Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrews

Twardości pod skóra na dłoniach

Polecane posty

Witam. Od kilku lat mam takie stwardnienia na dloniach... Nie moge sie ich pozbyć. Próbowałem maścią na kurzajki ale to nie kurzajki i nie odpadało. Próbowałem to rozwalić to po kilku dniach robiło się to samo. Zamieszczam zdjęcia i proszę o pomoc. Pozdrawiam http://tinypic.com/view.php?pic=24xndhy&s=6 http://tinypic.com/view.php?pic=153wqko&s=6

Gość chyba ciężko pracujesz
Wygląda, że masz odciski jak się często na stopach lubią robić. A próbowałeś zmiękczać skórę? Stosować kremy, oliwki, złuszczać? Co robiłeś powiedz. Czy nic i chcesz dopiero coś podziałać.

Wlasnie nie pracuje, bo sie jeszcze ucze. Lopata nie wymachuje ani nic. Rozwalam to np cyrklem w szkole ze zlosci a to po kilku dniach jest takie same. Nie podoba sie to dziewczynie i to mnie irytuje

Myślałam, że masz jakąś ciężką pracę, ale jak Ci się takie coś robi, a jesteś młody, to idź do dermatologa, zobaczysz co Ci doradzi. A mi przyszedł do głowy płyn na odciski. Parę zł kosztuje w aptece. Spróbuj. Co możesz jeszcze robić. Kąpiele wodne dłoni w ciepłej oliwie z dodatkiem paru kropel soku z cytryny. Oliwa normalna jaką ma mama w kuchni. Rób sobie wieczorem, tylko to nie jest tak, że raz zrobisz czy dwa i Ci zniknie. Takie coś trzeba robić dłużej i systematycznie żeby był jakiś efekt. Kup sobie maść z witaminą A, też parę złotych w aptece, albo maść Linomag i smaruj na wieczór. To jest tłusta maść i żeby Ci się wchłonęła w łonie to musiał byś sobie sprawić bawełniane rękawiczki i spać w nich. A potem byś zobaczył co Ci powie dermatolog. Cyrklem nie ryj, już tym płynem na odciski i potem pumeksem.

w dłonie heheh