Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thyjut

90% nowinek technicznych jest zbedna

Polecane posty

Gość thyjut

pomine medycyne, bo to calkiem osobna dzialka skupmy sie na nowych technologiach w gruncie rzeczy jedyny waznymi wynalazkami ostatnich dwoch dekad (zaokralijmy ten czas) byly: * internet * telefon komorkowy * nawigacja samochodowa (choc ta w mniejszym stopniu) * aparaty cyfrowe (tez w mniejszym stopniu) nikt mi nie powie, ze wszelkie smartfony z miliardem funkcji albo super telewizje i telewizory HD w sposob ISTOTNY ulatwiaja zycie, to zbedne gadzety, narzedzie szpanu i lansu i nic wiecej

Gość czxzxc
Szczególnie zdzieranie z polaków kasy za oblany exam na prawko!!

Gość inzynier serwisowy bann
Ale pierdolisz... ale pierdolisz.. Dla ludzi ze wsi itp może nie ma znaczenia. I nie chodzi tu o szpan. Prosty przykład 5 lat temu żeby otrzymać zlecenia musiałeś szukać dostępu i biegać z laptopem za internetem. Obecnie raz że masz ten internet mobilny w samochodzie. Co więcej możesz mieć go za free. To dzięki smartfonowi dostajesz takie zlecenie. Dzięki np jak ja red bull mobile mogę ceły boży dzień oglądać YT. Wiec zamiast marnować czas w kolejce, w autobusie czy coś. Po prsotu coś czytasz czy oglądasz. Według ciebie to nie potrzebne? Wiesz jak ja zazdroszcze obecnym dzieciom? Nie zapierdalają do biblioteki żeby zrobić zadanie. A to lewie 5 - 10 lat różnicy między nami. Obecnie jest jeden problem że będąc dzieckiem możesz wszystko. Chcesz to uczysz się programować. Chcesz to czytasz cokolwiek. Gdziekolwiek chcesz. A problemem jest to że dzieciaki tylko ściągają. (sam ściągałem i do pewnego stiopnia jest to ok) Ale dzisiaj matki usadzają dzieci przed tv 12h dziennie. A jak podrosną tylko grają. I tu jest problem. Obecne czasy są zajebiste. Znam 10 latka który pisze niezłe programy. Zresztą gostek zagioł mnie nie raz.

Gość inzynier serwisowy bann
Prosty przykłąd kiedyś siedziałeś na dragon ball dość że marnowałeś czas na przyjście do domu. 30 min reklam itd. Dziś ogladasz gdzie i jak chcesz. Brakuje tylko UMIARU. Tak jak w przypadku aparatów. Chłopie cyfrowka jest szeroko rozpowszechniona od 10 lat ? Pamiętam jak ojca namówiłem na cyfrówkę jeszcze na Smart media jak wiesz co to i karta miałą 8 i 16MB. Dziś tyle jedno zdjęcie ma. I teraz z jednej strony możesz poprawiać ile chcesz te zdjęcia. Jakość jest nieporównywalna z klisza. A z drugiej masz napierdalających zdjęcia ludzi jak szaleni po xxx fotek na nk itd. Więc wybacz ale baaaardzo mało nowinek technicznych jest nieprzydatnych. Bo niby jaki? Poza głupią modą na tablet nie znam. Tyle że dzięki tej głupiej modzie apple. Producenci ucieli cenę prawdziwym tabletom. W dodatku stworzyli połączenie convertable tablet i zwylkego tabletu. I to jest kwesta max 3 lata powszechnego upowszechnienia się. TV to głupota? kup z androidem sprawdzasz pogodę włączsz filmy bez reklam. Jakość ? Zobacz film full hd 1080 3d. I porównaj z bańką. Jedynie w przypadku telefonów ma to miejsce. Tzn nikt nie potrzebuje nowszego telefonu niż 2 letniego. Po prostu androig koło 1GHz koło 5 Mpx. I tu są produkowane sztuczne potrzeby.