Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Nati_84

Inseminacja - walka o upragniony cud :)

Polecane posty

Gość laleczkaZporcelany
Dziewczyny, to przyjeżdzajcie do mnie do Białegostoku, tutaj ceny są umiarkowane. za iui płacę 650 zł, ale zastrzyk, badania i monitoring w cenie. Dochodzi mi tylko koszt clo i dupka. Chętnie którąś przenocuję ;) Dziubas - ja na twoim miejscu wstrzymałabym się z badaniami. Zrobisz po 3, ewentualnie 2 iui. Szkoda kasy, biorąc pod uwagę, że drugie i trzecie podejście statystycznie najczęściej się udają. Beti - cieszę się na twój cały etat. Brawo, zuch dziewczyna!!! Dziewczyny, byłam dzisiaj na monitoringu 13dc i pęcherzyk tylko 12mm. Więc iui będzie pewnie 19 dc jak 2 poprzednie Giziula - ja również jestem zżyta ze swoją siostrą. My też się wspieramy w kwestii "robienia dzieci" :) Moja siostra idzie w pon na usg, żeby zobaczyć czy wszystko ok. 3 m-ce temu - niestety- poroniła w 12 tygodniu a chcą się starać o kolejne

Gość Juratka
Chyba piatek i wszyskie imprezujecie...w koncu karnawal:-) ja tez otwieram biale winko i wypije zdrowie nas wszystkich:-)

Gość Juratka
Lalezka, nie wiem czy pyt ale skoro jestes z bialegosoku to czy leczysz sie u prof. Wolzynskiego? My mamy z nim konsulacje ale w warszawie. Lize, ze powie cos sensowengo:-)

Gość laleczkaZporcelany
Juratko, byłaś już u prof W? Jak wrażenia???? Paula - fajny film!!!

Gość laleczkaZporcelany
Juratko - nie u Wol., ale w klinice, w której on pracuje. Mój lekarz jest młodszy i przystojny :D

Anteko, dzięki za odpowiedź! Każda informacja jest na wagę złota, bo jak widać nie mam zbyt dużego rozeznania wśród Poznańskich specjalistów.

Dziubas- dokladnie tak jest jak pisala Aneta jesli chodzi o cennik.. w porownaniu do Twojej kliniki to jest duzo taniej... Ja w sumie nie wiem co zrobie, chyba podejde do iui w invimedzie, ale jeszcze nie wiem kiedy..TE dojazdy sa przerazajace,a w pracy urlopu mi nie dadza raczej, takze nie wiem jak to rozwiaze..musze sie zastanowic... gdybym miala jednak wybrac sie na in vitro (mam wielka nadz.ze jednak ne) to wybrałabym Twoja klinike, bo mojej kolezance tam sie udało...

laleczkoZ... widzisz, dzisiaj mam za dużo czasu wolnego, tak sobie siedzę i wymyślam co by tu jeszcze wybadać, bo mam wrażenie, że jakoś za mało działam z tą nasza niepłodnością.

Fajnie że Provita jakby co będzie uczetniczyła w tym programie,ale i tak pewnie nie wytrzymałabym tyle czekając na to dofinansowanie i sama kombinowała kaskę :) Dla mnie strasznie liczy się czas. Beti cieszę się że ten serial przypadł ci do gustu,szkoda że twojemu m nie,ale co do jego preferencji filmowych to ja też najbardziej lubię thrilley i horrory :):) Juratka tymi wynikami aż tak się nie przejmuj,teraz się pogorszyły,ale przy następnych badaniach znowu mogą się polepszyć. W cale to nie oznacza jakiegoś stanu zapalnego itp. po prostu tak może być.Mój m raz miał 7mln/ml a teraz np miał ok 32mln/ml i tak samo działa to w drugą stronę. Laleczka jesteś fajną babką,można na ciebie liczyć :) Juratka ja niestety normalnie szłabym dzisiaj na imprezkę,ale niestety w takich okolicznościach musiała mnie ominąć :( Ewentualnie mogłaby wyjść na colę ale to nie to samo co porządnie zakrapiana imprezka:):)

Emcia hormony standardowo: testosteron, progesteron, prolaktyne, hormony tarczycy , LH, FSH i badanie HSG

Dziubas - rozumiem, a jakies przeciwciała tez? ja juz te wszystkie hormony mialam robione...a Ty jakie masz dalsze plany? wybierasz sie na kolejna iui?

...dodam, że wszystkie wyniki hormonów super- jak zawsze, bo taki zestaw to ja już nie jeden raz robiłam...i D**pa

Emcia na przeciwciała nie robiłam. Moje dalsze plany to czekam cierpliwie na @, do 3dc muszę się pokazać u swojego lekarza, jeśli nie będzie żadnych przeciwwskazań, to od nowa stymulacja gonalem i II IUI. Na pierwsze IUI sama się zdecydowałam, Żak proponował tylko stymulacje i monitoring, ale uznaliśmy z M, że jak już mam się szprycować to w konkretnym celu.

