Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaxandria

Brak łazienki na porodówce

Polecane posty

Gość alaxandria

Dowiedzialam się, ze w szpitalu, w którym planowałam rodzić są 3 sale porodowe ale ze wspólna dla nich łazienką. Szczerze nie wyobrażam sobie, jak to możliwe, powinna być w każdej sali no bo co jak będzie się chciało załatwić nagle 3 rodzącym, albo iść pod prysznic a tam ktoś się będzie dobijał. Nie taki porod chciałam. Czy ktoś tez tak rodził?

tak. rodziłam w szpitalu, w którym była JEDNA łazienka na cały korytarz. "obslugiwała" wszystkie sale, na których leżały ciężarne, matki z noworodkami, sale porodowe i gości odwiedzających ;) to jest hardcore :P a nie jedna łazienka na trzy sale porodowe. ja z lejącymi się wodami płodowymi i podpiętą kroplówką wędrowałam na korytarz...

Gość Ja to miałam dobrze :)
Łazienkę miałam na sali a na sali było nas 3-4.Gdzie będziesz rodziła?

Gość Ola301
niestety takie realia

Gość alaxandria
No ale w takim przypadku nie można skorzystać z opcji ąłgodzenia bólu wodą. Czy te łazienki są chociaż zamykane na kluczyk? Nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś wparował, gdy będę sie załatwiac czy korzystać z prysznica. Wiem, że w drugim szpitalu w mieście na oddziale położniczym łazienki nie sa zamykane od wewnątrz.

"No ale w takim przypadku nie można skorzystać z opcji ąłgodzenia bólu wodą." :D kochana. nie były zamykane. po lewatywie też musiałam się wypróżnić w ogólnodostępnej łazience. potem wziełam w niej prysznic. tez kazdy mógł wejsc i wyjsc to jest Polska właśnie... i nie jakaś mała pipidówa tylko 250 tys miasto. na szczescie teraz będę rodzić w nowocześnie wyposażonym świezo wyremontowanym szpitalu :)

Akurat zamykanie to jest zły pomysł a jakbyś zasłabła albo coś? Zresztą nikt cię tam samej nie puści. Ja byłam 2 lub 3 z mamą. Korzystałam z wc i brałam prysznic. Kolejek nie było:D i nikt nie wchodził.

Gość alaxandria
To co piszesz jest przerażające meaa :O U mnie w szpitalu to chociaż nie wpuszczają odwiedzajacych na oddział ale obcy mąz innej rodzącej to już będzie mnie krępował.