Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Nati_84

Inseminacja - walka o upragniony cud :)

Polecane posty

Cześć dziewczyny ale się tu dzieje:) Giziula trzymym kciuki aby ten test byl za szybko zrobiony Beti super że masz pracę:) Agus7ia witaj mam nadzieje że będziemy dla Ciebie wsparciem, niestety jest nas coraz więcej:( Ja borykam się z tez z "brakiem problemu" bo wszystkie badania są ok. Ten cykl niestety będzie bez IUI :(:(:(, byłam dziś na monit. 11 d.c 2 pęcherzyki po prawej stronie zgodnie z lh i e2 owulacja powinna być w poniedziałek...ale tu jest problem bo jutro w nocy m wyjeżdża na 3 dni ( niestety nieplanowany wyjazd) więc były 2 opcję: mrożenie nasienia (300 zł) i IUI bez m lub IUI dziś do 14.00 . Doktorek sam przyznał że on by ten cykl odpuścił i nie robił za szybko bo szkoda i kasy i ew. nadziei ,cenie jego szczerość bo przynajmniej nas nie naciąga na kasę, tylko jakoś tak mi tego cyklu szkoda i brałam clo niepotrzebnie a dodam że emocjonalnie te tabletki b. źle na mnie wpływają jakoś się czuje po nich albo rozdrażniona albo mega zdołowana. Ale cóż, głowa do góry dziewczynki cały rok przed nami:)

Marzenia - tak mi przykro :( Szkoda cyklu, ale spróbujecie za m-c Ostatnio policzyłam, że przez moje długie cykle mam 2 owulacje rocznie mniej :( Aguś - witamy Cię :) Wiem co czujesz!!! Pracuję na wsi, gdzie ludzie się nie patyczkują i mówią to co myślą. Nieraz słyszałam tekst: a Pani jeszcze nie zapylona? po 30tce? Scyzoryk się otwiera! Fajnie, że do nas dołączyłaś. Tutaj wszystkie mamy ten sam problem i jeden cel, więc wspieramy się nawzajem

Nati, Giziula - ja tez trzymam kciuki za WAS! Udanej niedzieli!🌼

Cześć dziewczyny! Emcia, Laleczka - dzięki za kciukasy :) powinnam testować jutro ale chyba sobie odpuszczę i poczekam na @. Nie mam zupełnie wiary w to, że się udało, bo czuję nadchodzący @.... Także raczej testy odpuszczam :)

Gość agus7ia
My mamy zrobione wszystkie możliwe badania, które niczego nie wykazały. miałam też robioną laparoskopię. Wszystkie hormony w idealnym porządku, nasienie męża też ok. Owulacja super z idealnym endometrium tyle tylko, ze nic z tego nie wychodzi :( oboje w tym roku będziemy mieć po 31 lat. w lutym drugie podejście do inseminacji. Tyle tylko, że na razie robię to państwowo. Niby wszystko jest tak jak powinno być, ale w służbie państwowej nigdy nie będą mieć takiego podejścia do pacjenta jak prywatnie, dlatego zastanawiam się czy nie warto zmienić kliniki.

Kurcze Marzenia to faktycznie nieciekawie że przepadnie ci ten cykl :( No ale co zrobisz,siała wyższa także zbieraj siły na przyszły miesiąc :) Agusia a macie już jakiś plan awaryjny,w razie jakby iui się nie powiodły? Ile razy chcecie podchodzić? Czyli wy macie podobną sytuację jak Nati wszystko super,a jednak jest problem.Ale nie martw sie kochana my tu mamy taki plan że wszystkie forumowiczki w tym roku będę zaciążone :):):) Dziewczyny jeszcze raz dzięki :) Nati a ty przecież czujesz juz od dawna że miesiączka ma przyjść,czyli idąc tym tropem pewnie nie przyjdzie :) i oby tak było :)

