Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hercia

co zrobić z małżeństwem,które się rozsypuje?

Polecane posty

Witajcie, z Mężem jestesmy 2,5 roku po ślubie. Dosyć krótki staż, a już sie nie możemy dogadać.. historia z M zaczęła się na Studiach, poznaliśmy sie na jednym wyjeździe i właściwie przez dłuższy czas bylismy jedynie znajomymi, kontakt był, raz lepszy innym razem gorszy. Pewnego dnia będąc zarzeczona z innym spotkałam M ( a zaznaczę,ze nie widzielismy sie wtedy przez czas ok 1 roku) niedaleko mojej pracy , a wtedy jak większosc studentów dorabiałam w Sieciówkach handlowych. I tak przychodził jeden dzien, drugi - a moj narzeczony obecny wolał grac w CS'y ( zreszta był młodszy o 2 lata ) ... zerwałam z nim i zaczeła sie moja przygoda, własciwie dosyc szybko jak na jakiejs karuzeli. Po 4 miesiacach M mi sie oświadczył - Wielka LOVE- zawładnął mna i sie zastanawiałam czemu nie zauważałam go wczesniej. był Czuly, dowcipny, spontaniczny, Kochany, wyrozumiały i bla bla bla mozna w nieskonczonosc... Slub się odbył i wtedy jakos sie wszystko zaczeło sypac. Widze,ze mi kłamie, stal sie nerwowy, jak tylko zapytam o cokolwiek - nie umie normalnie odpowiedziec, tylko robi to z wyrzutem, nie ma czułości ( żadnej) jesli sama nie podejdę i sie do niego nie przytule to on tego nie zrobi, nie powie mi ,że mnie Kocha, nie da żadnego komplementu , stał się zimny i szorstki - jak kiedys zwróciłam mu na to uwagę ,ze tego nie robi odpowiedział : " ja jestem mężczyzną!" Pff.. i co z tego? Wzieliśmy kredyt na mieszkanie i prawopodobnie pod koniec lutego zostana nam dane klucze od mieszkania- jego rodzice pomogli nam finansowo,zebysmy mieli lepsza zdolnosc ... i do czego zmierzam! - wczoraj moj dobry przyjaciel a i przez jakis czas kolega M wyznał mi kilka spraw z którymi dluzej sie nei mogł uporać. Jak M na mnie narzeka, że nie chce z nim uprawiac seksu?? - zdziwilam sie bo ostatnio to ja caly czas wychodze z inicjatywa - wierzcie mi , że słysze tekst typu: jestem zmęczony / boli mnie głowa // SZOK!! i on zwala winę na mnie - sądze,ze to nie wporzadku. kolejna kwestia jest tego typu, ze powedzial dla mojego przyjaciela, ze on na te nasze mieszkanie bedzie zbierał KWITY i robil tak,zeby wyglądało,ze to on za wszystko płacił,zeby w razie rozwodu mieszkanie było dla niego... i to mnie bardzo mocno zabolało. Bo jak wczesniej próbowalam z nim rozmawiać o naszych problemach, że się oddaliliśmy, że żyjemy jak "lokatorzy" a nie malżeństwo. o niczym ze soba nie rozmawiamy, nie ufam mu bo se boje ,ze jak powiem mu cos w sekrecie to pojdzie i przegada komus... Ehh.. odpowiadal - wyolbrzymiasz i wymyslasz. No jasne, wiem,ze czasami mozna tak powiedziec, ale jest juz tego zbyt wiele... po 16:00 ma wrocic do dommu z pracy i nie wiem jak mam postapic.. moje słowa sa jak grochem o ściane. Wczoraj mu powiedzialam o tych kwitach bo nie wytrzymałam, zaprzeczał- standardowo zreszta... Wszyscy byli zachwyceni M i naszym związkiem . slychac było slowa " trafili na siebie/ idealna para" itp a teraz? Nie wiem czy go jeszcze Kocham :( Ja jestem bardzo temperamentna, wesoła, często uśmiechnieta, zywiołowa a przy tym tez inteligentna i naprawde niczego mi nie brakuje bo wiem jak męzczyzni na mnie reagowali i reaguja... a wlasciwie z tymi szczesliwymi epitetatami to taka byłam... teraz zgaslam :( Sama nie wiem czy to ma sens... i jak mam załatwić tą sprawę.. M jest zupełnie innym czlowiekiem, a to przeciez niemozliwe aby przez tyle lat udawał . Wiem,ze sama tez nie jestem bez wad bo jestem nerwowa i pewnie czasem przesadzam z czyms- potrafie sie do tego przyznać.. nie wiem co mam zrobic :(

Masz gdzie się przenieść na kilka dni, żeby odsapnąć, odpocząć i pomyśleć o wszystkim z daleka od męża?

jest mi przykro czytac taka mloda osobe, ktora zamiast cieszyc sie zyciem we dwoje ma taki problem.Autorko widocznie twoj maz jest dobrym aktorem i kamuflowal swoje prawdziwe oblicze.Teraz wyszlo jaki jest naprawde . Zrobic moglabys z tym malzenstwem cos, gdyby twoj maz mial swiadomosc potrzeby odbudowy relacji, zmiany panujacych regul miedzy wami.Poki tej woli nie bedzie .... poniesiesz sama porazke.Rozmawialas i nie przynioslo to zadnego skutku.On ma to w nosie i marnie to widze . Najbardziej jednak martwilby mnie ten kredyt na mieszkanie .W razie ewentualnego rozwodu jak widzisz wybrniecie z tej kwestii?

Dziękuje za odpowiedzi. Odnośnie miejsca do spania - za bardzo nie mam możliwosci, aczkolwiek przemysle to sobie. by dac sobie czas na kilka dni. Odnośnie kredytu - nie mam pojęcia jak to rozwiazac, z jednej strony myslałam o tym, że w razie rozejścia się - zostawie mu to mieszkanie, niech sobie z nim robi co chce. slyszałam ostatnio powiedzenie, ze w obecnych czasach przed rozwiedzeniem się bardziej zobowiązuje kredyt niz dzieci czy miłosc - cos w tym jest. Wrócił wczoraj, wyparł sie wszystkiego.. powiedzialam,ze czuje ,ze jestesmy sobie obcy, że się nie znamy , nie rozmawiamy ze sobą i ,ze nie okazujesz mi czułosci... po ostatnim stwierdzeniu wstal i mówi: Wychodze! Ty jak zwykle schodzisz na temat o braku czułosci... mówie: nie wychodź, to nie w porządku wobec mnie ,ze w ten sposób uciekasz od rozmowy. nic to nie dalo...