Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taki jeden mocno zniesmaczony

Głupie baby

Polecane posty

Czytam czasem opinie na tym forum i zastanawia mnie, jaka część z Was, drogie panie, myśli nad tym, co myśli (i wypisuje). Czy zdajecie sobie sprawę, jak bardzo Wasz światopogląd jest ukształtowany przez tą papkę, którą głównie kobietom serwuje telewizja oraz większość innych mediów? Na ile swój wizerunek oraz ocenę faceta wzięłyście z tych wszystkich mniej lub bardziej bzdurnych widowisk, które są konstruowane pod Wasze, jako głównych konsumentek, gusta? Czy nie sądzicie, że bez tej papki i bez tych sądów, które wkłada sie Wam do głowy, byłybyście szczęśliwsze? Nie macie wrażenia, że obecna dominacja kobiet i tematyki kobiecej w świecie Wam szkodzi, bo nikt nie prezentuje Wam stanowiska drugiej strony, czyli facetów? Może życie erotyczne nie jest dobrym miejscem na to pytanie, ale z drugiej strony - chyba myślące kobiety takze uprawiają seks?

Gość to forume kobiece
nie czytaj jak ci sie nie podoba

Gość szpilki na Giewoncie
Jak sie siedzi na cafe i bierze te paplenie na powaznie ,to taki skutek .Zniesmaczenie :D

Gość szpilki na Giewoncie
Nie wiem czy zauwazyles to jest forum dla kobiet .

Bo - kimkolwiek jesteś - chodzi o to, że chyba kobietom trochę odbija.

Gość Miła:)))))))))
Mam swój światopogląd. Chyba podziela go mniejszość tego świata, szczególnie jeśli brać pod uwagę również inne kontynenty. Ale mi dominacja kobiet nawet bardzo pasuje. Mojemu chłopakowi także pasuje to, że go sobie układam. Co w tym złego?

Gość 96458212+561
Zniesmaczonym można być jak facet siedzi i czyta babskie forum :>

Gość kaliszanin 123
No jak są takie jak moja pierwsza żona,to głupia baba to jest komplement

W Polsce bardzo popularna jest również postawa krytyczna. Nawet tak przesadna, że co by ktoś nie powiedział, albo nie zrobił, nie planował to i tak się będzie nie podobać. Może jeszcze autorze nie trafiłeś na swoje bratnie dusze.

Gość kaliszanin 123
Miła masz rację

Gość acordeon
Kaliszak,a co ona takiego robiła że tak mówisz

Gość Obcy ósmy pasażer na stromo
są baby głupie i sa baby mądre mądra baba podejmuje decyzje samodzielnie głupia baba pyta o to czy może podjac decyzje swoje kilkuletnie dzieci

Gość kaliszanin 123
Szkoda gadać,zakazywanie picia nawet opiwo miała żale,wypłatę chciała całą do łapy na imieniny do znajomych miałem garnitur zakładać którego nienawidzę jak beklem,albo pierłem w domu to wpadała w szał,że jestem świnia,jak wyszedłem z kibla to jej przeszkadzalo że śmierdzi i wiele innych

Właśnie tępo wpatrzona w telewizor jadłam sobie chipsy solone. Jednym słowem kształtowałam sobie światopogląd. Aż tu nagle paczka pusta, przyszłam do kuchni po kolejną. Ale co to? Laptop włączony a w nim przesłanie. Jakieś takie trochę mgliste, albo może przedawkowałam chlorek sodu?:O Czytam i czuję, że mnie olśniło a w mojej głowie rodzi się coś jakby pytanie które brzmi:"Czy ja myślę o tym co myślę, czy ja nie myślę o tym co myślę?" Aaaaa, myślę sobie kij w to. Wracam przed telewizor.

Media kreują wizerunek zarówno kobiet jak i mężczyzn, szczęśliwej rodzinki, pełnych wigoru dziadków. Wskazują nam drogę. Jak prać, jak gotować, jaki kupić samochód, jak rozmawiać z mężem, jakie książki wypada czytać. 50 Twarzy Greya można kupić w osiedlowym markecie. Wstyd, jeśli ktoś tego nie przeczytał. Masz rację autorze. Pozostało już bardzo mało ludzi z własną tożsamością.

kaliszanin 123 Trzeba się dobrać. Przerobić kogoś na kogoś innego jest ciężko. Są tacy, którzy nawet tych jej wymagań by nie zauważyli. Mam kolegę, który nie pije, nie pali. Lubi się elegancko ubrać. Religijny, aż za bardzo. Zaraz sprząta co rozłoży. I jest taki sam z siebie.

Gość acordeon
czyli miałeś hetere nie zone

Gość kaliszanin 123
Miła na początku wszystko grało to jej z czasem przyszło jak poszła do pracy koleżanki jej do głowy nakladly siana

To jest napisane tak mgliście, że właściwie nie wiadomo co autor miał na myśli. Czy chodziło mu o dominację kobiet, czy o postrzeganie mężczyzn przez kobiety, czy ogólnie o światopogląd kobiet kształtowany przez media(jeśli o to ostatnie to czemu autor nie wspomina o mężczyznach?).

