Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

woda2

KTO ZNA DOBRZE PISMO ŚWIĘTE? mAM PYTANIE

Polecane posty

Gość z a,msndjskachdj
tak

no ale w Piśmie to powinno być napisane jeśli tak to gdzie

Gość dwtfgrea
z Jehowymi pogadaj, oni ci na wszystko fragment z pisma wyciagną ;)

Gość 987654321123456789
a po co czytac ten niezbyt udany zbior bajek?

Gość matacz,.,.,.,.,.
„I widziałem trony, i usiedli na nich ci, którym dano prawo sądu; widziałem też dusze tych, którzy zostali ścięci za to, że składali świadectwo o Jezusie i głosili Słowo Boże, oraz tych, którzy nie oddali pokłonu zwierzęciu ani posągowi jego i nie przyjęli znamienia na czoło i na rękę swoją. Ci ożyli i panowali z Chrystusem przez tysiąc lat. Inni umarli nie ożyli aż się dopełniło tysiąc lat. To jest pierwsze zmartwychwstanie. Błogosławiony i święty ten, który ma udział w pierwszym zmartwychwstaniu; nad nim druga śmierć n ie ma mocy, lecz będą kapłanami Boga i Chrystusa i panować z Nim będą przez tysiąc latAp.20, 4-6. „I śmierć i piekło zostały wrzucone do jeziora ognistego, to druga śmierć. I jeżeli ktoś n ie był zapisany w księdze żywota, został wrzucony do jeziora ognistego Ap.20, 14 , 15 „I widziałem nowe niebo i nową ziemię; albowiem pierwsze niebo i pierwsza ziemia przeminęły, i morza już nie ma. I widziałem miasto święte, nowe Jeruzalem, zstępujące z nieba od Boga, przygotowane jak przyozdobiona oblubienica dla męża swego. I usłyszałem donośny głos z tronu mówiący; Oto przybytek Boga między ludźmi! I będzie mieszkał z nimi, a oni będą ludźmi jego, a sam Bóg będzie z nimi. Ap 21, 1-3. Zbawieni będą wiecznie żyć na nowej ziemi, gdzie będzie tron Boga i Baranka, a bezbożni będą unicestwieni przez ogień spadający z nieba. Nie istnieje zatem piekło z wiecznymi mękami.

Gość z a,msndjskachdj
W pismie jest, ze procz boga, jezusa i tych innych swietoszkow nie wolno wierzyc w nic innego, czyli np. w duchy. nie wiem dokladnie, co chcialas powiedziec przez oddzielona od swiata zywych, ale pomyslalam, ze wlasnie o cos takiego jak mniej wiecej duchy, czyli jakas czastka duszy, bedaca w swiecie zywych. W to nie wolno wierzyc i juz

Gość GosiazLub
"Wierzę w Ducha Świętego, święty Kościół powszechny, Świętych obcowanie, grzechów odpuszczenie, ciała zmartwychwstanie, żywot wieczny" Amen

Gość Clematis;
„Wiedzą bowiem żywi, że muszą umrzeć, lecz umarli nic nie wiedzą i już nie ma dla nich żadnej zapłaty, gdyż ich imię idzie w zapomnienie. (...) Na co natknie się twoja ręka, abyś to zrobił, to zrób według swojej możności, bo w krainie umarłych, do której idziesz, nie ma ani działania, ani zamysłów, ani poznania, ani mądrości.

Gość Clematis;
Ale tego Pismo Św. nie podaje i zakazuje w to wierzyć.