Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pawliczka

Fotograf ślubny - zapraszam

Polecane posty

Gość pawliczka

Drogie Panny Młode, jeśli nadal nie macie swojego fotografa, albo nie możecie się zdecydować, zapraszam na moją stronę - www.pawliczka.net Znajdziecie tam reportaże ślubne, rodzinne, z chrztu. Moja specjalizacja to żywy reportaż sytuacyjny. Nawet portrety i sesje par wyglądają jak reportażowe. NIe męczę swoich Par, nie ustawiam ich sztywno - staram się pokazać to co jest między Wami, uczucie i emocje a nie miejsce. Mogę zrobić zdjęcia w dowolnym miejscu - parku, lesie, ulicy, podwórku. Tu chodzi przede wszystkim o Was! Jeśli moje zdjęcia Wam się podobają, zapraszam do kontaktu przez stronę albo na maila - pawliczka69@gmail.com Fotografuję głównie w Warszawie, ale dojadę w każde miejsce w Polsce na własny rachunek. tutaj znajdziecie ostatnie opinie moich par: http://www.pawliczka.net/opinions/ ZAPRASZAM! :)

Gość malutkie pytanko
A które są te niektóre zdjęcia bardzo dobre? Czy te zdjęcia pokrzywione, połamane, nieostre z ohydnymi nienaturalnymi kolorami nie mówiąc już o ostrości. Wiele zdjęć jest zrobionych tak jakby robił je mały Kazio aparatem kompaktowym. Fajne za to jest to że zostało pokazane tak wiele zdjęć tych samych osób co wskazuje na uczciwość pani fotograf. Jednak psuje to wrażenie uczciwości zakładka na stronie z opinaniami par młodych. Stary numer który więcej szkodzi niż pomaga. Wiadomo że są to wpisy fotografa własciciela strony. Szkoda że za tym nie idzie warsztat i profesjonalizm ale zawsze od czegoś trzeba przecież zacząć. Firma jak najbardziej działa legalnie i jest zarejestrowana co dzisiaj nadal jest zadkością NIP: 5221748716 , REGON: 142618023

malutkie pytanko xxx TO ma być malutkie pytanko? Słońce, strona internetowa to nie choinka :) Zdjęcia nie muszą na niej być ostre, bajecznie kolorowe, słitaśne, ah, oh! Mają pokazywać POMYSŁ, ZAMYSŁ, KLIMAT. Pokaz całej reszty (jakość, ostrość, itd itp) odbywa się w atelier, w studio, ewentualnie w domu potencjalnego klienta. xxx Szukając zespołu weselnego też sugerujesz się nagraniami na stronie? Jeśli tak, to UUUPSSS! :D Współczuję :)

Gość Damascenka pytanko
Zazwyczaj jest tak że fotografowie na swoich stronach pokazują najlepsze najciekawsze zdjęcia. Mam nadzieję ze się ze mną w tym temacie zgadzasz? Można zadać sobie pytanie że jeśli te pokazane na stronie zdjęcia są tymi najlepszymi to w takim wypadku jak wyglądają te normalne? Mam nadzieje że mnie zrozumiałaś?

Nie. Nie zgodzę się z tym, panie Pytanko :) Gdybym była fotografem, umieszczałabym w mojej galerii zdjęcia ciekawe ale nie najlepsze. Nie chciałabym, żeby z mojego pomysłu skorzystał mniej utalentowany operator aparatu podający się za fotografa :).

Gość pawliczka
Brawo Damascenka :) tak się właśnie robi :) najlepsze zdjęcia z reguły są w albumach, dla Młodych. Na stronie pokazuje się szeroki wachlarz umiejętności. Oczywiście nie musi się to podobać wszystkich. Gdyby się tak wszystko podobało to świat byłby nudny! Nie rozumiem jednego, dlaczego jak tylko pojawi sie tego typu reklama to od razu znajduje sie ktoś, kto musi to skrytykować i to tak niegrzecznie... przecież nikt nie każe nikomu korzystać z usług fotografa, ktory nam sie nie podoba.... to jest wybór zaglądających tutaj Młodych. Dla Pana wiadomosci, opinie są prawdziwe, moge przedstawić maile do wglądu ... ja gram czysto

Wiesz co, Kasiu? Jestem tu postrzegana, jako wredny babsztyl i trudno się z tym nie zgodzić :P Krytykuję, mieszam z błotem. Jeżdżę równo po forumowych idiotach. Ale Twoje zdjęcia naprawdę mi się podobają - uchwyciłaś na nich szczęście. I to jest really cool :)

Gość Wyszkowianka
Na szczęście te wasze achy nie maja wpływu na to co widza oczy. Zdjęcia brzydkie i najgorsze są te ohydne kolory. Faktycznie ani jeden właściciel strony na której są opinie klientów nie manipuluje nimi. Damascenka muszę przyznać że jestem zaskoczona widząc ilość twoich wpisów. No cóż pisanie na forum czasami dla niektórych jest sensem ich życia Ja wolę książki, czasami dobry film i znajomych. Do tego jeszcze dochodzi nauka zabierająca mi sporo codziennego czasu. Naprawdę podziwiam Ciebie.

