Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gorąca czekolada z pazurkami

Mężczyzna-romantyk: pisze wiersze, lubi piosenki o miłości - co z takim zrobić?

Polecane posty

Gość kontrabas
To może najpierw ustalmy jakie cechy ma romantyk, bo ta gadka tu, to jakiś bajzel. Każdy ma chyba inne wyobrażenia romantyka i na tej podstawie wszyscy się ze sobą spierają. Jakieś odwołania do epoki romantyzmu?? Czyli, że jak ktoś zobaczy piękną dziewczynę, to napisze rzewny wiersz, a potem palnie sobie w łeb, gdyż uzna, że nie jest godny owej nadobnej niewiasty? Wg mnie romantyk to kolo, który, gdy widzi piękną dziewczynę, nie działa w ten sposób, że przelecę ją tu i teraz i to będzie mój cel. Romantyk będzie chciał ją posiąść, czyli docelowo przelatywać być może całe swoje życie. Oczywiście celem u jednego i drugiego będzie seks, tylko że pierwszy, macho, jej nie pokocha i będzie dążył do chwilowego zaspokojenia popędu, a jutro pewnie upatrzy sobie nową zdobycz, a romantyk się zakocha i będzie chciał być z tą właśnie już na zawsze, a przynajmniej do czasu gdy się nie odkocha. Ale poproszę o jakieś inne konkretne cechy romantyka.

kontrabas miłość i wierność to cechy normalnego, zdrowego, dojrzałego emocjonalnie faceta. To żaden romantyzm.

Gość njun niezalogg
kontrabas? taka barwa głosu?

Gość njun niezalogg
hehe, przeczytałam tylko ostatni post, że: kontrabas, miłość i wiernosć to cechy normalnego faceta:)

Gość kontrabas
Ok, no więc czym się cechuje romantyk, ustalmy to. Romantyk na prawdę płacze kiedy pająk zje biedronkę?

Gość njun niezalogg
też mnie to ciekawi, bo nigdy nie znalazłam definicji romantyzmu jako takiej, jakieś połączenie idealisty, niebieskiego ptaka i fantasty?

Mi się przymiotnik romantyczny w zestawieniu z rzeczownikiem facet kojarzy źle. Ale to kwestia moich osobistych doświadczeń. I raczej żaden romantyk nad biedronką nie płacze. Ja w ogóle nie wiem czy romantycy płaczą.

Gość kontrabas
Ale co konkretnie dla Ciebie kryje się za pojęciami idealista, niebieski ptaki itp? ifka* kojarzy Ci się źle, bo? Masz jakieś doświadczenia?

Gość njun niezalogg
Nie no właśnie mówię o tym, że każdy szafuje pojęciem romantyk, romantyczny, romantyzm, a jak sie zapytać o definicję, to woda w usta. Mma ten problem od długiego czasu, że jeszcze nikt posługujący sie tym pojęciem (szczególnie dla określenia siebie) nie potrafił powiedzieć mi, cóz to takiego ten romantyzm?

Gość omajgaaadd
Śmiechu warte jak dzisiaj na to spojrzę,bo właśnie pisałam dłuuuuuuuugooo na priw'ie z takim właśnie ''romantykiem'' z kafe:D:D:D który sam się za takiego uważa a tak naprawdę to kawał skurwiela z niego i tyle w temacie:D:D:D nicka nie podam :D:D

Znałam ze dwóch takich romantyków i styknie. Cytowanie wierszy nie stanowi o wartości człowieka. Oczywiście nuta romantyzmu jak najbardziej. Bo tego potrzebuje każdy człowiek. Czułości, uwagi, bliskości.

Gość njun niezalogg
romantyzm jest dla mężczyzny tym, czym dla kobiety twarda d**a' - ok, dotąd rozumiem... "skłonnoscią do zawładnięcia obszaru przeciwnika, który robi dokładnie to samo' a tego nie rozumiem, 'można coś szerzej lub na przykładach?

Oooooo coś w tym stylu. Młotkiem normalnie zostaniesz moją idolką :D x no bo co: jeśli facet przyniesie ci kwiaty bez powodu to jest romantykiem??? Dla mnie jest po prostu facetem, który docenia swoją kobietę i ma w sobie nute romantyzmu. x romantyk to taki gośc, wg mnie rzecz jasna, który skupia się wierszach, kwiatkach, rozwiązaniach czy w najbliższym pojedynku wybrać broń palną czy białą. Miglant i pozorant z głową w chmurach. Niedojrzały emocjonalnie gucio z kompleksami z tajemniczego dzieciństwa pochodzącymi.

Gość njun niezalogg
czyli uważacie że romantyk to pojęcie negatywne?

njun niezalogg im bardziej facet jest albo stara się być romantyczny, tym bardziej kobieta stara się być twarda kwiaty? miłe słówka? słuchanie z zainteresowaniem? no, ideał! a po chwili ideał powszednieje i kobieta staje mniej podatna na umizgi i zaczyna twardnieć jak penis :P:P

Gość njun niezalogg
okurka, a nie można sobie nawet wyovbrazić pozytywnego romantyka? znaczy sie, to pojęcie z megalomanią, narcyzmem, egocentryzmem jest zespawane?

Gość kontrabas
romantyk to taki gośc, wg mnie rzecz jasna, który skupia się wierszach, kwiatkach, rozwiązaniach czy w najbliższym pojedynku wybrać broń palną czy białą. Miglant i pozorant z głową w chmurach. Dla mnie to jakiś niegroźny wariat, a nie romantyk.

Gość kontrabas
Młotkiem Ale po chwili wszystko powszednieje, nawet Ferrari. Nie o to chodzi by złowić króliczka...

Kontrabas ale chyba wolno każdemu z nas mieć własną definicję??? ;)

Gość kontrabas
Oczywiście, przecież właśnie o to prosiłem.A, że to niegroźny wariat, to właśnie moja opinia :)

Gość Na kafe najlepszy jest offerma
reszta to klamcy ;)