Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda laskaaa k

mama nie pozwala mi używać zmywarki, to normalne?

Polecane posty

Gość mloda laskaaa k

myslalam, ze skonczy się wraz z zakupem zmywarki ta gehenna przy zlewie. ale matka nie pozwala jej używać. wlaczamy ja tylko po jakis przyjeciach czy obiedzie jak są goscie. na codzien myjemy w zlewie i najczesciej to jestem ja! :(

Gość mloda laskaaa k
jak ją przekonać? :(

Gość jestemimnie nie ma
no i słusznie nie ma sensu dla kilku naczyń i garnków uruchamiać zmywarki

Gość Kupiła ją na pokaz
:o

Gość chcąca żyć normalnie
dla kilku? ja na 2 osoby po całym dniu, śniadanie, obiad i kolacja, łacznie z garnkami, mialaym cala zmywarkę, zmywarka żużywa mniej wody niż mycie ręczne, to wez nie myj albo właczaj zmywarkę, zbuntuj się, bo po co wam ona skoro i tak trezba myc

zmywarke trzeba "prac" regularnie bo będzie smierdziec. Po to sie kupuje zmywarke zeby wody nie marnowac przy myci ugarów bo zmywarka ciagnie mało wody, wiecej sie zuzywa stojac przy kranie. Matka chyba nie umie oszczedzac na wodzie. Jak sie ma zmywarke to sie nie zmywa naczyn tylko wszystko sie wsadza do srodka i bierze sie kolejny talerz i kolejną szklanke i się ją brudzi. Za to jak sie nazbiera naczyn to zuzywasz mniej wody... ja pitole ludzie to maja..

Gość chcąca żyć normalnie
dla jakich paru talerzykow? jak jest rodina 3 osobowa to trochę tego jest zmywarka jest tez dla wygidnych by nei stac po każdym posiłku przy zlewie weż tak nie myj cały dzien to zobaczysz jak pod koniec masz pełny zlew

Gość mloda laskaaa k
A mój dziadek potrafi podejśc do zlewu z brudnymi naczyniami i splunąc ohydna zielona flegmą :(

Gość mloda laskaaa k
no dobra, ale jeden czy dwa talerze mozna wlozyc i poczekać, aż sie nazbierają i dopiero włączyć. matka jednak jest nieugięta. mowi, ze nie będzie kisić caly dzien brudnych talerzy w zmywarce, bo sie zasmierdnie :(

Gość a skąd ta pewność..
..że zmywarka bierze mniej wody?? ..producent Ci tak powiedział?? :D:D😭

Gość mloda laskaaa k
to o dziadku i flegmie to podszyw

Gość mloda laskaaa k
podpowiecie jeszcze jakies sensowne argumenty? a co do tego, czy faktycznie zużywa mniej wody, to chyba można już poznać po rachunku za wode, czyż nie?

Dobra zmywarka zużywa na jedno mycie ok.8 l wody. Wątpię że zużyjesz mniej podczas normalnego zmywania w zlewie. Nie trzeba codziennie zastawiać zmywarki, można to robić nawet co 2-3 dni, poprostu zbierać naczynia, a jak się napełni to włączyć. Smierdzieć może, są specjalne "zapachy", czyściki i inne takie. Więc głupotą jest zmywanie naczyć w zlewie gdy jest zmywarka, bo to naprawdę energooszczędna rzecz.

Gość NIE BOJĄCĄ SIĘ WYZWAŃ
Zbierac naczynia bleee ja mam zmywarke ręczną :D hehe nie no kiedys chcialam w sumie dalej chce ale dla 2 osob i 2 kubkow 4 talerzy nie warto moim zdaniem a Ty tam szoruj szoruj pomysl jak bys miala dziennie wlaczyc zmyware prad drogi woda tez

Gość buduj
zmywarka grzeje wodę prądem, zużycie wody to śmieszny argument. Rachunek za prąd to dodatkowa 100 więcej przy zmywarce.

Gość mam tak samo jak ty...:)
natalia j a pradu juz nie liczysz ?????