Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patoo1980

Jak wyluzować w pracy?

Polecane posty

Gość patoo1980

Czy macie jakieś sposoby jak wluzować w pracy? Pracuję w korporacji, nie ma dnia, by nie kłuło mnie serce z nerwów. JEstem solidnym pracownikiem, przez co sprada na mnie więcej obowiązków niż na innych, a i niekiedy po innych kuszę poprawiać...

Gość korpo
w korporacji nie da sie wyluzować, chyvba że zacznieć jeździć na dragach jak to co niektórzy z korpo, którzy nie radzą sobie ze stresem. Jak wali ci serce, to pora uciekać z tego gówna zwanego korporacją. Wiem z doświadczenia:)

Gość patoo1980
Chyba problem jest ze mną, skoro inni jakoś sobie radzą...Perfekcjonizm mnie zżera.

Gość Jesus Luz
no wlasnie jak?

Gość korpo
Inni też mają problemy tylko świetnie udają, ze jest ok. U nas o tym jacy to oni byli niegdyś zestresowani w pracy (mimo stwarzania pozorów) wyszło dopiero jak byliśmy na etapie zwolnien grupowych, wtedy wspominali jak to oni się tą pracą stresowali. Wcześniej wszyscy udawali luzaków, na szczerość stać ich było dopiero na końcu.

Gość 987654321123456789
odejsc z korpo.

Gość patoo1980
Nie bardzo mam możlwiość uciec. Nie stać mnie na to. Wykańczają mnie jeszcze 35 km dojazdy,ale skoro inn sobie jakoś radzą, to i ja muszę spróbować...

Gość patoo1980
U nas jak wszędzie można porozmawiać szczerze wyłącznie z niektórymi ja dokładnie z 2 osobami, dziewyczną, która ze mną przyszła i ma chyba jeszcze gorzej i emerytką na zleceniu, która i tak wiele nie popracuje, więc pozwala sobie na szczerość.

Gość 987654321123456789
jesli cala twoja egzystencja wisi na tej pracy to niestety, nigdy nie wyluzujesz a wrecz bedzie coraz gorzej, niestety, stres niszczy czlowieka. ustal sobie jakas hierarchie wartosci i zastanow sie, czy aby napewno ta praca jest tego wszystkiego warta. bo tu juz o zdrowie chodzi, nei jest latwo naprawiac zwichrowana psyche...

Gość uv-kowy
przestan czlowieku wykonczysz sie,miej w nosie rob swoje i niczym sie nie przejmuj 8 h i do domu ,do hobby,do zony i do czego tam jeszcze mozesz...

Gość patoo1980
Jestem kobietą, tak w ogóle. Mam męża, nie mamy dzieci. Teoretycznie mogę odejść. Mąż zarabia 2,5 tyś na rękę, mieszkamy na wsi, nie mamy kredytu, ale nie chcę oodchodzić, nie po to tyle sie uczyłam, a nigdy nie mam gwarancji znalezienia innej pracy...

Gość uv-kowy
przepraszam:-) Nie po to tez sie uczylas zeby w byle jakiej korporacji meczono Cie psychicznie,zeby bylo Ci co rano ciezko i z niechecia wychodzic do pracy. Nastepna praca zawsze sie znajdzie,nie mozna miec co do tego watpliwosci!! Lepiej zaczac szukac jej teraz niz pozniej kiedy obecne obowiazki pozbawia Cie energii

Gość korpo
a nie boisz się, że za jakis czas dopadnie cię nerwica, za nią pójdzie depresja i wypalenie zawodowe? Wiesz o tym, że to pracownicy korporacji są największą grupą zawodową leczącą się u psychiatrów??? Zastanów się czy warto podejmować ryzyko.

idz do lekarza po krople milocardin- mi pomogly- wrzucilam na luz i zero dolegliwosci sercowych

Gość uv-kowy
wszystko zalezy od czlowieka, jezeli bardzo sie przejmujesz to odejdz, tak jak pisze osoba wyzej zdrowie jest najwazniejsze

Gość patoo1980
Dzięki za rady:). Nerwica...Mojej pracy połowa ludzi (nawet nie ukrywają) bierze środki uspokajające. W rozmowach, tylko sobie polecamy...Mi Neopersen już niewiele daje.

Gość asdddddddddddddd
mnie nerwy w starej pracy zjadly.Zrezygnowalam i od pol roku boje sie szukac pracy.

ten milocardin jest naprawde dobry- jesli wezmiesz 5 kropelek to masz noralna jasnosc umyslu- nie otumania. Ma tylko taki zapach ze hej!