Laleczko napewno w kolejnym cyklu nie odpuszcze:) a z tymi cyklami to ja mam w sumie krótkie bo 25,26,27,28 raz mialam 30, faktycznie jak ma się długie to ma się mniej szans w ciągu roku. Ale kochana moja nie ważna jest ilość ale jakość :):):):) Agusia ja na ostatniej wizycie usłyszałam od dr że jak narazie IUI i mamy wierzyć ze się uda:) ale... sam mi mówil o 2 przypadkach nieplodności idiopatycznej że dopiero przy podejściu do IVF coś może wyjść i tu miał przypadek pierwszy: Pani zareagowała bardzo ładnie na stymulację było dużo pęcherzyków i pobranych komórek ponad 10 z czewgo jak się później okazało że 3 były całe a pozostałe puste ( więc jakość naszych komórek na etapie IUI nie jest brana pod uwagę) i kolejnu przypadek Pani - świetne wyniki Pan też ale przy ivf bardzo mało komórek się połączyło z plemnikami i mało się rozwijałocprawidłowo, co też na etapie IUI jest nie do stwierdzenia, a i wszystkie badania wychodzą ok, więc tak naprawde cięzko jest mówić o niepłodności idiopatycznej , napewno coś jest powodem braku powodzeń tylko trzeba byc po dobrą opieka aby móc to wykryć ja ma rewelacyjnego lekarza wię jestem pełna wiary że się kiedyś uda:) Nati kochana i giziulka trzymam kciukaski cały czas:)

Gość agus7ia
Dziewczyny ja też jestem pełna wiary, ze kiedyś się uda, ale póki co czasami brak już sił... Niezły macie plan co do tego roku. Trzymam kciuki, aby sie udał. Może ten 2013 okaże się szczęśliwy. My chcemy próbować 6 razu IUI, podobno tylko do tylu powinno sie podchodzić. Więcej nie ma sensu. Co do invitro to jeszcze o tym nie myślimy.

agus glowa do gory a hsg mialas badanie na wrogi sluz? i nie zalamuj sie trzeba walczyc ja w tym roku podchodze do ICSI musisz dalej probowa IUI ktoras napewno sie uda wiec główka do gory

Gość agus7ia
Nie miałam badań na wrogi śluz. Zaden z lekarzy u którego byłam do tej pory. A było ich trochę nie zlecił mi tego badania. Po za tym przy IUI chyba nie ma to znaczenia skoro nasienie podawane jest bezpośrednio do macicy.

Gość agus7ia
Paula trzymam kciuki, aby się udało :) a kiedy bedziesz miala próbę?

Agus7ia- mój gin powiedział, że już sie nie robi badań ma wrogi śluz. A co do iui - mój mi kazał podchodzić max do 3-4, u nas też wszystkie wyniki ok, raz nawet się udało przy 1 IUI .... Giziulku- obyś miałanrację z tymi odczuciami :D

agus niby nie ma znaczeniu przy iui ale dobrze bylo by to zrobic bo to tez moze miec wplyw na przyczyne nie powodzen, na jednym z forum dziewczyna miala wrogi sluz i to byla jedyna przyczyna zaliczyla 5 IUI bez powodzenia omija wrogi sluz ale dobrze wykonac ten test ,oraz badanie z krwi na przeciw ciala plemnikowe bo moze nie byc w sluzie a np w krwi badz na odwrot lub tak i tak ,a co do mnie IVF ICSI dopiero po wakacjach takze jeszcze troche czasu narazie odpoczywam od kliniki

Cześć dziewczyny ! Paula cieszę się, że wszystko idzie zgodnie z planem napewno w tym roku się uda :) Marzenia przykro że tracisz cykl :( ja też ale trudno będzie następny damy rade. Nati ty jak tam jakieś przeczucia ??? Ja też nie miałam badań na wrogi śluz ani na przeciwplemnikowe nawet nikt mi tego nie zaproponował hmmm Zgadzam się z Wami najgorzej jest jak oby dwoje partnerzy są zdrowi a jednak nie udaje się , ja stawiam też tutaj na podejście psychiczne co wy o tym sądzicie ???? Pozdrawiam wszystkie dziewczyny 🌼

Aguś witam Cię a może by skonsultować badania w klinice nie zaszkodzi , może ktoś jeszcze coś Wam doradzi.