Gość Onanizm - zło lekceważone
fajerwerka69 mi trudno coś napisać bo u nas to jest 2-3godz. ale jak się długo nie kochamy to ok.godz. dłużej nie wytrzymie. Może spróbujcie jeden szybki numerek i po pół godz. następny napewno będzie dłużej. Przerywnie gdy jemu zrobi się zbyt dobrze jest dobrym sposobem z któreko oczywiście korzystamy.

Gość acordeon
trzeba było krótko za pysk,a nie dac się tak traktowac

W mediach i internecie można się spotkać z różnymi poglądami. Nie jest tak, że wszędzie jest przedstawiana jedna wizja. To nawet lepiej, bo jak człowiek ma w domu złe wzorce, albo jest inny niż rodzice to może wyrabiać sobie własne poglądy poprzez porównanie kilku opinii. Każdy może decydować sam co ogląda. Są dobre strony. Media nie zawsze zatajają i przerabiają, bo również zdarza się, że niszczą fałszywe autorytety i demaskują kłamstwa o których czasem inaczej nigdy by się nie usłyszało.

Gość kaliszanin 123
Ograniczylem jej wszystko to powiedziała że jestem tyranem i psychicznie się nad nią znęcam a ona parę lat co robiła pytam się

Gość acordeon
media są przydatne ale nie trzeba sobie ich stawiac jako autorytety

dark_side - zapewne masz rację, jest niejasne, więc spróbuję wyjaśnić. Chodzi o to, że faktycznie nasze poglądy są w dużym stopniu pochodzą z przekazów medialnych. Te, które są obecne w mediach, sa kształtowane pod kobiety, bo to one są głównymi odbiorcami. Faceci oglądają sport, samochody i w sumie może filmy o zwierzakach, za to w głównych kanałach panują filmy i seriale, które są ogladane głównie przez kobiety. Podobnie jest z większością reklam - one sa skierowane także do kobiet. Całe to bleblanie w telewizjach śniadaniowych - również. No i czy przypadkiem nie odnosisz wrażenia, że generalnie faceci sa pokazywani albo jak przygłupy (reklamy), albo jako zagrożenie lub niewierni pajace? I czy jeśli ktoś ci pompuje do mózgu taki przekaz, jesteś w stanie odróżnić tę fikcję od rzeczywistości, która jednak jest nieco inna, czy w myśleniu i rozmowach, także na forum, nie posługujesz się kalkami, branymi własnie z takich przekazów? Deidra wspomniała przykład reklamy, która kreuje wizję szczęśliwej rodzinki. Przekaz bezpośredni to sprzedaż, ale pośredni - to własnie ta szczęśliwa rodzina. Tylko zwróć uwagę, jakiego rodzaju zachowania są preferowane. Reklama syropu czy innego leku, pokazuje szczęśliwą rodzinę, grającą w zgadywanie, co ktoś pokazuje. A teraz zapytaj jakiegoś faceta, czy lubi taką grę? Czy jego wizja idealnej rodziny obejmuje coś takiego? Facet nie pomyśli o czymś takim, ma inne preferencje. Ale w świadomości kobiet zaczyna sie kształtowac taki własnie wizerunek - musimy grac ze sobą, spędzać czas w ten sposób, to będziemy szczęśliwi. Mówiąc o dominacji, miałem na myśli dominację kobiecego sposobu patrzenia na świat, światopoglądu kształtowanego przez jajniki. Kobiety same mówią kobietom, jak powinno być, więc generalnie nie bardzo wiedzą, czego chciałaby druga strona. W rezultacie pozytywne przykłady facetów, jakie sa kreowane, to homoseksualiści oraz potulne muły. Oraz - mocni, twardzi faceci, którzy jednak od strony uczuciowej są potulnymi mułami.

Gość acordeon
pcham

No i teraz - czy fakt, że w mediach panuje taki babski światopogląd, naprawdę czyni kobiety szczęśliwszymi? Jak czytam to, co się tutaj pojawia, mam wątpliwości. Miła - ja mówię o mediach w sensie prezentowanego przez nie preferowanego stylu życia. Choćby tych dobrych wzorców, których ktoś nie miał w domu. Tylko, że wzorce, nawet dobre, mogą być różne.

Gość galka
ostatnio mam podobne odczucia, ale patrząc na filmy i seriale nie dziwie się, że tak wiele kobiet jest niezadowolonych. W filmach nawet ten biedny, którego kobieta kocha, nagle dowiaduje się , że jest księciem bądź odziedziczył fortunę i żyją długo i szczęśliwie. Każda miłość w filmach związana jest z kasą! Najważniejsze to dostać pierścionek z brylantem i dom wart 2 mln. I dziwić się, że tak wiele kobiet się prostytuuje z bogatymi panami licząc na miłość jak z bajki. A te, które wybierają ,,zwykłych" mężczyzn po ślubie dziwią się, że nie przemienił się w księcia! Nie doceniają tego co mają! Żyją złudzeniami! Niektóre wolały by być prostytutkami bogatego męża niż szanowaną, kochaną osobą przy mądrym mężczyźnie!