Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnanananaa

czy są tu mamusie ktore mialy....?

Polecane posty

Gość smutnanananaa

czy są tu mamusie w trudnej sytuacji zyciowej czy tylko te ktore maja wszystko najlepsze najdrozsze super mezow? chodzi o to czy są tu samotne mamy ktore musialy odejsc od męza bo nawalil...? czy uzlozylyscie sobie zycie na nowo?> czy jestescie samodzielne?n macie nowego faceta? jak same radzicie sobie w opiece nad dzieckiem w jakim wieku jest dziecko? macie pomoc ze strony rodziny finansowa lub w postaci pilnowania dziecka? macie stala prace? co robicie jak dziecko zachoruje? opiszcie prosze wszystko bo ja mam wrazenie ze tylko ja mam tak źle... mieszkam sama z moja mama , z moja corka, obie z mama jestesmy teraz na etapie szukania pracy!!!!!!!! caly czas jakis problem z praca mama pracuje zazwyczaj w spozywczkach, ja szukam caly czas byle cio i ciezko...albo zmiany do 22giej sa wiec kto byklby z dzieckiem do 23ciej skoro mama w pracy? no poprostu katastrofa

gdybym miala gdzie to bym poszla w dluga... ale nie mam pracy i jestem w 36 tyg ciazy. wspolczuje ci ale nie wiem jak pomoc... takze ja jestem z tych co maja przesrane. pracy brak dziecko w drodze a facet nie daje rady. czuje sie jak 5 kolo u wozu

Gość oczywiście.....
a co z Waszymi facetami???

Gość hrffgfedfe
zamów sobie coś za darmo przez internet www.free.amciu.com polecam

Gość smutnanananaa
mam wielkie problemy z szukaniem pracy a szukam doslownie wszystko: telemarketing, praca w sklepie, praca w rossmanach tesco kauflandach lidl itp... szukam wszedzie, ale bez sensu jest ta praca do 22giej przy 2letnim dziecku do ktorego nie mam opieki, szukalam opiekunek i zadna nie chce u mnie do 23ciej siedziec w domu! moja mama z ktora mieszkam nie da rady zostac z małą bo pracuje tez na drugie zmiany w spozywczakach co chwile zmienia prace bo albo ją zwalniaja albo ona sama bo atmosfera okropna lub oszusci. ja wiecznie szukam p[racy bo wiekszosc na 2 zmiany ja mam tylko liceum z matura ukonczone... (wiem powiecie zaraz trzeba bylo zawod najpierw zrobic potem sie za rodzine dziecko brac, ale poznalam mojego bylego męza chcielismy miec dziecko on byl ideałem naprawde byl idealem a w pare miesiecy wszystko sie zepsulo bo znalazł inna a nam kazal sie wyniesc, !) a wczesniej ze mna mial ustalone ze ja wychowuje dziecko ze jak pojdzie do przedszkola bede spokojnie szukala pracy na jedna zmiane, albo max do 19stej a tu taki klops nagle spotkalo mnie mieszkanie z moją uciązliwą matka szukam pracy w nieskonczonosc, zyje tylkoz alimntow 500zł od niego poprostu masakraa

Gość oczywiście.....
Mi do głowy nie przychodzi jak facet może się ulotnić???:/ Dziewczyny bardzo Wam współczuje... ale czy oni przed ciążą byli wspaniali,a dopiero wieść o ciąży ich zmieniła??? Jak czytam takie historie to wydaje mi się,że mój to anioł:/

Gość smutnanananaa
bylam oczywiscie w mopsie w ktporym tylko 200zł zaopferowali z wielka łaską i z ogromem zalatwianych papierkow! mam wiec 500złi 78 rodzinnego na dziecko... szukam codziennie wieczorami roboty dla siebie na gumtree tablica pl szukam na gazetapraca pl pracuj pl i inne... ale w wiekszosci prace dwuzmianowe do 22 23ciej. nie mam siostry rodzenstwa nikogo do pomocy do dziecka nawet gdybym chciala komus zaplacic nikt nie chce do 23ciej z dzieckiem u mnie na zadupiu siedzieć ... w dodatku mieszkam w duzym miescie ale na obzezach miasta gdzie do centrum jade doslownie godzine tramwajami! taka porazka:( mam dosc teg szukania pracy a szukam juz pol roku!

