Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dentystka...

Czy są jakieś zagrożenia dla ciąży?

Polecane posty

Gość Dentystka...

Jestem dentystką. Z mężem się staramy o dzidziusia. Kiedyś koś mi powiedział, że skoro lekarz to na pewno jakieś choroby w ciąży będą. Prawda to???

Gość albabetaomega
no przecież to ty jesteś dentystką i skończyłaś medycynę, to powinnaś wiedzieć najlepiej. Wczoraj pisałaś, że mąż nie chce dzieci, dziś, że już się staracie. Kobieto bądź mądrzejsza, bo ty chyba tylko narzędzia sterylizujesz, a z medycyną nie masz nic wspólnego.

Gość Dentystka...
Ja nic nie pisałam. Jestem pierwszy raz na forum. Wybacz, ale na studiach na stomatologi nie uczą o ciąży.

Gość Dentystka...
O chorobach w ciąży to ginekolog się na studiach uczy, a nie dentysta. Dentysta o jamie ustnej się uczy.

Gość albabetaomega
stomatologii

Gość co za glupot ci ktos naqadal
wcale nic nie musi byc.moze byc wrecz przeciwnie ok

Gość Justynaaaaaa......
albabetaomega to ja pisałam, że mąż nie chce dziecka. Nie naskakuj na koleżankę z zawodu, bo to prawda. My dentystki nie wiemy o chorobach w ciąży.

Gość synoowa
ee a czemu niby mialy by byc ? zrobic podstawowe badania, na toksoplazmoze itp i tyle ewentualnie popytać ginekologa.

Gość Dentystka...
To dobrze.

Gość Dentystka...
Ginekolog mi powiedział, że jak tylko dowiem się, że w ciąży jestem to mam do niego po L4 i siedzieć w domu. Niby stanie. Nie chcialabym siedzieć w domu, no ale cóż.

Gość elaelżbieta
Przerażasz mnie dziewczyno. Na jakich studiach ginekolog uczy się o ciąży?! Specjalizację robi się po studiach...

Gość do justyna i do dentystka
ciekawe to co piszecie, chyba ruchał was dziekan i dlatego skończyłyście te studia .... bo pojęcia nie macie o kierunku i przedmiotach na nim . Wybrałyście sobie złe zawody bo sama studiuje stomatologie w sumie zostało mi zaliczyć LDEP i z tego co pamiętam oprócz materiałoznawstwa stomatologicznego, czy patologii jamy ustnej miałam takie przedmioty jak na 4 roku fizjologia ciąży, na drugim roku była fizjologia człowieka, z chorób zakaźnych co prawda tylko było zaliczenie ale zawsze...

Gość Dentystka...
co za glupot ci ktos naqadal Pewna osoba. Kobieta po ciąży. Przeraziłam się troszeczkę.

Nie,no nie wierze. Żadna z niej dentystka. Jedna z tych co siedza w gabinecie,sterylizuja narzedzia i odbieraja telefony. Dentysta zna wszystkie przeciwskazania i zagrożenia. Ba! Nawet powinien wiedziec jaki lek może przepisać ciężarnej jak ta ma jakiś problem np.z dziasłami-bo co jak co,ale ciąża to zwykle automatem czestrze wizyty i wiecej problemów.

do oj tam oj tam masz racje w tym,że jako stomatolodzy musimy wiedzieć co robić i jak żeby ciężarne nie zaszkodzić. Nie masz racji co do higienistek stomatologicznych -obrażasz je, one mają także wiedzę w tym zakresie.

Gość albabetaomega
oj tam, oj tam; do justyna i dentystka: własnie o tym myślałam pisząc odpowiedź. Przecież dentysta/ stomatolog skończył medycynę i chyba w ciągu kilku lat nauki uczył się nie tylko o jamie ustnej. Nawet moja kuzynka na pedagogice uczyła się o ciąży i jej przebiegu. Poza tym zaskoczył mnie poziom wypowiedzi autorki. Sądziłam, że lekarze potrafią układać składne wypowiedzi pod względem ortograficznym i stylistycznym.

albabetaomega niestety to tylko prowokatorki i jak widzisz na swoją obronę nie miały nic, zmyły się z topiku. To,że w większości siedzą tutaj osoby z wykształceniem wątpliwym -nie obrażając nikogo to te dwie "koleżanki" myślały,że jak wymyślą, że są dentystkami to nikt się nie połapie.

Gość Drogie Panie-
przypominam wam, że pytanie nie tyczyło się wykształcenia...Czytajcie dokładniej i nie zaśmiecajcie tematu swoimi "wywodami". Pozdrawiam.

Gość do Drogie Panie
spadaj glucie

Gość Popieram Drogie Panie....
Proszę założyć sobie topik gdzie będzie rozmawiać o swoich sprawach, a nie na topiku innej osoby.

Z tego co ja sie orientuje to dlatego ginekolog powiedzial Ci ze jak bedziesz w ciazy masz isc do nirgo po L4, bo jest ryzyko zarazenia sie zoltaczka czy innymi chorobami zakaznymi. Nie daj Bog robiac znieczulenie, a na ogol kuje sie w dwoch czy trzech miejscach i sama przez przypadek sie ukujesz... To wiesz jakie moga byc skutki...