"Damascenka muszę przyznać że jestem zaskoczona widząc ilość twoich wpisów". xxx Czemu? Siedzę tutaj niemal od początków Kafeterii, zatem co w tym dziwnego? :) xxx "No cóż pisanie na forum czasami dla niektórych jest sensem ich życia Ja wolę książki, czasami dobry film i znajomych. xxx A ja wolę swoją mamę, słonko :) xxx "Do tego jeszcze dochodzi nauka zabierająca mi sporo codziennego czasu. Naprawdę podziwiam Ciebie." xxx Cieszę się :) Chcesz autograf? Wiesz, ja jeszcze pracuję a dzięki takim miejscom, mam wciąż i wciąż nowe tematy do artykułów :)

Gość pm2011
Z ciekawości zaglądnęłam na stronę i obejrzałam kilka reportaży. Od razu zaznaczam, że nie jestem fotografem tylko zwykłym "oglądaczem". Dlatego nie mogę użyć fachowego słownictwa ale mimo to widzę, że wiele zdjęć jest nieudanych. Jak to ująć... wiele ujęć jest bez sensu. Reportaż Marioli i Damiana: ostatnie zdjęcie panny młodej z przygotowań (przy czerwonej kotarze) - panna młoda złapana w ruchu ale nie jakimś ciekawym tylko tak po prostu sobie szła/patrzyła pod nogi. Nie ma tutaj nic interesującego, po prostu nieudane zdjęcie, które powinno pójść do kosza. Reportaż Hani i Marcina: straszny chaos jest na tych zdjęciach. Za dużo ludzi, za mało miejsca i jakby fotograf po prostu przed siebie pstrykał zdjęcia na zasadzie: kto się załapie, na tego bęc (mam na myśli przede wszystkim zdjęcie gdy panna młoda już ma ubraną suknię i przegląda się w lustrze, a na pierwszym planie chyba babcię malują). Zdjęcie dziewczynki siedzącej na krześle byłoby urocze gdyby było w ogóle ostre. Toć nawet ja wiem jak zrobić ostre zdjęcie, a jeśli brak ostrości to je usuwam. A tutaj fotograf każe sobie za nie płacić. Nie przyglądałam się wszystkim zdjęciom ale z tych, które widziałam nie zauważyłam aby chociaż na jednym było użycie hmmm nie wiem jak to się fachowo nazywa ale chodzi o to żeby wyeksponować jakąś część kadru zostawiając ją ostrą, a resztę rozmazać. Wszystko jest albo tak samo nieostre (dziewczynka na krześle) albo jednakowo ostre co przy tuzinie ludzi na zdjęciu sprawia, że nie wiadomo gdzie patrzeć, bo nie ma to ładu i składu. Ja rozumiem, że fotograf nie chciała ustawiać nikogo, wolała bez ingerencji uchwycić chwilę. Ale ja na tych zdjęciach nie widzę za bardzo emocji, nie ma tej "iskry", która sprawiłaby że pomimo błędów technicznych zdjęcia z przyjemnością by się oglądało. Ale to tylko moja opinia i jeśli komuś się te zdjęcia podobają, to jego prawo i gust.

pm2011 xxx Ty jej nie widzisz a ja widzę :) Wiesz, każdy widzi to, co chce zobaczyć i to, czego szuka ;)

Gość mi tez te zdjecia sie podobaja
wesole, radosne, takie normalne. bez zbytniego przesadyzmu. na tle tych wszystkich wydumanych portfolio sa swieze i odzwierciedlaja emocje, jakie towarzysza nam tego dnia. brawo.

Gość Alisjaa
A mi te zdjęcia całkowicie się nie podobają. Bardzo są brzydkie takie amatorskie. Takie to mój wujek zrobi i nie trzeba za nie płacić.

Gość Do Alisjaa
To powiedz o tym wujkowi, na pewno się ucieszy.

Gość pm2011
Damascenka, oczywiście, że każdy widzi to, co chce zobaczyć bo każdy ma inne oczekiwania i gust ;) Dlatego pisałam wszystko ze swojej perspektywy. Ja oczekiwałam po zdjęciach ślubnych minimalnej obróbki i właśnie tej "iskry". Najważniejsze być zadowolonym ze zdjęć. Ja byłabym bardzo niezadowolona ze zdjęć autorstwa pawliczki, ale jeśli osoby zatrudniające są/były zadowolona to najważniejsze. Jeden szuka fotografa obrabiającego fotki w technice HD, a innemu nie przeszkadza, że kadrowanie jest krzywe, ktoś rozmazany itp, bo zależy mu wyłącznie aby złapać na zdjęciach kto był i jaka to uroczystość.

Gość lechu_tegees
Pawliczka a koniecznie musi być to "PHOTOGRAPHY"? Na PHPOTOGRAPHY to jeszcze dużo za słabę, na razie skupił bym się na zwykłym polskim fotografia, bo tutaj też jeszcze dużo pracy, pozdr

Gość Hehe, panny młode
jak widać na wszystkim znają się najlepiej. na ubraniu sali, na orkiestrze, na videofilmowaniu, na robieniu zdjęć :D same powinny wszystko ogarnąć a sobie załatwić dublerkę :D

Gość pawliczka
Cześć :) przypominam się z ofertą na rok 2013 - jeśli jeszcze nie masz swojego fotografa a podobają Ci się moje zdjęcia i to w jaki sposób fotografuję śluby - zapraszam !! Nie pokazuję tutaj zdjęć do oceny - ja szukam klienta a Wy fotografa, możemy zrobić coś razem :D Zapraszam na fanpage na facebooku - http://www.facebook.com/JustPhotoKatarzynaPawlica pozdrawiam