Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frak

Co panie w salonie mierzą gdy zamawiacie suknie?

Polecane posty

Gość frak

Wysokość waszą, itd? Jaka wysokosc gorsetu itd czy szerokosci?

Gość frak
Dziewczyny pomozcie bo sie stresuje, panie mnie nie zmierzyły ani nie mierzyły długości jaki powinien mieć gorset, myślicie że to ok? Że firma szyjąca będzie wiedziała co i jak?

Gość frak
biust pas biodra też spokojnie, tylko dlugości nie bo powiedziały że przyjedzie standardowy a to dobierzemy przy obcasie ile skracamy. Ale bardziej mnie interesuje czy mierzyły wam odcinek jak długi ma być gorset?

Gość brrrrrruuuumm
Do salonow zamawia sie standardowe rozmiary, na oko. Dopiero na miejscu dopasowuje sie konkretna sukienkę. W kazdym razie nie mozna powiedziec, ze suknia jest szyta na miarę, bo nie jest - ona jest przerabiana :D na nastepnej przymiarce zmierza co i jak, zaznacza szpilkami......

Gość bakteria na suficie
Nie dlugosci gorsetu sie nie mierzy, tylko biust, biodra i talia. Suknia przychodzi dluga, dopasowuja na twoja dlugosc, to samo dotyczy gorsetu jesli np okazaloby sie ze miseczki od gorsetu masz pod broda :)

Gość frak
No to już jestem spokojna:) Pierwszą przymiarkę mam za kilka miechów i już myslalam że każdego dnia bede przeżywać:P

Wszystko, rozbierasz się do majtek i stanika i mierzą całość tali wraz z wysokością obcasa jaki ma być zmiar kupiony.