Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo wiekszosc kobiet czy

jest tu jakas ksiegowa, bo normalnie wkur... sie ...

Polecane posty

Gość bo wiekszosc kobiet czy

moje drogie zamowilam bratu na urodziny tablet w sklepie interentowym. zawsze bralam na niego fakture bo prowadzi firme to sobie vat odliczy. tak tez zrobilam tym razem. oczywiscie przesylka pobraniowa, bo podobno biorac cos na firme nie mozna placic z obcego konta, a ze nie mam dostepu do konta firmowego brata, zawsze zamawiam za pobraniem. no i dzisiaj jego ksiegowa zaczela jakies dziwne rzeczy mowic. podobno od kuriera TRZEBA BRAC JAKIES POTWIERDZENIE ODBIORU. czy to jest prawda ? zawsze placilam przy odbiorze, nigdy potwierdzen nie bralam i vat sobie brat odliczal. czy cos sie zmienilo ?

nie widzę żadnego związku zakupu z dostawą faktura na firmę brata? może na fakturze są koszty przesyłki i ta księgowa dlatego pierdzi

a wiesz o co jej chodzi o dowód zapłaty żeby mogła zaksięgować płatność gotówką bo tak to jej będzie wisiała nierozliczona faktura

wiesz faktura jest a nie ma dowodu zapłaty a teraz trochę pozmieniali w ustawie z płatnościami i musi to rozliczyć a nie ma papierka że zapłacone

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
nie ma co co w końcu my kobiety powinnyśmy sobie pomagać :D

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
ciekawe dlaczego ktos mi wywalil normalny post i przy okazji ten autorki tematu tez

a tak nieco z innej beczki...dajesz bratu prezent z rachunkiem? Ja jestem nauczona ze prezentów " z metką" sie nie daje.....

Gość kulka pulka
a ja uważam że do drogich prezentów lepiej dawać rachunek, nie żeby pokazać ile to ja zapłaciłam... raczej ze względów czysto praktycznych :)

Gość jaki to koszt jest
jak na cos jest gwarancja, to trzeba dawac, bo to umozliwia zlozenie gwarancji

Gość do smierc
skoro moze sobie odliczyc VAT to dodatkowa kasa dla niego :D a raczej na poczet zaplaty podatku skarbowce :)