Gość agus7ia
Co prawda jeśli chodzi o klinikę leczenia niepłodności to na razie wyprobowalam tylko ta jedną, ale mam za sobą mnostwo badań i wizyt u różnych "swietnych" lekarzy. Pewnie jeszcze podejde dwa razy do IUI tam gdzie obecnie sie leczę a potem pomysle o zmianie. Szczerze powiedziawszy to zaczynam mieć awersję do lekarzy i badań. Zdarzały sie tygodnie gdzie bylam po 5 albo 6 razy u różnych lekarzy. To może wykończyć. Rany czasami sie zastanawiam jak to jest możliwe że niektórym kobieta udaje sie za pierwszym razem

Agus kochana niestety takie są czasy, najgorsze właśnie jest to że nie znamy przyczyny do końca tych niepowodzeń i lekarze też nieraz nie potrafia nam odpowiedzieć na to pytanie czemu tak jest. Ja też przeszłam wielu lekarzy narazie mam zaufanie do tej kliniki ale po 4 IUI jeśli się nie uda to pojade skonsultować wyniki do innej kliniki nie zaszkodzi, Trzymam za Was kciuki :)

Paula, Beti- nie wiem jak się czuję :o niby tak jak przed @ a niby ani brzuch ani piersi już mnie dziś nie bolą.... Nie wczytuje sie w oznaki, bo tak czy siak są tKie same :P Poprostu wydaje mi się, że nic z tego - takie przeczucia... Jutro miałam jechać na bete, bo mija 14 d po iui ale chyba mzaczekam z tym.... 🌼 Paula - jeszcze ja nie pogratulowałam Ci wiadomości, że teście pomogą! To naparwde świetna wiadomość :)

Aj właśnie!!! LisaPanda - Ty już w końcu testowałaś czy nie? Przyszła @? Odpisuj tu szybko! :P Giziulku- kiedy powinnaś dostać@?

Nati ja teoretycznie mam 26 dniowe cykle,więc wypada jutro,ale zdarzały się też 28 dniowe,więc może wypaść i w środę.Nie wiem co o tym wszystkim sądzić bo może się też opóźnić przez dupka.Jakbym jednak jutro nie dostała to we wtorek zrobię betę.

Lisa panda napisałam że dostała @. Trzymam za Was kciuki dziewczyny :) jeszcze nic straconego :)

Gość agus7ia
Paula podobno pierwsze objawy ciąży są takie jak przy okresie więc nie wszystko jeszcze stracone:) trzymam kciuki. Ja w poniedziałek bylam u swojego ginekologa a we wtorek u lekarza u którego sie leczę i obie panie na pytanie czy leki które biorę na obniżenie tsh mogą powodować ból piersi kazały mi zrobić test ciazowy, bo to dobry znak. A to niestety był objaw okresu, a nie ciazy. Muszę jednak przyznać że poraz pierwszy w życiu mialam tak silny ból piersi. Chyba.nie ma sensu szukanie pierwszych objawów ciąży jeszcze przed terminem miesiącami

Dziewczyny, wyczytałam w necie, że podwójna inseminacja ma sens tylko przy słabych parametrach nasienia. Więc się zgadza. Namawiałam dzisiaj mojego m, żeby spróbować podwójnej i się tak pożarliśmy, że nie wiem czy będzie pojedyńcza :( Do tej pory wszystkie iui wychodziły mi w niedzielę. Jutro idę na monitoring, ale gin kazał się szykować gdzieś ok. czwartku. Mój m nie chce wziąć wolnego, boi się o pracę :( Wrrrrr, jestem zła

Aguś pomyliło Ci się coś Paula dopiero czeka na in vitro. Laleczka rozumie Cię faceci ciężko ich zrozumieć nie martw się i nie denerwuj nie ma sensu, my też mieliśmy podwójną 1 IUI niestety nieudana nie wiem czy to zwiększa skuteczność mnie się wydaje że nie za bardzo.

agus ta odpowiedz chyba nie do mnie ja nie jestem po IUI ja czekam na ivf laleczko moja znajoma miala dwa razy IUI w jednym cyklu tez nie pomoglo beti czy wiem byc moze cos jest w tym ze jak para jest zdrowa wtedy jest blokada na jednym z forum jest dziewczyna staraja sie 4lata sa zdrowi ale kto tam wie czasem przyczyny moga byc gleboko ukryte przeszli 3proby iui i tez nic a dziecka jak nie bylo tak nie ma czesto tez pary z idiopatyczna przyczyna decyduja sie na IUI nati giziula jeszcze nie wszystko stracone dziewczyny a jak nie ta proba to kolejna

mialo byc ze czesto pary z nieplodnoscia idiopatyczna decydujs sie na IVF nie na IUI to mialam na mysli

Gość agus7ia
Rany Paula przepraszam :) chciałam napisać do Nati84 :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować