Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smerfetkaa001

Ciąża + alkohol =? Nie wiem co o tym myśleć... :( POMOCY

Polecane posty

Dziewczyny sprawa jest taka , nie mam pojęcia czy jestem w ciąży bo test robiłam i wyszedł negatywnie a okresu dalej nie ma , ale zaznacze że ja mam naprawde dziwny i bardzo nieregularny okres . W grudniu dostałam 8 a do dzisiaj jeszcze nie mam i nie wiem co o tym mysleć , ale kilka mies. wcześniej miałam podobnie, cały paźdz. nie miałam okresu (test równiez robiłam , wyszło że NIE ) i w listop. dostałam . Jeżeli chodzi o dziecko to ja bym bardzo chciała ale chyba nie w tym mies. bo ostatnio było tyle okazji do picia że teraz sie boje , że gdybym jednak była w tej ciąży to czy mojemu dzidziusiowi nic sie przez to nie stanie... jezeli chodzi o te % to piłam w swięta , sylwestra , 5 stycznia na weselu - no ale jeszcze nie mogłam wtedy wiedziec że mogę byc w ciąży , prawda ? No i teraz strasznie sie boje , czy to mogło zaszkodzić dziecku w pierwszych tyg. ciąży ?? jeszcze 13.01 piłam , ale tez sie nie domyślałam bo przeciez ja mam taki nieregularny ten okres że nic zaplanowac sie nie da i nic nigdy nie wiem , kiedy sie pojawi i wg :/ No ale skoro test wyszedł negatywnie to chyba nie jestem , jak myslicie ? Może po prostu musze spokojnie na niego czekac.... a i jescze jedna spr. , wczoraj miałam ,,chyba,, bardzo leciutkie plamienie( dosłownie raz coś sie pojawiło) i myślałam że dzisiaj dostane okres ale jednak Nie , czy to cos moze oznaczać ?? Prosze powiedzcie mi coś na ten temat bo juz sie zaczynam bac i juz sama nie wiem czy jestem czy nie .... :(

Gość dddddddsa
ja z reguły nie piję, ale akurat trafil się taki okres gdzie wciągu 2 tygodni miałam sporo okazji do wypicia, a potem się owiediząłam że bylam wtedy w ciąży; nic złego sięnie stało, syn jest zdrowy; w ogóle na początku zarodek odżywia się pęcherzykiem żółtkowym a nie przez łożysko z krwi matki

Gość wiesz co, wez idz
do lekarza, bo nawet jak nie jesteś w ciaży to masz poważne zaburzenia hormonalne, a dopiero potem panikuj

Gość prinsepolo
około 2 tyg po zapłodnieniu nic nie szkodzi bo nie wykształciła się jeszcze pępowina więc nic do dziecka nie dociera. dopiero potem..

Naprawde ? masakra ... bo ja to juz chyba zaczynam świrować . Wydaje mi sie że ja jednak dostane ten okres tylko sporo opuźniony ( chociaz nic mnie jeszcze nic nie boli) , ale pewna nie jestem ... Jeżeli bede to wiadomo , 0 alkoholu !! ale teraz nie wiem czy moge sie cos napić czy nie, a w sobote na imieniny idziemy a po prostu nie chce po sobie niczego pokazywać , a jezeli bym sie wygadałą to potem by pewnie była głupia gadanina że ciąże sobie wymysliłam , chciałabym sobie tego oszczędzić ... :/ kurde , nie wiem co robic

Gość wiesz co, wez idz
ja juz ci napisałam, co masz zrobic, ale jak widać- dalej wolisz gdybać

Tak mi sie wlaśnie wydaje że coś ze mną jest nie tak , wybieram sie do tego gin. i jakos nie moge sie wybrać . Ale z tym okresem to ja tak miałam od począdku , taki jest porąbany że aż szkoda pisac :/ ale byłam kilka lat temu ( pierwszy raz ) u gin. pamietam że mowiłam mu , że bardzo mam nieregularny okres , on mnie zbadał i wg i że niby wszystko ze mna było dobrze , oba jajniki spoko i takie tam , więc nie wiem od czego to może zależeć

Ja nie gdybam !! nie mam sie kogo poradzić wiec pomyslałam że może tu ... próbuje sie czegos dowiedzieć , a moze ktoś miał podobny problem co ja i po prostu mi cos doradzi , uspokoi mnie , no nie wiem ... Ale jezeli % w począdkowych tyg. ciąży są bardzo nie groźne to troche sie uspokoiłam , choc dalej będe zapewne o tym myslec... ehh

wiele kobiet na poczatku nie wie o ciazy i pije , co wiecej prawie codziennie ktos zaklada tu o tym topik ;-)

poczytaj chocby moj topik ja do 7 tyg ciazy pilam prawie codziennie bo nie wiedzjalam o ciazy ddziecko ma 4,5 m -ca i zdrowe jest

amandaa155 - naprawde mnie uspokoiłaś , dziękuję Ci :) ja przez kilka ostatnich dni nic innego nie robie tylko sie tym zamartwiam . Chciałabym juz wiedziec czy jestem w ciąży i zastanawiam sie nad zrobieniem następnego testu , no ale jeżeli tamten wyszedł negatywnie to czy możliwe jest żebym była ?? nie pamiętam dokładnie ale tamten test robiłam coś ok. tydzień temu . Nie chce biegać jak głupia co tydzień do apteki i test kupować ale ta niewiedza mnie wykańcza ... Myślisz że jeżeli w sobote jakiegos drinka sie napije a okaze że puzniej że jednak jestem przy nadziei czy to napewno nie zaszkodzi dziecku ??? Może po prostu wymysle jakąś wymówkę i nie bede sie stresować ... ale znając siłę ich namawiania będe musiała sie zgodzić aby moje domysły nie wyszły na jaw

Smerfetko - w swiadomej ciazy nigdy sie nie napilam ...niestety testy mnie zmylily ,.wiec myslalam ,ze nie jestem.w ciazy ...akurat byl bardzo imprezowy czas wiec pilam bardzo czesto - poczawszy od zajscia w ciazy swieta, sylwek , Nowy Rok, masa styczniowych solenizantow , parapwtowki, dyskoteka itp ...noooo pare razy ostro sie upilam :-\ potem przeplakalam z nerwow cala ciaze :-(:-(:-(:-( sprobuj zrobic jeszcze test w dzien imprezy jesli wyjdzie negatywny to napij sie na imprezie , ale umiarkowanie ;-) powodzenia ;-) i naprawde mnostwo kobiet nie wie o ciazy i nieswiadomie pije najwazniejsze aby pozniej nie pic i ne powtorzyc mojego bledu , bo ja z nerwow przeplakalam cala ciaze bo u mnue to naprawde byly duuze ilosci alkoholu taki pech :-\

Gość skąd się biorą stereotypy?
Jedziecie samochodem? to niech facet się napije a ty będziesz prowadzić. Jak na pieszo to powiedz, że brałaś ketonal-taki silny lek przeciwbólowy bo boli cię ząb i po tym nie można pić,bo można się nawet przekręcić. jak spytają skąd go masz to powiedz że kiedyś facet dostał na zapalenie korzonków i po problemie. i idź do ginekologa-endokrynologa niech ci zbada tarczycę i hormony.

przepraszam za literowki ;-) mam synka na kolanach i wierci sie ;-) po prostu testy mnie zmylily , a ja glupia chodzilam z urodzin na urodziny ;-)

oooo albo zrob test beta hcg z krwi on szybko wykrywa ciaze ;-) jaa nie wiedzialam , ze tak mozna i opieralam sie na tych na mocz ..a warto ten z bety zrobic

Skoro Ciebie test zmylił to ja przecież moge miec tak samo, mi tez wyszedł negatywny a okresu kurde nie ma ... Własnie jak nigdy tyle okazji mam teraz do picia że masakra, jak nie imieniny to urodziny , to cos tam jeszcze.. Jak bede wiedziała na 100 % to nic , ani kropelki ! bo ja za alkoholem to tak bardzo nie jestem ale z przyjaciółmi czasem trzeba. Chyba zrobie jak mi radzisz , kupie sobie test i zrobie w sobote rano , coś gdzieś słyszałam że rano wychodzi najlepiej . Jeżeli wyjdzie negatywnie to sie napije drinka lub 2 , ale wiecej to juz nie bo musze miec pewnosc . No a potem jak mi radzicie wybiore sie w końcu do gin. , no coś czuje że musze . amanda - czytam i widze że mialaś bardzo podobny problem do mnie i naprawde ciedze sie że twoje maleństwo jest zdrowe :) Wg to zgadzam sie z wypowiedziami dzewczyn, żeby sie nie stresować , że do któregos tam mies. dziecko jest bezpieczne ... ale wiadomo że jeżeli chodzi o nas samych i nasze dziecko , to sprawa juz sie ma inaczej, nie da sie nie myslec o tym i nie przejmowac

Gość a bez alkoholu to się nie da?
A nie da się twoim zdaniem bawić bez alkoholu? nie? bo znajomi wleją ci siłą do gardła? Skąd się tacy ludzie biorą??? zero własnego zdania i zero rozumu :O leczenie zacznij od wizyty u psychiatry.

no dokladnie Smerfetko tak jak piszesz..przeszlam horror w ciazy tak zalowalam , ze nie dopilnowalam, ze uwierzylam testowi itd , ze nie poszlam na test beta z krwi :-\ ale bylo , minelo ... tu naprawde kilka razy w tyg dziewczyny zakladaja tematy , ze okazalo sie , ze sa w ciazy , a nie wiedzialy i pily ..zawsze pocieszam dziewczyny ;-) i wiele innych dziewczyn tez zawsze sie wypowiada , ze mialy taka sytuacje i dzieciaczki jak najbardziej zdrowe ;-) nawet wczoraj dziewczyna pisala w 7 tc jest ;-) oztatnio pisala jedna ze normalnie miala okres a nagle okazalo sie ze jest w 13 tc i tez pila :-\ moja kolezanka brala pigulki i musiala gdzies nie zadzialac i tez w 3 miesiacu ciazy okazalo sie ze bedzie miala dziecko tez panika bo wakacje byly to wiadomo imprezowala pila ;-) a teraz jej coreczka ma 14 miesiecy jest bardzo madra dziewczynka , fajna ladna i co najwazniejsze zdrowa !!! ;-) ale najwazniejsze zeby w momencie dowiedzenia sie o ciazy juz nie pic alkoholu dbac o soebie itd i bedzie dobrze ;-)

Amanda-ty akurat najmniej powinnaś się odzywać,bo to ty zakładałas dziennie bzdurne tematy o hipotrofii np w ciaży,i o wodogłowiu po. Wariatko.