Gość Juratka
Gizula, a czemu nie imprezujesz..? Chyba czegos nie dozyalam? Tj. Testujesz zaraz zy co?:-) dzieki za inf o tych plemnikach bo sie nieco zdenerwowalam:-) LalecZko, ja jeszcze nie poznalam prof w pseudonim "kudlacz" ale za kilka dni sie z ńim spotykamy, ciekawa jestem jaki on jest bo w necie rozne opinie czyam. Mam nadzieje, ze wizyta potrwa dluzej niz 3 min:-)

Giziula, no właśnie u mnie też liczy się bardzo czas. Pisałam, że mam własną działalność, ale jeszcze kiedyś miałam etat wtedy było mi finansowo dużo łatwiej. Jednak byliśmy tak z mężem zagonieni i wydawało mi się, że to jest właśnie główną przyczyną naszych niepowodzeń w staraniach o baby. Zrezygnowałam z etatu, żeby się wyciszyć...No i cisza, płaczu dziecka nie słychać. A jeszcze chciałabym w końcu wrócić do pracy, a tu takie schody...grrrry JAkie to pokręcone wszystko...

Juratka jutro ci napisze co i jak mojemu m sie nie poprawili i leczenie niestety dwu krotnie nie pomoglo + przeciw ciala zawiera plemnikowe giziula ja wiem wiem mnie tez czas go no ale niestety to sa bardzo duze koszta gdybysym nie mielismy kredytu mieszkaniowego to moze i jeszcze bysmy mieli taka kasa w szybszy sposób ale niestety tu innej rady nie ma i trzeba czekac do jesien co do sie odwlecze to napewno nie uciecze powoli spokojnie my z mezem sobie zalozylismy ze mam mamy nadzieje ze w tym roku sie uda i nie wazne czy to bedzie jutro za pół roku czy na koniec roku a przy okazji jak juz by byla ta refundacja i bysmy sie do tego czasu zalapali to czemu nie lipiec tuz tuz zreszta jak sie czlowiek spieszyy to sie diabel cieszy spokojnie zostajem i cierpliwosc póki co spookojnie 30 lat masz dopiero jak sie bedzie mialo udac to sie uda predzej czy pozniej dobranoc i milego weekendu wszystkim zycze

Gość Juratka
Dzieki Paula

Juratko - ja po pierwszej wizycie u profesorka byłam zachwycona. Konretnie, ciekawie gadał i poświęcił mi masę czasu. Ale już moja koleżanka, która poszła razem ze mną była wkurzona - wzięła go za naciągacza

Gość Juratka
A czemu laleczko u niego nie zostalas tylko u teo mlodegoprzystojniaka?

Juratko - to był czysty przypadek. Zdecydowaliśmy się na 2 iui a prof był akurat na tygodniowym sympozjum i tylko ten lekarz miał wolny termin. Zrobił nam to iui, udane zresztą i już zostałam jego pacjentką na dobre :)

dziewczyny, mam stopkę :) Mój mąż chciał dzisiaj imprezować. Wymigałam się , że jutro praca i poza tym bolą mnie oczy. teraz się ze mnie śmieje, że z bolącymi oczami siedzę przy kompie już od 3 godzin :D

Gość Juratka
No to licze na doswiadczenie i dobra opinie Bialeostoku:-)

Cześć dziewczyny! Ależ tu pogaduchy wczoraj były :) LalczeczkoZporcelany- dziękujemy za stopkę :) tak jest dużo łatwiej, bo wszystko spamiętac trudno i pytania się powielają. Fajnie by było jakby reszta dziewczyn tez stopki zrobiła ;) GIZIULKU - trzymam mocno kciukasy!!! Obyś zaczęla dobrą passe tego forum! Pisz tu szybko jak tylko nasikasz! 👄 Ja czuję nadchodzący @ a te odczucia mam od jakichś prawie dwóch tygodni haha :D Jak Wy spędzacie wekend? Pisac tu szybko .....

Wiecie co - mam pytańie. Pewnie się już powtórzyło ale nie chce mi sie szukać :P Jak często gin każe Wam robić podstawowe badania czyli prolaktyna Amh it... ? Pytam, bo ja miałam je robione raz jakieś 1,5 roku temu i ostatnio mi powiedział, że nic mam nie powtarzać...

Nati - wydaje mi sie,ze jak wyniki byly dobre to pewnie czesto powtarzac nie trzeba.. Dziubas - 3mam kciuki za Twoja iui! ja pewnie tez sie kiedys zdecyduje..Robie sie coraz starsza i to mnie wkurza..gdybym miala 29 lat to jeszcze bym spokojnie probowala naturalnie,chyba ze cos by bylo nie tak.... Dziewczyny czy jak mam przeciwciala przeciwplemnikowe ujemne to i tak moge miec wrogi sluz??? milej soboty!🌼

Dziewczyny ale się rozpisały moje kochane kokoszki. Emcia widze że jesteśmy w tym samym wieku :) Ja nie miałam takich badań jak ty na przeciwciała czy to jest ważne do IUI??? A wrogi śluz ktoś miał robiony z tego co pamiętam??? Giziula daj znać co tam wogole??? Trzymam kciuki za Wasze kolejne podejścia za Ciebie Paula mocno oby wszystko się udało i kasa była :) Całuje was mocno

Cześć dziewczyny :) U mnie niestety jedna krecha,czyli dalej pozostaje w klubie staraczek:) No cóż teraz żeby szybko przyszła tylko ta zmora i jadę dalej z koksem.Powiem wam szczerzę że bardziej jestem zła niż mi smutno. Acha Nati ty już nie bierzesz dupka? Czyli ja też mogę odstawić czy czekać na wszelki wypadek do miesiączki?

Kurcze Giziulku :( ..... Szkoda bardzo....Ale dobrze, że mimo wszystko masz pozytywne podejście! Co do dupka to ja dziś juz nie biore ale bardziej dlatego, że mi sie skończył :) także nie wiem jak to jest.....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować