Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WomanInTheFog

Zakątek Historyczny

Polecane posty

zwiad już Ci mówiłam, że jestem stara. Jestem starsza od Ciebie, ja próbuję tu wpłynąć na Ciebie abyś nie skreślał wszystkich kobiet, bo są tez normalne. Nie mam na myśli abyś wypytywał się mnie o moja intymność.

No fajnie. Ja też nie widzę wstdydu w tym, że sobie bekam i tak dalej ale kuźwa nie opisuje tego za każdym razem na forum w obszernych elaboratach wykazujących długoletnie aryjskie tradycje mojego braku wychowania

Tym samym dziękuję wszystkim za udzielanie się aktywne w moich tematach. Za kłótnie i nie tylko, ehh czuję się jakbym opuszczała kraj :P Mama nadzieję, że ktoś to w ogóle przeczyta. Mam tez nadzieje, ze to nie ostatni topik o historii na kafe, :)

Gość baranekk...
aby temat nie upadał , należy zajmować się tematem , podlewać , itd. a nie zajmować się tzw. 'dupą maryny '

tere fere, Fogi, jeszcze czegoś nie wiesz o kafe... z kafeterii sie nie odchodzi:)

No dobra dam wam jeszcze ostatnie Kalendarium :P 1411 Zawarto I pokój toruński kończący tzw. wielką wojnę pomiędzy Polską a Zakonem krzyżackim. 1793 Francja wypowiedziała wojnę Wielkiej Brytanii i Holandii. 1901 urodził się wielki amant Clark Gable (zm. 1960) :) 1982 Wprowadzono podwyżki cen żywności średnio o 241% oraz opału i energii średnio o 171%.

zwiad: nikt Cię stąd nie wyrzuca, po prostu nie wszyscy maja ochotę na czytanie takich rozmów w temacie historycznym. Załóż sobie temat o uczuciach i nagości, i tam wtedy można rozmawiać na powyższe rzeczy.

Gość njun niezalogg
te podwyżki wykończyły komunę, co podwyżka to strajki, względy ideologiczne nigdy mas nie obchodziły w takim stopniu jak cena chleba, żadna wladza nie jest w stanie tego pojąć. No może Tusk trochę to pojmuje, bo wciąż wciskają że mamy TYLKO 3%inflacji, podczas gdy każdy kupujący wie, o ile mniej ma w koszyku za to samo 100 złotych.

Oryginal sedese Zejdź ze mnie, jak Ci przeszkadzam to nie czytaj. Mordy nie mam, właśnie takie indywidua jak Ty robią z tego forum chlew, co powoduje, iż tak ciężko tu o normalna osobę.

njun: Ludzi nie oszukasz, puste cyfry przeciętny człowiek ma gdzieś. Liczy się to o ile standard życia się zaniża, a nie to co gadają politycy. Przy pustej lodówce, to nikt nawet nie chce słuchaj zachwytów nad tym jak dobrze Polska radzi sobie z kryzysem itp.

Gość Oryginal sedese
jeszcze bys chciala zebym na ciebie wlazl :D

Gość njun niezalogg
olej sedesa, juz zglosilam do usunięcia, pisze to co sam widzi w lustrze, to jego problem. dopoki bedą na kafe nierejestrowane nicki dopoty będzie trzeba ignorować takie wpisy. Obecnie nawet hiszpańska młodzież emigruje za pracą, a to miał być przecież kraj unijnego cudu. Władza nauczyla sie marketingu politycznego róznych socjotechnik, miękkiej manipulacji i nie wali tekstem: Od dzisaij 200%podwyżki i co nam zrobicie!?:) takze trudniej jest o protesty, skoro nawija sie masom makaron na uszy, ale ja wierzę, że ludzie niesom gupie;) i w koncu zawali sie te ściema że jest pieknie i wspaniale- owszem ale dla garstki uprzywilejowanych. Już tak było i może być ponownie, druga sprawa że potem zaczyna sie powstawanie nowej elity i zabawa od początku.

Gość to ja twoj burek
moge cie pokryc

Tylko jakoś nie chce mi się wierzyć, aby nowa elita miała być lepsza. Aby dostać sie do polityki, to musisz mieć plecy i ogromne zaplecze finansowe, co tym samym wyklucza większą część społeczeństwa. Dlatego dostają się tam cwaniaczki i ludzie chcący się wzbogacić kosztem społeczeństwa. Jak znajdzie się ktoś w miarę normalny to go wykańczają bo im zawadza. Dlatego sądzę, że lepiej nie będzie, zresztą Polska jest już w takiej ruinie gospodarczej, że ciężko będzie z tego wyjść, to praca na całe pokolenia.

Gość baranekk...
małe szanse na masowe protesty z racji braku 'wiarygodnych' organizatorów tzn. dawniej istniały zakłady zatrudniające tysiące ludzi , kooperujące ze sobą i będące w stałym kontakcie , dlatego też strajk potężnej stoczni oraz apel o przyłączenie się do strajku innych zakładów miał szansę powodzenia , gdyż wystarczyło jeszcze parę dużych zakładów , a za nimi lawinowo poszła reszta . teraz tego nie ma z racji oczywistych , tak że nie jest możliwy taki scenariusz wyprowadzanie zaś nawet w słusznej sprawie protestujących ludzi na ulice ogłaszane jest przez żydomedia i rząd jako anarchizacja legalnie wybranych władz i 'demokratycznych procedur państwa prawa ' przez wiadomi kogo - oszołomów , psychopatów , paranoików i burzycieli demokratycznego porządku , którym jedynie waadza jest w głowie . na tym polegała rola rola medialnej propagandy , aby teraz tak to ludzie odbierali i przypadkowo nie odważyli się odebrać żydokomuchom i żydoliberałom władzy która sprawuje praktycznie od końca wojny .

Gość njun niezalogg
Polacy są ludźmi niesamowicie aktywnymi, inteligentnymi i jak to sie mówi "dobrze kombinującymi" To słychać w kraju, gdzie ucho przyłożysz. Nie wierzę by cokolwiek kiedykolwiek wykończyło ten kraj- bo tego mnie uczy historia, jesteśmy niezłomni. Np teraz lokomotywą pociągową tej hydry państwowej, ich dzieci, zon i matek,są średni i mali przedsiębiorcy- z nich piją podatki, z nich żyją. Co roku upada kilka tysicy takich firm zarzynanych przez kryzys i chore przepisy- a no to trzeba ruszyć z kolejnym programem z funduszy UE i złapać kolejne osoby, dając 60tys na start, a potem se sami radźcie, przez rok zapłacicie podatki.

Podstawowym problemem jest brak zjednoczenia wśród ludzi. Polacy muszą mieć ściśle określonego wroga aby się zjednoczyć i walczyć, wtedy są efekty. Teraz nie ma takiego wroga, bo z kim walczyć? Każdy odpowie na to pytanie inaczej, stąd brak możliwości ogólnego bojkotu.

Gość baranekk...
są aktywni , ale po co maja być aktywni skoro mogą w ten sposób odebrać wygodne i leniwe posadki zarządzających Polakami ? jeżeli wspominałem o pochodzeniu zarządzających , to nie na darmo , bo oni nie dzielą się władzą i nie interesuje ich ogólny dobrobyt - tylko własny dobrobyt o czym dość często wspominali , łamiąc swoją zasadę milczenia .

Gość njun niezalogg
pewnie masz rację z tym jednym określonym wrogiem, stąd piszę o tym, ze teraz jest trudno wyłuskać z tego medialnego bełkotu, co jest ważne. Ale portfel każdy ma realnie przy sobie i pracy szuka też na własną gębę i wtedy wiadomo jak jest. A kto za to odpowiada? no to już gorzej, wybieraliśmy wszystkie partie po kolei, żadna nic nie zwojowała.

Tylko zauważ, że nie bardzo jest z czego wybrać. Skoro wybieramy takie czy inne partie, to oznacza, że wcale nie jest tak dobrze ze świadomością społeczeństwa. Żydzi, żydzi, żydzi, ciągle nie nich zwalane jest wszystko. Baranku kiedyś widziałam jakąś listę, kto jest żydem z polskich sławnych ludzi i polityków, wydaje mi się, że to już lekka przesada, w zasadzie wszyscy tam byli wymienieni. To już zakrawa na jakąś żydomanię.