ma nawet może gorsze pieniądze bo on nie wyrabia premii od sprzedaży. Taka sprawiedliwość w naszym kraju.

Gość gość
Też mi kariera siedzieć na kasie w biedronce. To nie jest wstyd ale nie ma się czym chwalić.

Gość Klient12
Oczywiscie ze wstyd pracowac w ogole w Tesco. Jak mozna pracowac w tym syfie patologicznym. Tesco Wielicka Krakow.