Gość smutnanananaa
tak moj przed ciąza byl idealem doslownie aniołem! BYLAM Z nim w malzenstwie przeed ciązą 3 lata, wczesniej narzeczenstwo 2lata wiec razem 5 latm, narodzilo sie dziecko wg niego chciane planowane ale wszystko zmienilo, nie pomagal wogole przy dziecku do szpitala z dzieckiem sama jechalam z tobołami na plecach mimo ze dziecko na rekach odwodnione nioslam to jeszcze wielką walizke na plecach nioslam do szpitala z pampersami i innymi rzeczami bo nie mial mi kto doniesc nic do szpitala a on caly czas tlumaczyl sie ze niby zapracowany a nie bylo tak! od narodzin dziecka bylam samotna matka mimo ze z nim mieszkalam od pol roku z nim nie mieszkam, bo nas wyrzucil ze swojego mieszkania znalazł inna dziewczyne, w dodatku popadl w alkohol i w patologiczne toawarzystwo... do mnie pisal smsy ze nie moze sie rozwodu doczekac. z dzieckiem nie ma kontaktu raz na miesiac dowloewni na pare godzin ją bierze i tyle. masakra... ja sama z tym wszystkim... smutno mi... wchodze np. na facebooka czy nk a tam moje kolezanki na zdjeciach usmiechniete ze swoimi męzami/facetami/chlopakami z dziecmi nowonarodzonymi i męzami, na wycieczkach, na wczasach czy na obiadku u tesciow czy na imprezce, a ja zdolowana... patrze tylko jak komu sie udalo a ja czuje sie jak nieudacznik ktory nie moze znalesc pracy do max godz 20stej, jak nieudacznik bez faceta bez pracy bez kasy:(

ale chyba wolala bym byc sama niz tak jak ja byc kula u nogi. ja nie pracowalam zanim zaszlam bo on nie chcial, chcial pracowac na mnie dziecko itp, nie chcialam sie zgodzic ale powiedzialam w koncu ok, bo i tak dorabialam jako fryzjerka. teraz mieszkamy na swoim i mu sie oczy otworzyly ze jednak powinnam pracowac bo on sam nie daje rady ale teraz to dupa bo jestem w ciazy. chco mimo to pomagam starszemu malzenstwu z gory, 7 zl za godz. tyg ok 120 zl. babcia chodzi ale dziadek juz nie kuma czaczy, trzeba podniesc, polozyc pampersa zmienic, umyc. i mimo ze to 36 tydz caly czas tam chodze by mu pomoc, odciazyc. do tego am 260 renty po ojcu i zalatwilam dodatek mieszkaniowy. ostatio 160 a teraz 130 dostalismy i byla wielka pretensja do mnie ze tak malo... takze troche mu sie w glowce pojebalo. a mi zostaje jeszcze z 3 lata siedzenia w domu bo nie mam nikogo by mi pomogl, nikt mi z dzieckeim nawet 5 minut zostac nie moze.... i co ja mam zrobic?

i najgorsze jest to ze facet zawsze sam sobie da rade a baba zostaje nie dosyc ze z niczym to jeszcze z dzieckiem

Gość smutnanananaa
no masakra jakas... zostalam sama z dzieckiem bez kasy bez niczego... bez pomocy niczyjej... do tego matka ktora caly czas mi wypomina ze dlaczego jej corka musiala tak źle trafic, a nie rozumie tego ze przeciez na swiecie jest tyle rozwodow itp i ze faceci tacy sa, zreszta sama tez jest samotna

Gość do keysy :\
Oddaj to dziecko :O tak to jest jak głupie smarkule dają dupy byle komu. Mam dobrego męża,bo takiego wybrałam, mam cudowne 2letnie dziecko i w życiu nie uznałam dziecka za ciężar,a ty jeszcze ściero matką nie jestes a dziecko ci już ciąży. żeby ci tak pi***zda pękła żeby żaden już cię nawet kijem nie dotknął.

no moja matka byla okazem patoligii znecala sie nade ,mna psych nie raz fizycznie wiec pakowalam sie w biegu i wyprowadzalam, nie chce jej znac, ale tym samym nie mam gdzie pojsc, bo gdyby ona byla inna to bym juz dawo sie pakowala

Gość jfiojsafnn
A moze wina leży po wszej stronie? Byłyście złymi żonami? Nie wszyscy faceci sa źli. Byłyście leniwe, flejowate? no ,ale żadna się nie przyzna.

do ,,do keysy,, a wiesz jak to jest zyc cale zycie w patologii biedzie, molestwoaniu i nagle znajduje sie ktos kto chce ci pomoc , zabrac cie z tego domu, otoczyc ramieniem, dac jeszcze dziecko o ktorym marzylas, ktore chcesz kochac. tylko ze on tez pochodzi z takiej rodziny i sie przeliczyl, nie sadzil ze zycie jest tak trudne

Gość smutne to barrrrdzo
Autorko skad jestes, jakie wojewodztwo

Gość bu uuu uuu
A może szukaj pracy jako niania? Moglabys zajmować się i swoim i innym dzieckiem, nawet jeśli nie zarabialabys kokosów, to zawsze jakas kasa w portfelu. Nie łam sie, walcz o lepsze życie dla dziecka, facet to nie wszystko. Dasz radę!

ja zostałam sama z 2dzieci 4lata temu. Szukałam długo, opieka społ. chciała mi dzieci zabrać(zamiast pomóc). Zero rodziny swojej i byłego już teraz męża. Udało mi się. Znalazłam pracę ( kilku zmianową - Rossmann) i dałam radę. Wiadomo, że było ciężko, ale dla dzieci warto, a nawet trzeba!) 2lata temu poznałam mojego drugiego męża, i wszystko się układa :)

Gość smutnananannaa
do cięzarowka trzecia: opisz prosze ci po kolei jak znalazlas ta prace w roosmmanie jak ta wygladają zarobki dokladnie? ile za miesiac placa? i jak radzisz sobie radzilas gdy bylas sama jak palec to ktoz dziecmi byl jak rossman do 21 czynny?

Gość smutnananannaa
i jak poznalaz nowego męza? jak znalazlas prace w rossmanie kto byl z dziecmi twoimi kto ich pilnowal? mieszkalas z rodzicami? zm mama?

Miesszkałam sama z dziećmi, po tym jak ex się wyniósł. Dzieci przez pierwszy miesiąc pilnowały mi koleżanki. To była masakra. Co kilka dni ktoś inny... żal mi dzieci było ale cel był jeden: utrzymać pracę! Potem zatrudniłam nianię, której płaciłam połowę swoich zarobków :( , miałam nie opłacony czynsz, ale dzieci miały co jeść, w co się ubrać, przybory szkolne dla starszzej córeczki( miały wówczas 2.5 oraz 6lat). Od września młodsza poszła do przedszkola więc mniej wydawałam na opiekunkę bo tylko godziny w których dzieci były w domu.Starsza do około 16.30 była na świetlicy. Do Rossmanna złożyłam CV przez internet, zadzwonili i zaprosili na rozmowę-udało się. Ale to był ciężki czas. Bardzo stresujący dla mnie i dzieci. Jak już się poukładałam i powolutku wychodziłam na prostą, poznałam mojego drugiego męża....to już inna historia... :)

Gość smutnananannaa
do ciezarowka trzecia: aha, no ja tez skladalam cvki kilka razy do rossmana, carrefoura i natury i nic;:( oni chyba sie szybko nie odzywają?:( i nadal tam pracujesz czy juz inna praca?jaka? masakra:( no wlasnie musze znalesc prace za 1300zł i oddac 700=800zł opiekunce

w dodatku popadl w alkohol i w patologiczne toawarzystwo.. xxx raz na miesiac dowloewni na pare godzin ją bierze i tyle. xxx i Ty mu dajesz dziecko????????????????

CV złożyłam bodajże w październiku a zadzwonili w marcu, więc nie prędko..... Pracuję do chwili obecnej, choć w sumie jestem teraz na wychowawczym, bo mam 8miesięczną córeczkę. Staraj się nie myśleć, że się nie udaje, i dalej szukaj. Tylko determinacja daje oczekiwane efekty.